Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

καλομελέτα και έρχεται







 Γράφει ο Γ.Μπίνος



ΑΠΟΡΙΑ
Φίλε Κούη, την ώρα που γινόταν το ματς Λουτράκι – Ξιφιανής εσύ που ήσουνα κρυμμένος; Ο αρχηγός είναι για τα δύσκολα από αυτά που ξέρουμε, αλλά εσύ αετό πετούσες …

ΚΟΥΙΖ
Ποιος παίκτης που αγωνιζόταν σε ομάδα της Α1 αγωνίστηκε με την ομάδα του χωριού του σε ματς Α’ Κατηγορίας και μάλιστα πέτυχε χατ – τρικ;

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη και όσοι βρέθηκαν στον αγώνα πλέι – άουτ Καλή – Αξός θα κατάλαβαν του λόγου το αληθές. Θέλει μυαλό και εξυπνάδα το άθλημα κι η αφέλεια δυστυχώς κοστίζει ακριβά.
ΗΡΩΙΚΟΣ
Λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να σώσει τη χρονιά ο Όλυμπος Αψάλου ωστόσο η παλικαριά και η ψυχή των παικτών του διέψευσαν αρκετούς παραμένοντας στην Α1. Η ηρωική προσπάθεια των παικτών κράτησε ψηλά τον ιστορικό Όλυμπο που έδειξε ότι είναι εφτάψυχος.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ο άψογος χειρισμός του αγώνα από τον έμπειρο διαιτητή Γιώργο Μιχαηλίδη έσωσε κάποιους από τα χειρότερα στην Καλή. Η μεγάλη εμπειρία του Αριδαιώτη ρέφερι φάνηκε στις δύσκολες στιγμές, ειδικά στα επεισόδια όταν και πήρε τις σωστές αποφάσεις κάτι που παραδέχθηκαν όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος προπονητής ομάδας Α’ Κατηγορίας έκατσε στον πάγκο με κρύα καρδιά την αγωνιστική που μας πέρασε;

ΚΟΥΙΖ
Όταν έχεις τρεις μικρούς στην εντεκάδα και κάνεις μια λάθος αλλαγή λίγο – πολύ δικαιολογείσαι, να έχεις όμως τέσσερις μικρούς και να βγάλεις του δύο με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις να δεχθείς ένσταση αυτό πάει πολύ. Έγινε κι αυτό σε ομάδα που νίκησε εκτός έδρας όμως ένσταση δεν ξέρουμε αν θα γίνει γιατί οι ηττημένοι ήταν αδιάφοροι. Που έγινε αυτό;

ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ
Ένα λάθος που δεν δικαιολογείται σε ματς που κρίνει μια ολόκληρη σεζόν πλήρωσε η Νίκη Αξού και μετά από μια σεζόν επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία. Η αποβολή του γκολκίπερ Ζαχαριάδη σε μια στιγμή που η ομάδα του είχε τον έλεγχο και έδειχνε ικανή για να φύγει νικήτρια από την Καλή.

ΔΙΚΑΙΑ
Με εμφάνιση που έδειξε για ποιόν λόγο είναι στην κορυφή ο Μ.Α. Όρμας πήρε τη νίκη στην Άρνισσα και βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον τίτλο. Όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουν την πολυπόθητη άνοδο για πρώτη φορά στην Α1 Κατηγορία.

ΧΑΛΑΛΙ
Μπορεί το ξύλο που έφαγε ο φίλαθλος της Νίκης Καλής να το θυμάται για καιρό ωστόσο αυτό που έγινε βγήκε προς όφελος του αφού η διακοπή και η αποβολή γύρισαν το ματς υπέρ της ομάδας του. Χαλάλι το ξύλο που έφαγε αφού η παραμονή στην Α1 έχει άλλη γλύκα…

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
Πήρε τη νίκη στο Λουτράκι ο ΠΑΣ Ξιφιανής αλλά το …δώρο του Πάσχα δεν ήρθε από τους πρωτοπόρους αφού νίκησαν και αυτοί. Η προσπάθεια συνεχίζεται για τον ΠΑΣ που πιστεύει ότι έστω και στο τέλος θα δικαιωθεί και θα πανηγυρίσει.

