Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Νίκος Αποστολίδης: Τα κάνατε όλα γαργάρες




Σαφής, απλός, περιεκτικός  και διαπιστωτικός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αποστολίδης , στις επισημάνσεις του  στην παρουσίαση  της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Συμφώνησε απόλυτα με τους χαρακτηρισμούς για αδράνεια αμηχανία και ατολμία.  Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Δημάρχου ,αλλά και του προέδρου της επιχείρησης των Λουτρών οι οποίοι προφανώς θεώρησαν ότι θίγονται.  Μάλιστα κατηγόρησαν τον Νίκο Αποστολίδη ότι δεν κατάλαβε καλά αυτά που είπε ο Συμπαραστάτης . Αυτός τους απάντησε ότι δεν είναι βλάκας και ότι κατάλαβε πολύ καλά . Λίγο αργότερα ο Συμπαραστάτης διάβασε τα επίμαχα σημεία για τις ολιγωρίες στα Λουτρά και την δημοτική περιουσία , λέγοντας ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Αποστολίδης έχει απόλυτο δίκηο στις επισημάνσεις του .
Ο Νίκος Αποστολίδης επισήμανε ότι η πλειοψηφία τα έκανε όλα «γαργάρες» . Το ημερολόγιο τρέχει και δεν τους περιμένει. Φτάνει προς το τέλος του και ήδη γράφει καληνύχτα.
Τα επίμαχα σημεία που προκάλεσαν τις αντιπαραθέσεις ήταν :
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ –ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
______________________________________________________
Τα κυριότερα θέματα που αναδεικνύονται στην πρόταση είναι:
Α) Ότι δεν προστατεύθηκε η δημοτική ακίνητη περιουσία από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές στα υπ΄αριθμ 65-108-109-110-111 Ο.Τ.της πόλης της Αριδαίας .
Β)Ότι έγιναν καταλήψεις δημοτικής και δημόσιας  ακίνητης περιουσίας σε τμήματα των παραπάνω Ο.Τ ,και ανταλλαγές οικοπέδων χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Γ)Ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν προέβησαν σε έρευνα για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων για κατάληψη της δημοτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας στα παραπάνω Ο.Τ.
*Η ειδική πρόταση έγινε εν μέρει αποδεκτή από τον Δήμαρχο ο οποίος την κοινοποίησε με έγγραφό του στις αρμόδιες εμπλεκόμενες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες για την παραπέρα διερεύνηση και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σε βάρος των εμπλεκομένων. Δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η ανάκληση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δημοτικής περιόδου 1999-2002 όσον αφορά τις ανταλλαγές που έγιναν τότε χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία. Πρέπει άμεσα να ζητηθεί σύνταξη πράξης αναλογισμού-τακτοποίησης και αποζημίωσης και στη συνέχεια να ανακληθούν οι αποφάσεις και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες των εμπλεκομένων.
Οι αρμόδιες  δημοτικές υπηρεσίες  έχουν αδρανήσει και δεν με έχουν ενημερώσει αν και σε ποιές ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα. Πρόσφατα τον Μάρτιο μου κοινοποιήθηκε ένα τοπογραφικό που αποτυπώνει την παραχωρηθείσα έκταση στον πρώην Δήμο Αριδαίας στο 108 Ο.Τ. Υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ο οποίος φέρει και αυτός αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση για τη μη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων ,διοικητικών αποβολών, ενημέρωση του Ελληνικού Δημοσίου για άμεση διοικητική αποβολή των εμπλεκομένων από την ακίνητη περιουσία που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο στα παραπάνω Ο.Τ






ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΥΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
_____________________________________________________________
Τα κυριότερα θέματα που αναδεικνύονται από την πρόταση αυτή είναι:
Α.Ότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα για την ανάθεση-εκτέλεση έργων και προμηθειών καθώς και δεν τηρούνταν το δημόσιο λογιστικό.
Β.Ότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα με την έκδοση μεταχρονολογημένων επιταγών.
Γ.Ότι δεν εξοφλήθηκαν εμπρόθεσμα οι εργαζόμενοι.
Δ.Ότι δεν ελέγχθηκαν και δεν εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί της επιχείρησης τα τελευταία  πέντε(5) έτη.
Ε.Οτι πρέπει  το Δ.Σ να αναζητήσει ευθύνες των πρώην  διοικήσεων και όλων των εμπλεκομένων από ανεξάρτητη οικονομική αρχή.
* Η πρόταση δεν συζητήθηκε στο δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα.
** Η πρόταση κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ όμως μέχρι σήμερα δεν συζητήθηκε στο Δ.Σ.
*** Μέχρι σήμερα δεν έχουν  ελεγχθεί και εγκριθεί οι ισολογισμοί της επιχείρησης από ορκωτούς λογιστές για τις τελευταίες πέντε(5) χρήσεις. Αναμένεται έλεγχος όπως ενημερώθηκα από τον Αντιπρόεδρο της επιχείρησης από  ορκωτούς λογιστές τα αποτελέσματα δε , πρέπει να κοινοποιηθούν και στον Συμπαραστάτη. Σε διαφορετική  περίπτωση που δεν ελεγχθούν οι ισολογισμοί θα αποσταλεί η υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτ. ΄Εδεσσας για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το μη έλεγχο και έγκριση των ισολογισμών. Επίσης δεν απαντήθηκαν κρίσιμα έγγραφα που απέστειλα στη ΔΕΥΑ για τη διερεύνηση της υπόθεσης των μεταχρονολογημένων επιταγών από την Εισαγγελία Πρωτ. ΄Εδεσσας κατά την προκαταρκτική εξέταση με αποτέλεσμα να διαταχθεί από την Εισαγγελία έλεγχος από το ΣΔΟΕ.Κρίνω σκόπιμο εδώ να αναφέρω ότι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΥΑ και φανεί το πραγματικό έλλειμμα ,πλέον των ευθυνών που θα αναζητηθούν και εφόσον κριθεί μη βιώσιμο το χρέος να ληφθεί απόφαση για λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης και στη συνέχεια να γίνει υπηρεσία του Δήμου.Σύμφωνα με τα στοιχεία που μου γνωστοποίησε ο πρόεδρος της επιχείρησης της καθαρής χρήσης του 2011, δεν προέκυψε έλλειμα  και μάλιστα αποπλήρωσε και παλιές υποχρεώσεις.Εκτιμώ ότι έίναι επιτακτική ανάγκη πλεόν του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων των τελευταίων πέντε(5) ετών ,ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει έλεγχος από ανεξάρτητη οικονομική αρχή για τη σκοπιμότητα και τη νομιμότητα.

