Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Καταγγέλλουν τον βουλευτή Βασίλη Γιουματζίδη



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΡΑ

Σκληρή επίθεση εξαπολύουν κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γιουματζίδη  εργαζόμενοι  στον Υδροηλεκτρικό σταθμό ΄Αγρα .




 Στο ψήφισμα της  Γενικής Συνέλευσης αναφέρουν :

Αγαπητοί Συμπολίτες, καταγγέλλουμε τον Βουλευτή κ. Γιουματζίδη, γιατί στην Επιτροπή της Βουλής, παρουσία του Γεν. Δ/ντη της ΔΕΗ κ. Ζερβού, κατέθεσε, στην τοποθέτησή του, ανακρίβειες και συκοφαντίες για τα εργοστάσια ΥΗΣ Άγρα και ΥΗΣ Εδεσσαίου και για τους εργαζόμενους.

Παραθέτουμε το κείμενο ως έχει η δήλωσή του.

[Με αφορμή την τοποθέτησή σας (απευθύνεται στον Πρόεδρο της ΔΕΗ) και με τον κεντρικό σχεδιασμό που προσανατολίζεται η χώρα σε επίπεδο απόδοσης ηλεκτρικής ενέργειας από διάφορες μορφές, ήθελα να ρωτήσω το εξής.  Για παράδειγμα αναφέρατε προηγούμενα την Μεσοχώρα.  Είναι στο στρατηγικό σας σχεδιασμό να πάτε και σε ΑΠΕ;  (Απάντηση : Σαφέστατα ναι).  Αν είναι κάτι τέτοιο, να σας αναφέρω ένα παράδειγμα.  Εγώ κατάγομαι από την Έδεσσα.  Έχουμε εκεί έναν Υδροηλεκτρικό Σταθμό, τυχαίνει να είμαι τεχνικός, ο οποίος κατασκευάστηκε ως αποζημίωση από τους Ιταλούς, στην δεκαετία του 50, με μια πολύ μικρή παρέμβαση δίνει 50 kW άνετα.  Τα νερά υπάρχουν.  Γιατί δεν κάνετε κάποια παρέμβαση εκεί;  Και κάθεται, 10 χρόνια, 15 χρόνια χωρίς να δουλεύει.  Και απασχολούνται και υπάλληλοι εκεί!

Δηλαδή είναι ένας σταθμός που ανήκει στην ΔΕΗ, ο οποίος στην 10ετία του 50 ήταν ο μεγαλύτερος σταθμός που έγινε στην χώρα.  Ήταν πολεμική αποζημίωση των Ιταλών.  Είναι 50 kW, και είναι 3-4 km από την Έδεσσα.  Θέλει απλώς οι τουρμπίνες να αλλάξουν.  Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση που έχω.  Είναι 50 kW από το 1953, τέθηκε πρώτη φορά σε λειτουργία και έχει 10 περίπου χρόνια που δεν δουλεύει.  Πιστεύω ότι τέτοιες μονάδες πιθανόν να υπάρχουν και αλλού.  Απλώς ήταν προσανατολισμένη στο λιγνίτη, κατά την άποψή μου, η ΔΕΗ, και αυτές πρέπει να τις δείτε πιστεύω.]

Υπάρχει και το σχετικό Video από το κοινοβούλιο και γι’ αυτό απαντάμε με λίγη καθυστέρηση.

Με λίγα λόγια ο κ. Γιουματζίδης λέει :

Πρώτον ότι οι εργαζόμενοι, επειδή τα εργοστάσια δεν δουλεύουν τα τελευταία χρόνια 10 – 15 χρόνια, αυτοί κάθονται και πληρώνονται και δεύτερον, παρότι δηλώνει Τεχνικός (δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα MW από τα kW), παρουσιάζει τον ΥΗΣ Άγρα ότι είναι 50 kW ενώ είναι 50 MW δηλαδή 50.000 kW μόνο ο Άγρας χωρίς τον Εδεσσαίο.