ΚΑΘΑΡΙΣΕ
Μπήκε στο γήπεδο ο Δημήτρης Λαφαζανίδης και σ’ ένα εικοσάλεπτο καθάρισε το ματς ο Εδεσσαϊκός περνώντας το εμπόδιο της Πέλλας. Με χατ – τρικ ο έμπειρος επιθετικός έδειξε τον δρόμο για την επόμενη φάση όπου οι Εδεσσαίοι θέλουν τη νίκη για να πάνε τελικό και να διεκδικήσουν την πρωτιά από τον Ν. Μυλότοπο.

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ
Η μεγάλη εμπειρία και η υπομονή αλλά και κάποιες συγκυρίες έφεραν τη Νίκη Καλής να πανηγυρίζει την παραμονή στην Α1 με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη σερί χρονιά. Η ομάδα του Δήμου Αγγελάκη αν και βρέθηκε σε μέτρια μέρα χειρίστηκε άψογα το ματς και πήρε τη νίκη εκμεταλλευόμενη και το πλεονέκτημα της έδρας.

ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Με τον Ξανθιώτη τέως διαιτητή και νυν παρατηρητή Θανάση Βέλλιο που είχαν διευθύνει τον αγώνα ΠΑΟ – ΑΕΚ μαζί, συναντήθηκε μετά από πολλά χρόνια ο Αριδαιώτης ρέφερι Γιώργος Μιχαηλίδης. Αυτά έγιναν στο ματς της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Πιερικό όπου ήταν παρατηρητής ο Θανάσης Βέλλιος και ο Γιώργος Μιχαηλίδης δεν έχασε την ευκαιρία να θυμηθεί τα παλιά συνομιλώντας μαζί του.

ΗΞΕΡΑΝ
Δεν είχαν άδικο στον Αλμωπό που δεν ήθελαν για αντίπαλο τον Άρη Προφήτη Ηλία και ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Τα τελευταία χρόνια, ο Προφ. Ηλίας δυσκολεύει τον Αλμωπό και έτσι έγινε και σε αυτό το ματς όπου δεν ήθελε πολύ να γίνει η έκπληξη.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ
Ήθελε την επιστροφή στην Α’ Κατηγορία η Αστραπή Ζέρβης και τελικά τα κατάφερε αφού επικράτησε της Δόξας Μεγαπλατάνου. Αξίζουν συγχαρητήρια εκεί στον αγωνιστή παράγοντα Γιώργο Τζήγκα που θέλει να κάνει ομάδα που θα τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο και να αναδείξει τα παιδιά του χωριού.

ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Τελικά βρέθηκε η συνταγή για τις συνεχόμενες νίκες που πετυχαίνει ο Άρης Νησίου. Για όλα φταίει το φοβερό σουβλάκι που τρώνε οι παίκτες από τον συμπαίκτη τους Βασίλη Κίτσο μετρ του είδους στην ταβέρνα του στον σταθμό του Άγρα. Μια επίσκεψη θα σας πείσει και αν δεν μας πιστεύετε μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από τον πρόεδρο Βαγγέλη Μάινο …

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Σε γενικό συναγερμό βρίσκονται όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα στον Ακρίτα Σωσάνδρας. Διοίκηση και παίκτες μια γροθιά θα τα δώσουν όλα για την σωτηρία της ομάδας.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ
Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης Προφήτη Ηλία όσον αφορά το παιχνίδι των πλέι – οφ μέσα στην Αριδαία. Θεωρεί καθοριστική τη φάση του πρώτου ημιχρόνου και καταδικάζει τους πάντες θεωρώντας τους υπεύθυνους για τον αποκλεισμό.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος διαιτητής δέχθηκε ντου και ξαφνικά βρέθηκε φαρδύς – πλατύς στο έδαφος σε παιχνίδι Α’ Κατηγορίας;

ΤΡΑΙΝΟ
Πραγματικό τραίνο ο Μακεδονικός Ίδας πέρασε με διπλό από το Βορεινό και πλέον βρίσκεται όλο και ποιο κοντά στο όνειρο που είναι η άνοδος στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η μάχη θα δοθεί και στο τέλος θα γίνει το ταμείο για να δουν τι θα έχουν πετύχει οι νεοφώτιστοι.

