Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

5ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ




Την Κυριακή 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Σωσάνδρα Αλμωπίας ο 5ος επίσημος αγώνας του Πρωταθλήματος Αλμωπίας και 9ος του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού.

Η αφετηρία ήταν στην Κεντρική Πλατεία της Σωσάνδρας, και οι διαγωνιζόμενοι κινήθηκαν σε έκταση 860 στρεμμάτων στο χωριό, στα κοντινά χωράφια και στον παρακείμενο λόφο, με χάρτη που δημιουργήθηκε για αυτόν ειδικά τον αγώνα. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, και στο θέμα του προσανατολισμού αλλά και στο θέμα της ψυχολογίας, αφού στην αρχή της κάθε διαδρομής είχε κάποιο πολύ δύσκολο σημείο με συνέπεια οι αθλητές να χάνουν εύκολα την αυτοσυγκέντρωσή τους.
Ο αγώνας συγκέντρωσε 72 συμμετοχές ( είναι ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας με συμμετοχή Ελλήνων), το οποίο ήταν αναμενόμενο, λόγω της εξέλιξης του αγωνίσματος στην Αριδαία. Η επιτυχία του, όμως, έγκειται στο ότι συμμετείχαν και 19 αθλητές από Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κομοτηνή, Κοζάνη και Γρεβενά, γεγονός που δηλώνει ότι οι αγώνες της Αριδαίας, μπαίνουν στην συνείδηση όσων ασχολούνται με τον Προσανατολισμό.

Το Πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Νομού Πέλλας, ο Ελληνικός Σύλλογος Αγωνιστικού Προσανατολισμού και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Προμάχων και γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Αλμωπίας. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αγώνων (καθώς και της ενημέρωσης, των μαθημάτων προσανατολισμού και των προπονήσεων) , έχει αναλάβει η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Προμάχων της οποίας τα μέλη δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Αριδαίας.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού, μετά τον 7ο αγώνα, και την απόφαση για την ιδιαίτερη βαθμολογία των μελών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Προμάχων, οι εξής κάτοικοι του Νομού Πέλλας κατατάσσονται στους 25 πρώτους αθλητές και 25 πρώτες αθλήτριες, που θα οδηγηθούν σε αγώνες PLAY OFF (22-24 Ιουνίου 2012 στην Αριδαία), για να συστήσουν την Εθνική Ομάδα (9 άντρες, 9 γυναίκες) για τους μεγάλους Διεθνείς Αγώνες του 2012-2013.
Γυναίκες: Τραπεζανίδου Ελευθερία ( 1η, Γ/σιο Εξαπλατάνου), Καμενίδου Μαργαρίτα (3η, κάτοικος Αριδαίας), Δημητρά Ιωάννα (5η Γ/σιο Προμάχων),  Τραπεζανίδου Μάρθα (5η, ΓΕΛ Εξαπλατάνου),Πασχαλίδου Ευθυμία (9η, κάτοικος Κωνσταντίας), Μήντση Πετρούλα (10η, Γ/σιο Προμάχων), Καραπάνου Αυγή (14η, Γ/σιο Προμάχων), Πολυξενίδου Αντωνία (14η, κάτοικος Έδεσσας) Κάγκα Μαρία (18η, ΓΕΛ Αριδαίας), Σαπουντζή Ελένη (18η, Γ/σιο Προμάχων), Κωνσταντινίδου Ευαγγελία (20η, Γ/σιο Προμάχων), Μητσάνη Ευδοξία (20η, Γ/σιο Προμάχων), Σαπουντζή Μαρία (23η, Γ/σιο Προμάχων), Βέσκου Μαρία (25η, Γ/σιο Προμάχων), Φάφκα Μαρία ( 25η, Γσιο Προμάχων),.
Άντρες: Τεκεδόπουλος Θεμιστοκλής ( 4ος, ΓΕΛ Εξαπλατάνου), Τραπεζανίδης Γιώργος ( 8ος, ΓΕΛ Εξαπλατάνου),Καραδημητρίου Δημήτρης (11ος, Γ/σιο Προμάχων), Γιόρτσος Γιώργος (19ος,Γ/σιο Προμάχων),Δηράλας Κωνσταντίνος (19ος,Γ/σιο Προμάχων), Κεχαγιάς Θεόδωρος (19ος, Γ/σιο Προμάχων), Ράκος Ελευθέριος(24ος, 2ο ΕΠΑΛ Αριδαίας), Καραδημητρίου Νηρέας (25ος, 4ο Δ/Σ Αριδαίας), Πασόης Στάθης (25ος, Γ/σιο Προμάχων).
Αποφασίστηκε επίσης και η δημιουργία Εθνικής Ομάδας Εφήβων-Νεανίδων (3 έφηβοι, 3 νεάνιδες), που θα συμμετάσχει στους αγώνες Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα γίνουν από 5 ως 9 Σεπτεμβρίου στην Προύσα της Τουρκίας.
Από τον Ελληνικό Σύλλογο Αγωνιστικού Προσανατολισμού, αποφασίστηκε, την Ελλάδα να εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού του 2012, που θα γίνει στην Λωζάνη της Ελβετίας, οι Ελευθερία Τραπεζανίδου, γυμνάστρια στο Γυμνάσιο Εξαπλατάνου και η Γεωργία Καραδήμου σπηλαιολόγος και φοιτήτρια Γεωλογίας από Κοζάνη, που είναι 1η και 2η στην μέχρι στιγμής κατάταξη στις γυναίκες.

Πληροφορίες:
 Γυμνάσιο Προμάχων 23840-75270
 Δημήτρης Καραδημητρίου 6974-778828

Ενημερωθείτε:
asprhpetra.blogspot.com









ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ:
Δημοτικό Σχολείο Γαρεφίου

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
 10:00 με 12:00 το πρωί

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
 Κουράγιο, καλή διάθεση, ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και χρήματα για την συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)