Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανάκριση για κακούργημα




ΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΣΥ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ




Ανάκριση  για αδικήματα κακουργηματικού  χαρακτήρα  έχει διαταχθεί σε βάρος του  πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου Σταύρου Τουφεγγόπουλου, για το θέμα των εικονικών χαλικοστρώσεων στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Αυτό προέκυψε   χθες Τετάρτη κατά την έναρξη της εκδίκασης μήνυσης  για συκοφαντική δυσφήμιση  δια του Τύπου που είχε υποβάλλει ο Σ. Τουφεγγόπουλος κατά του Παράσχου Τσάνταλη και μελών της παράταξής του, για καταγγελίες που είχαν δημοσιεύσει  στον Τύπο ως αντιπολίτευση, μεταξύ των οποίων ήταν και οι εικονικές χαλικοστρώσεις. Αρχικά την αναβολή ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης Νίκος Κοντάκος, επειδή εκκρεμεί στα πλαίσια ανάκρισης σε βάρος του κ. Τουφεγγόπουλου  κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορία η οποία είναι συναφής με  μέρος του περιεχομένου των δημοσιευμάτων  που εκδικάζονταν.
Όμως και η εισαγγελέας της έδρας, κατέθεσε στο δικαστήριο  έγγραφο, το οποίο και ανέγνωσε  και σύμφωνα  με το οποίο γινότανε γνωστό, ότι διεξάγεται ανάκριση  για τις χαλικοστρώσεις με  κατηγορία απιστίας κακουργηματικού χαρακτήρα για τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο, που ήταν μηνυτής. Επειδή το συγκεκριμένο σκέλος περιλαμβανότανε στο κατηγορητήριο για την υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης, πρότεινε στο δικαστήριο την αναβολή της δίκης μέχρι να ξεκαθαρίσει η το θέμα της κακουργηματικής πράξης. Το δικαστήριο  που διέκοψε τη συνεδρίαση ,μετά από σύσκεψη μιας ώρας, αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ αποφάσισε να ανασταλεί ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος. Αποφάσισε επίσης η εκδίκαση της συκοφαντικής δυσφήμισης να γίνει αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο για την κακουργηματική  πράξη για την οποία καλείται  σε  ανάκριση  ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος.


Κατηγορούμενη στην υπόθεση για την συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου ήταν και η εκδότρια των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Άννα-Μαρία –Τσολέκα  επειδή οι καταγγελίες της παράταξης του Παράσχου Τσάνταλη δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα.
Το επίμαχο σημείο που δημοσίευσε η παράταξη του Παράσχου Τσάνταλη στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ανέφερε: «Εκταμίευσε ποσό 120.000 ευρώ για χαλικοστρώσεις. Χαλικοστρώσεις δεν έγιναν  και τα λεφτά κρατήθηκαν από τον Δήμαρχο, για να πληρωθούν υποτίθεται οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς μαύρης εργασίας της προηγούμενης διοίκησης. Οι εργαζόμενοι όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ. Πού πήγαν τα 120.00 ευρώ κ. Δήμαρχε;»
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Παράσχου Τσάνταλη και των τότε μελών της παράταξης, Νίκος  Κοντάκος και ο συνήγορος του Σ. Τουφεγγόπουλου
Στ. Ψαρίκογλου υπέβαλλαν αρκετές ενστάσεις από τις οποίες κάποιες έγιναν δεκτές και κάποιες απορρίφθηκαν.
Ο Παράσχος Τσάνταλης πάντως και οι συνεργάτες του που ήταν όλοι παρόντες στο δικαστήριο επιθυμούσαν την διεξαγωγή της δίκης.






6 σχόλια:

  1. και που είσαι ακόμη φαλακρέ να δεις συνέχεια που έχει η ιστορία.αυτό είναι μόνο η αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΗΓΕ Ο ΖΕΡΖΗΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΥ; ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο στον παρασχο τον τσανταλη,φανταστειτε να μην ηταν ο παρασχος τι θα γινοταν στον δημο εξαπλατανου. ο θεος μας φυλαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ . Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΑΛΙΚΙΑ . ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ . ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ . ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεί στον Εξαπλάτανο πρέπει να γινόταν ανακάτεμα με πολιτικούς άπειρους,ψηφοφόρους ανίδεους,αντιδημάρχους μαριονέτες.Και ο Τσάνταλης πρέπει να ελεγχθεί και οι δήμαρχοι με τους αντιδημάρχους τους.Και οι δικαστικές αρχές ας ανασκουμπωθουν κι ας βγάλουν αποφάσεις γρηγορότερα! Οι αναβολές δίνουν τροφή για σχόλια.Μέχρι τότε όλοι είναι ύποπτοι.Οι υπάλληλοι του πρωην Δήμου δεν γνωρίζουν τίποτε? θέλουμε διαφάνεια για όλα.Και για την προσωπική ζωή τους πόσο κοστολογείτε και για όλα.Όποιος πληρωνόταν με δημόσιο χρήμα να ελεχθεί μέχρι τα κύταρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)