ΗΓΕΤΗΣ
Τα κάνει όλα και …συμφέρει ο Νίκος Νάνος στην Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου που έχει αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες τώρα που καίει η μπάλα. Πέτυχε τα δύο γκολ της νίκης μέσα στο Θεοδωράκι που φέρνουν σε θέση ισχύος την ομάδα του όσον αφορά την παραμονή στην Κατηγορία.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος πατέρας παίκτη του Αλμωπού ήταν έξω φρενών μετά το ματς με τον Άρη Προφήτη Ηλία;

ΓΚΟΛΤΖΗΣ
Ευτυχώς υπήρχε ο Χρήστος Τσαουσίδης και με το χατ – τρικ γλίτωσε τον Αλμωπό από τα χειρότερα στο ματς με τον Προφήτη Ηλία. Ο μίστερ γκολ του Αλμωπού καθάρισε το παιχνίδι και έδειξε ότι έχει το ένστικτο του γκολ αφού είναι ικανός να σκοράρει από το πουθενά.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
Δεν τα κατάφερε τελικά η Δόξα Μεγαπλατάνου στο μπαράζ και με την ήττα που γνώρισε από τη Ζέρβη θα περιμένει μήπως κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και αγωνιστεί σαν επιλαχούσα στην Α’ Κατηγορία. Και στα δύο ματς η ομάδα του Μπάμπη Παυλίδη δεν έδειξε το πρόσωπο που θα μπορούσε.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος πετυχημένος προπονητής που άφησε έργο σε ομάδα της Α1 κατά πάσα πιθανότητα δεν συνεχίζει για τη νέα σεζόν;

ΞΕΧΝΟΥΝ
Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι ξεχνούν εύκολα τη βοήθεια που τους προσέφεραν απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη κάποιοι άλλοι. Δεν πειράζει όλα μέσα στη ζωή είναι …

ΣΤΑΘΕΡΟΣ
Πολύ καλές εμφανίσεις κάνει με τη Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου ο νεαρός γκολκίπερ Γιώργος Γάτσος που ως γνωστόν μετακόμισε τον Γενάρη από την Ένωση Τσάκων. Σταθερός και με καλή ψυχολογία ο ταλαντούχος τερματοφύλακας δείχνει τα προσόντα του, από τους κορυφαίους στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

ΑΕΡΙΝΟΣ
Μεγάλες εμφανίσεις κάνει με τον Μακεδονικό Ίδας ο αέρινος επιθετικός Χρήστος Μποζίνης που είναι από τους κύριους συντελεστές τις καταπληκτικής πορείας των νεοφώτιστων. Στην καλή του μέρα είναι ικανός να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα όπως το έχει κάνει πολλές φορές φέτος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή παρουσία του Άκη Σαββίδη είναι στον Ορφέα Ριζαρίου καθώς ο έμπειρος αμυντικός ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της παραμονής στην Α1. Παίκτης με προσωπικότητα που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα θα ήθελαν στον Ορφέα την παρουσία του και τη νέα σεζόν.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος παίκτης δεν ενημέρωσε έγκαιρα για τη σχολική εκδρομή την ομάδα του και το πλήρωσε με τιμωρία;

ΚΑΘΑΡΣΗ
Μεγάλη κάθαρση αναμένεται στη Δόξα Μανδάλου καθώς διοίκηση και φίλοι της ομάδας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από κάποιους παίκτες που είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους για διάκριση.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος παράγοντας ομάδας Α1 έχει κάνει λακκούβα στο στρώμα της κρεβατοκάμαρας αφού δηλώνει μαιτρ του ύπνου; Πάντως στα γήπεδα παραείναι ζωηρός απ’ ότι γνωρίζουμε …

ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος ομάδας Α1 είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο νεαρός άσος του Εθνικού Αριδαίας Πολυχρόνης Κουτρούμπαλος που κάνει πολύ καλές εμφανίσεις φέτος. Ιδιαίτερα εξελίξιμος ο πιτσιρικάς έχει τα φόντα για να πάει ψηλότερα αρκεί να συνεχίσει έτσι και φυσικά να προσεχθεί.

ΚΟΥΙΖ
Ποιος νεαρός ρέφερι από Έδεσσα μεριά δείχνει μεγάλη διστακτικότητα στον καταλογισμό των πέναλτι με αποτέλεσμα να χαλάει την καλή του εικόνα μέσα στο γήπεδο;

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Την παραμονή του Σάκη Ιωάννου επιθυμούν διακαώς στη Δόξα Μανδάλου αφού ο έμπειρος μέσος ήταν ο κορυφαίος και με διαφορά μάλιστα φέτος παίκτης δείχνοντας θαυμαστή σταθερότητα ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της ομάδας. Δύσκολα θα χαλάσει ο γάμος πάντως αφού και ο παίκτης έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος

ΣΧΕΔΙΑ
Δεν θέλει να είναι περαστική από την Α’ Κατηγορία η Αναγέννηση Δωροθέας που επέστρεψε μετά από δυο χρόνια κάνοντας πολύ καλή φετινή σεζόν. υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι στη Δωροθέα και σίγουρα θα προσπαθήσουν να κάνουν το πάν ώστε η ομάδα να έχει αξιοπρόσεκτη παρουσία.

ΘΑΡΡΟΣ
Μέχρι στιγμής μόνο ο ΠΑΣ Ξιφιανής έχει δηλώσει δια στόματος των ανθρώπων του ότι θέλει την άνοδο καθώς οι άλλοι διεκδικητές, Όρμα και Ίδα το κρατούν …μυστικό. Μια ομάδα όποια κι αν είναι αυτή πάντα θα πρέπει να βάζει στόχους.

ΑΡΕΣΕΙ
Οι πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε φέτος ο Μάριος Πασχούλης με τον ΠΑΟ Φιλώτειας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον ομάδας Α1 για τη νέα σεζόν. Ο νεαρός μεσοαμυντικός, ιδιαίτερα ταλαντούχος, σίγουρα το καλοκαίρι θα απασχολήσει αρκετές ομάδες.

ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ
Σε ρόλο διαιτητή τον τελευταίο καιρό η νεαρή ρέφερι Δέσποινα Ελευθεριάδου και μάλιστα τα πάει μια χαρά αφού την είχαμε συνηθίσει σαν βοηθό διαιτητή. Η μεγάλη εμπιστοσύνη από την επιτροπή ορισμού έχει δώσει άλλον αέρα στη διαιτητίνα από την Αλμωπία που είναι συνεχώς ανερχόμενη και υπόσχεται πολλά.

ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΣ
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο νεαρός γκολκίπερ Βασίλης Μπελητάσιος για λογαριασμό του Μ.Α. Όρμας μέσα στο Βορεινό. Θεωρείται εξελίξιμος και μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο με σκληρή δουλειά ενώ θα πρέπει να γίνει πιο ζωηρός και να ζει πιο έντονα το κάθε παιχνίδι.

ΖΥΜΩΣΕΙΣ
Το πρωτάθλημα της Α1 τελείωσε ο Ηρακλής Γαρεφίου δυστυχώς και μάλλον άδικα υποβιβάστηκε, αυτό όμως δεν πτόησε κανέναν και ήδη γίνονται ζυμώσεις διοικητικά για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα σεζόν. Αυτό είναι καλό και δείχνει ότι ο Ηρακλής Γαρεφίου αποτελεί τρόπο ζωής για το χωριό.