Τον καλούμε να επισκεφθεί τα εργοστάσια για να τον ξεναγήσουμε και να τον ενημερώσουμε για το έργο που παράγουμε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την παραγωγή του τελευταίου τριμήνου η οποία είναι Δώδεκα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες kWh (12.500.000 kWh). Η ενέργεια αυτή φτάνει να εξυπηρετήσει περίπου 17.000 νοικοκυριά όλο αυτό το χρονικό διάστημα.  Εάν για αυτή την παραγωγή ενέργειας εισάγαμε πετρέλαιο θα έπρεπε να πληρώσουμε 1.000.000 € (12.500 MWh x 80 €/MWh [ΟΤΣ]), συν την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Και βέβαια να προσθέσουμε το έργο της διαχείρισης του νερού που γίνεται για την πόλη της Έδεσσας και τους καταρράκτες (λόγω της μη επάρκειας της ποσότητας του νερού για ολόκληρο το 24ωρο).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης, διαφορετικά αυτό έγινε για άλλους σκοπούς.

Κ. Βουλευτά, αφού ενημερωθείτε, εμείς οι εργαζόμενοι (28 άτομα που εργάζονται και στα δύο εργοστάσια), περιμένουμε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Γενικό Δ/ντή της ΔΕΗ που θα αποκαθιστά τα πραγματικά γεγονότα.  Επίσης έχουμε να σας ενημερώσουμε για την τεράστια έλλειψη εξειδικευμένου Τεχνικού Προσωπικού, με αποτέλεσμα να γίνονται ελλιπείς συντηρήσεις.

Η μάχη στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να δοθεί για την έγκριση των προσλήψεων του εξειδικευμένου Τεχνικού Προσωπικού, έτσι όπως τις ζητά η Δ/νση, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αλλά και να συμβάλουμε, με τις προσλήψεις, στην μείωση της ανεργίας που μαστίζει την Τοπική κοινωνία.

Εκσυγχρονισμός χρειάζεται στα εργοστάσια γιατί είναι παλαιά, όχι όμως ότι δεν δουλεύουν και ότι δεν παράγουν και τζάμπα πληρωνόμαστε.  Αυτές οι ανακρίβειες που ειπώθηκαν εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων και όχι της Τοπικής κοινωνίας και της Επιχείρησης.

Αλλοίμονο εάν οι εκπρόσωποί μας έχουν αυτή την στάση στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν προχωράει τίποτα σ’ αυτό τον τόπο.

Και όπως λέει και ο λαός “όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλει τους εχθρούς”.  Τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι εργαζόμενοι :

      Κιοσές Παντελής
      Γενιτσιφτσόπουλος Δημ.
      Σωτηρίου Διονύσιος
      Γούλιος Αναστάσιος
      Δασκάλτσης Δημήτριος
      Καραβίτης Βασίλης
      Καρυοφίλλης Βασίλης
      Χότζας Κων/νος
      Τζώγας Κυριάκος
      Πάσκας Αναστάσιος
      Τζιάκος Διονύσιος
      Αγαίτσης Δημήτριος
      Ντανάσης Παύλος
      Πασιαλής Νικόλαος
      Σταβιάνης Στυλιανός
      Ποτσέπης Νικόλαος
      Τζερεμές Κων/νος
      Παπαδημητρίου Νικόλαος
      Τάνος Περικλής
      Κλαζίδης Φίλιππος
      Καλέας Βασίλης
      Κωνσταντίνου Αθανάσιος
      Μπαραμπάνης Κων/νος
      Φαρμούζης Δημήτριος
      Γκίνος Δημήτριος
      Μπινόπουλος Αλέξανδρος

Σημείωση : Επίσης καλούμε όποιον δημοσιογράφο ή συμπολίτη μας θέλει, να έρθει στα εργοστάσια, να τον ξεναγήσουμε και να τον ενημερώσουμε υπεύθυνα για το έργο που παράγουμε.  Είμαστε στην διάθεσή σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)