Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

16η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ




Το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, συμμετείχε με τη Μαθητική Χορωδία του στη 16η Συνάντηση Μαθητικών Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου.


Στο τριήμερο πρόγραμμα της 16ης Συνάντησης Μαθητικών Χορωδιών συμμετείχαν συνολικά οι μαθητικές χορωδίες 22 Δημοτικών Σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας και μεταξύ αυτών οι παιδικές χορωδίες του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, οι οποίες παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμά τους την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012.
Εμπνευστής και δημιουργός των Μαθητικών Χορωδιών ο κ. Γιάννης Χρυσοχοϊδης, καθηγητής Μουσικής στα δύο Σχολεία, που αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες και την αγάπη των μαθητών για τη μουσική και το τραγούδι, ο οποίος  και διηύθυνε τις Χορωδίες.
Στην Μαθητική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου συμμετείχαν συνολικά είκοσι μαθητές και μαθήτριες, η δασκάλα του Σχολείου μας κ. Μαρία Δημητρίου που συνόδευσε με την κιθάρα της και φυσικά ο Δάσκαλος Μουσικής κ. Γιάννης Χρυσοχοϊδης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Τα δύο σχολεία του Δήμου μας συνεργάστηκαν με επιτυχία για την πραγματοποίηση του στόχου της συμμετοχής στην Χορωδιακή Συνάντηση, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους μαθητές των δύο Σχολείων να αναπτύξουν εκπαιδευτικού χαρακτήρα σχέσεις.

Η Μαθητική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου παρουσίασε στο  Πρόγραμμά της τα εξής τραγούδια:
  • Μήλο μου κόκκινο  (παραδοσιακό)
  • Λιανοχορταρούδια  (παραδοσιακό)
  • Fatou Yo  (παραδοσιακό Σενεγάλης)
  • Το χρυσαλιφούρφουρο (Νίκος Κυπουργός, Μαριανίνα Κριεζή)
  • Τερατάκια Τσέπης  (MagniZappa, Ισαάκ Σούσης).

Η Μαθητική Χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας παρουσίασε στο  Πρόγραμμά της τα εξής τραγούδια:
  • Μωρή κοντούλα λεμονιά  (παραδοσιακό Ηπείρου)
  • Οι ιππόται πότε πότε  (Νίκος Κυπουργός, Σταμάτης Δαγδελένης)
  • Ο γλάρος  (Μάνος Χατζηδάκις, Αλέκος Σακελλάριος)
  • Περιμπανού  (Μάνος Χατζηδάκις, Νίκος Γκάτσος)
  • Ο Παλιάτσος  (Νότης Μαυρουδής, Μέλπω Ζαρόκωστα).

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, εκφράζει δημόσια την ικανοποίηση του για τις συνεχείς εδώ και χρόνια πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών για συμμετοχή και δράση των μαθητών σε εκπαιδευτικού, πολιτισμικού, αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα προγράμματα.
Με την ευκαιρία, αξίζει πραγματικά, και εφόσον το Σχολικό Πρόγραμμα το επιτρέπει το Πρόγραμμα των δύο Χορωδιών να παρουσιαστεί στους πολίτες της πόλης μας, και γιατί όχι οι Μαθητικές Χορωδίες να τραγουδήσουν μαζί στις αντίστοιχες σχολικές γιορτές που θα πραγματοποιηθούν στα δύο σχολεία.     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)