ΤΑΛΕΝΤΟ
Εντυπωσιάζει τον τελευταίο καιρό ο νεαρός Δημήτρης Τρίψης (Σαράφης) και έχει πάρει τον ΠΑΟ Κερασιάς στις πλάτες του όσον αφορά την παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή και δεν είναι τυχαίο ότι για τον παίκτη έδειξε έντονο ενδιαφέρον ο Εδεσσαϊκός το περασμένο καλοκαίρι …

ΚΟΥΙΖ
Ποιο παιχνίδι στην Α’ Κατηγορία …κανονίστηκε να είναι φιλικό από τα μέσα της εβδομάδας μετά από συνάντηση των δυο διοικήσεων;

ΚΟΥΙΖ
Σε ποια ομάδα Α’ Κατηγορίας που βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία παρότι κερδίζει σχεδόν συνέχεια υπάρχει μια σχετική γκρίνια με τη λήξη των αγώνων στα αποδυτήρια;

ΚΟΥΙΖ
Ποιος παίκτης ομάδας Α’ Κατηγορίας πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση οδηγώντας σε νίκη την ομάδα του ξεχρεώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής μέσα στο χωριό από το οποίο κατάγεται;

ΟΝΕΙΡΟ
Έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε η Δόξα Μανδάλου καθώς η συμμετοχή στα πλέι – οφ έμεινε όνειρο, δυστυχώς, για τους πολυπληθείς φίλους της. Δεν λέμε ότι θα έπαιρνε την πρωτιά εκεί η Δόξα, όμως για λόγους γοήτρου και καταξίωσης θα ήταν ότι πρέπει η παρουσίας της. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
Μεγάλη προσφορά και συμβολή στη θαυμάσια φετινή πορεία της Δόξας Εξαπλατάνου είχε ο νεοαποκτηθείς Μανώλης Μανελίδης. Ο θαυμάσιος μέσος αποτέλεσε έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες των μαυρόασπρων που δικαιώθηκαν απόλυτα με την απόκτηση του παίκτη το περασμένο καλοκαίρι.

ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ
Αν και είναι ακόμα νωρίς δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο εντυπωσιακός Γιάννης Μίσκος θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στον Ορφέα Ριζαρίου. Ήδη από τώρα συζητιέται το όνομα του για αρκετές ομάδες της Α1 Κατηγορίας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ
Σε ρόλο φουνταριστού επιθετικού χρησιμοποίησε ο Κώστας Καρυπίδης τον έμπειρο επιθετικό Κωστή Βόλτση και αυτός τον δικαίωσε απόλυτα. Σκόραρε δύο φορές και ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα της Άρνισσας.

ΣΠΕΣΙΑΛ
Πραγματικός ηγέτης ο στράικερ Σάκης Χατζηλαμπρινός οδήγησε τον Μ.Α. Όρμας σε μεγάλη νίκη μέσα στο Βορεινό. Άνοιξε το σκορ με τέρμα που έφερε τη σφραγίδα του και μάλιστα το έκανε σπέσιαλ αφιέρωση στη σύζυγό του Βάσω που για μια εικοσαετία αποτελεί το στήριγμά του σε όσα έχει πετύχει.

ΓΝΩΡΙΜΟΣ
Κρούση σε προπονητή που έχει περάσει από την ομάδα έκανε ο Άρης Θεοδωρακίου με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα απαρτίζεται από παιδιά του χωριού για να μην ξαναζήσουν το φετινό δράμα. Για να δούμε αν θα συνεργαστούν και πάλι οι δυο πλευρές.

ΦΑΜΙΛΙΑ
Αλλαγή που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία έκανε ο Άρης Θεοδωρακίου στο ματς με τον Εθνικό Αριδαίας. Ο βασικός γκολκίπερ Χρήστος Τότσας ετών 51 αποχώρησε στο 75’ και τη θέση του πήρε ο γιος του Δαμιανός που βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του. Από τις ωραίες στιγμές που μένουν…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)