10-ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΛΟΥΤΡΩΝ
_____________________________________________________________   
 Τα κυριότερα θέματα που αναδεικνύονται στην πρόταση είναι:
Α. Ότι δεν έχει τηρηθεί η νομιμότητα όσον αφορά τις αναθέσεις-εκτελέσεις έργων και προμηθειών.
Β.Ότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα για την έκδοση των μεταχρονολογημένων επιταγών.
Γ.Ότι ζημιώθηκε η επιχείρηση από την απώλεια της ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς το ΙΚΑ
Δ.Ότι δεν εξοφλήθηκαν εμπρόθεσμα η μισθοί των εργαζομένων.
Ε.Ότι  δεν ζητήθηκε  από το Δ.Σ να αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες των πρώην διοικήσεων και των εμπλεκομένων από ανεξάρτητη οικονομική αρχή.
* Η πρόταση δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα.
**Η πρόταση δεν συζητήθηκε μέχρι σήμερα στο Δ.Σ της επιχείρησης καίτοι κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της επιχείρησης.
***Η διοίκηση της επιχείρησης όπως ενημερώθηκα  ανταποκρίθηκε θετικά μόνο ως προς την εξόφληση των εργαζομένων και την συλλογή όλων των μεταχρονολογημένων επιταγών χωρίς να γνωρίζω αν πληρώθηκαν αυτές ως απαίτηση και όχι ως αξιόγραφα εκτός τραπεζών. Επίσης ενημερώθηκα προφορικά από τον πρόεδρο ότι με τα πρόχειρα στοιχεία της Επιχείρησης η καθαρή χρήση του 2011 έκλεισε με κέρδη πάνω από 450.000 ευρώ. Τα συμπερέσματα θα αναλυθούν κατά την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων .Με βάση αυτά τα στοιχεία εκτιμώ ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη πληρους ελέγχου των χρήσεων 2007-2010 από ανεξάρτητη οικονική αρχή.
**** Η Διοίκηση μέχρι σήμερα δεν συγκάλεσε εκ νέου  γενική συνέλευση από την ημερομηνία μη έγκρισης του ισολογισμού  για  λήψη απόφασης  για την κατάθεση ή όχι αγωγής για τις ζημίες που υπέστη η επιχείρηση όπως ορίζεται στο αρθρ. 22β του Ν 2190/1920  σε βάρος όλων των εμπλεκομένων  και δεν ενημερώθηκε ο Συμπαραστάτης για το αν στάλθηκε η απόφαση της μη έγκρισης του ισολογισμού στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο σκοπιμότητας , νομιμότητας από ανεξάρτητη οικονομική αρχή.

6 σχόλια:

  1. ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ). ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΜΑΝΤΗ ΟΤΙ Μ.....Α ΠΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ.ΣΥΝΕΛΘΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΄΄ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ΄΄ Ο Κοs ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ Κου ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΄΄Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ΄΄.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΡΚΕΙ. Ε Λ Ε Ο Σ Π Ι Α .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπάμπη μαντρόσκυλο(του Δήμου)εκτίθεσαι και εκθέτεις και τον Δήμαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΄΄ΑΝΩΝΥΜΕ 12.25΄΄,Η ΛΕΞΗ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΟΙΑ ΜΕ ΤΙΜΑ.ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ,ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΦΙΛΑΝΕ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Λ Υ Κ Ο Υ Σ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kourtidis einai aytos o kyrioulis sti dei pou oti ton rotiseis den kserei tipota???

    kano lathos?
    i mipos einai autos poy oli mera mila gia ta sundikalistika tis pask kai tis megales nikes tis
    oust lamogiooooooooooo

    kai kati teleutaio ..... poy ksereis apo ypologistes kai internet re karamitro poy sxoliazeis ki olas????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)