Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στην επίπονη, πλην όμως, υποχρεωτική δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, εισέρχονται οι τελειόφοιτοι των Λυκείων μας, προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,
εν μέσω μάλιστα, μια πρωτοφανούς κρίσης την οποία ελπίζουμε ότι το έθνος μας θ΄ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ώστε ν΄ ανανήψει και ν΄ ανακάμψει η χώρα, το συντομότερο δυνατό, διαφυλάσσοντας έτσι την κοινωνική συνοχή.
        Παρενθετικά, επιθυμώ να υπογραμμίσω ότι ο Δήμος μας, παρά τη δραστική περικοπή των χρηματοδοτήσεών του από το Κράτος, φρόντισε με την αγαστή συνεργασία συναρμόδιων φορέων, συλλόγων, εκπαιδευτικών, μαθητών, τους οποίους και δημόσια ευχαριστώ, να φέρει σε πέρας τη σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
        Επίσης, να τονίσω ότι σ΄ αυτήν την κομβική για τους μαθητές στιγμή της ζωής και της σταδιοδρομίας τους οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνα τους επιδεικνύοντας κατανόηση και δημιουργώντας ένα περιβάλλον όσο το δυνατό πιο ιδανικό αποφεύγοντας πιεστικές, αγχώδεις και θορυβώδεις συμπεριφορές.
        Σ΄ αυτό το σημείο, ας μου επιτραπεί να επισημάνω στις νέες και στους νέους μας ότι θα πρέπει να προσέλθουν στις εξετάσεις με σιγουριά, θάρρος, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Δεν ωφελεί η πρεμούρα, το άγχος αλλά  ούτε και η χαλαρότητα. Η καλή προετοιμασία, η εγρήγορση, η αυτοπεποίθηση και η προσήλωση στο στόχο σιγουρεύουν το θετικό αποτέλεσμα.
        Από μέρους λοιπόν του δημοτικού μας συμβουλίου και εμού προσωπικώς, ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο ώστε να επιτευχθεί για τον καθένα ο επιθυμητός στόχος.
        Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα στις νέες και στους νέους μας.

                                                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΪΔΗΣ
                                                        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)