Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ανιαρός ο απολογισμός του Δήμου Αλμωπίας


Με πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον ,έγινε τη Παρασκευή ο απολογισμός πεπραγμένων του Δήμου Αλμωπίας.
Πριν ένα χρόνο η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου γέμιζε ασφυκτικά . Τη Παρασκευή σε ένα θέμα μεγάλου υποτίθεται ενδιαφέροντος , ήταν σχεδό άδεια . Απουσίαζαν μάλιστα και σύμβουλοι από τη παράταξη του Δημάρχου. (Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Παρούτογλου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βασίλης Κανονίδης).
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης στην εισήγησή του επανέλαβε  στο νοικοκύρεμα που χρειάστηκε ο Δήμος κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου.
Όπως είπε  η Διοίκηση «κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, όφειλε να πραγματοποιήσει πλήθος κρίσιμων αλλαγών, υλοποιώντας τις επιταγές της διοικητικής μεταρρύθμισης που απαιτούσε ο Καλλικράτης».
Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησαν  όπως η μείωση των επιχορηγήσεων και τις ελλείψεις στο προσωπικό.
Επισήμανε την  προσαρμογή της διοίκησης του νέου Δήμου στα Καλλικρατικά δεδομένα, τον διακανονισμό και αποπληρωμή σημαντικού μέρους των οφειλών παλαιότερων ετών, την έγκαιρη σύνταξη και έγκριση τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου (2011 – 2014), τη δρομολόγηση διαδικασιών για την κατασκευή των κόμβων Πιπεριάς – Τσάκων – Δυτικού Περιφερειακού Αριδαίας και την ένταξη της πράξης «Αποχετευτικό – Βιολογικό Αριδαίας» με πέντε υποέργα τον Οκτώβριο του 2011.
Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για απραξία και ανυπαρξία έργου. Επιτέθηκε στη πλειοψηφία επειδή χρησιμοποιεί ως άλλοθι την οικονομική συγκυρία. Ο Πέτρος Ζέρζης αναφερόμενος σε όσα του καταλόγιζαν ,υποστήριξε ότι έχουν πέσει στο κενό ,ενώ όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία , επί δικής του θητείας τελικά δεν υπάρχουν χρέη αλλά ένα μικρό πλεόνασμα . Επανέλαβε παλιότερο αίτημά του να γίνει γνωστό στο συμβούλιο  η οικονομική διαχείριση κατά δημοτική περίοδο και κατά Δήμο , τα τελευταία χρόνια. Ζήτησε δε να μην μηδενίζεται η προσπάθεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών .

Ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας υποστήριξε ότι  θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει τις κατασχέσεις και τις αγωγές. Δεν το διαχειρίστηκε σωστά η διοίκηση. Ευχή όλων είναι να πάει καλά η Δημοτική Αρχή για το καλό της Αλμωπίας,είπε. 
Κατηγόρησε τον Δήμαρχο  ότι δυναμιτίζει διαρκώς το κλίμα ,ενώ τον προέτρεψε να μην ξεσπάει τα νεύρα του στις συνεδριάσεις ,όπως συμβαίνει τελευταία, εξ αιτίας προσωπικών προβλημάτων .



Τέλος παρατήρησε ότι η πλειοψηφία περιλαμβάνει στον απολογισμό της τα αυτονόητα.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι ο προκάτοχός του έχει μοναδική ικανότητα να αντιστρέφει και να παρουσιάζει όπως θέλει την πραγματικότητα .

Ο Χρήστος Μπίνος τόνισε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων για να πάει μπροστά ο Δήμος . Κατηγόρησε τη πλειοψηφία για αδράνεια και απραξία. Επίσης της επέρριψε ευθύνες γιατί ασχολείται μόνο με το παρελθόν ,μετατρέποντας πολλές φορές την αίθουσα σε λαϊκό δικαστήριο.
Ο Νίκος  Αποστολίδης επιτέθηκε σφοδρά κατά του Π. Ζέρζη  αλλά και κατά της τωρινής διοίκησης.
«Μιλάει για έργα αυτός που όλο κι όλο έφτειαξε 4 βρύσες στην Αριδαία. Αλλά καλά να πάθετε . Με τόσες γαργάρες που κάνατε τώρα θα σας βγουν και από πάνω »


Ο Μάκης Δεμίρης από την πλευρά του δήλωσε ότι η αντιπολίτευση είναι παρούσα για να συνεισφέρει στην Αλμωπία, είτε το θέλει η Διοίκηση είτε όχι.

Τόνισε ότι υπάρχει απουσία έργου και οράματος,για να πάρει την απάντηση από την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Μπαγκή ότι υπάρχει και όραμα και σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)