Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ



 
Στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Αρτηριακή Υπέρταση. Σχέση με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, Αντιμετώπιση στην κλινική πράξη». Το συνέδριο διοργάνωσε η Εταιρία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας και με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας.


Μετά τις επιστημονικές εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιηθήκαν στο ξενοδοχείο Ξενία, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου της αθηροσκλήρωσης (αυξημένη χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο, αυξημένη αρτηριακή πίεση, κάπνισμα, παχυσαρκία κλπ), καθώς και τις επιπλοκές της στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου.
Στον χαιρετισμό του προς τους συνέδρους ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου εκτός από τις ευχαριστίες του στον καθηγητή κ. Απόστολο Ευθυμιάδη και το εγκάρδιο καλωσόρισμά του στους συνέδρους, αναφέρθηκε στις τουριστικές αρετές της περιοχής και τη διάθεση του Δήμου Έδεσσας να στηρίξει όλες τις επιστημονικές ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή του Δήμου Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)