Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Νέα εποχή για τις Ελληνικές λουτροπόλεις



Την ανάγκη να στελεχωθούν οι Ελληνικές λουτροπόλεις, που λειτουργούν ως δημοτικές επιχειρήσεις, με το κατάλληλο και έμπειρο προσωπικό προκειμένου να λειτουργούν άψογα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας. Τονίζει, μάλιστα, ότι είναι μεγάλη η ευθύνη των οικιών δήμων στο ζήτημα αυτό.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι το προσωπικό θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία ή να έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα γύρω από την λουτροθεραπεία.
Θεώρει αναγκαίο, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, ότι το προσωπικό θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι τουριστικών σχολών. Σημαντικό θα είναι στις λουτροπόλεις αυτές το προσωπικό να γνωρίζει κάποια ξένη γλώσσα, καθώς την χώρα μας την επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες και ο θεραπευτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα, από την πλευρά των λουτροπόλεων θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην άψογη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Ανάλογη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί  και από τις επιχείρησης που λειτουργούν παράλληλα με τις λουτροπόλεις.
Στο σημείο αυτό θεωρούμε σημαντικό όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν παράλληλα με τις λουτροπόλεις. και κυρίως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ότι θα πρέπει να διαθέτουν άδεια από τον Ε.Ο.Τ.

Σημαντική είναι η ευθύνη της Ε.Τ.Α. Α.Ε στην έγκαιρη λειτουργία των λουτροπόλεων που ανήκουν στην δικαιοδοσία προκειμένου να λειτουργούν στην έναρξη της περιόδου και όχι με αρκετή καθυστέρηση στα μέσα του καλοκαιρού.

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται για την δραστηριότητα του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας από το site συλλόγου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.loutropoleis.com.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Κοινοποίηση:
EOT
Γραφείο Προέδρου Ε.Τ.Α Α.Ε.

Θέμα : Λειτουργία λουτροπόλεων που την ευθύνη λειτουργίας τους έχουν τα ΕΤΑ.Α.Ε.

Κυρία Υπουργέ, 
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με το ξεκίνημα της θερινής περιόδου παρά πολλοί συμπολίτες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εξορμήσεων τους επιθυμούν να επισκεφτούν τις ελληνικές λουτροπόλεις. Σημειώνουμε, επίσης, ότι οι επισκέψεις σε λουτροπόλεις ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 2 εκατομμύρια.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι περισσότερες λουτροπόλεις είναι ανοικτές σχεδόν όλο τον χρόνο εκτός από αυτές που την ευθύνη λειτουργίας τους έχουν τα ΕΤΑ.Α.Ε. Κάτι το οποίο αποτελεί εμπόδιο για τον θεραπευτικό τουρισμό.

Στις λουτροπόλεις αυτές περιλαμβάνονται:
1ον Τα Λουτρά Αιδηψού που είναι η Μέκκα των ελληνικών Λουτροπόλεων.
2ον Τα Λουτρά Υπάτης μια λουτρόπολη που δίνει ζωή στην όλη περιοχή.
3ον Τα λουτρά Καϊάφα, που βρίσκονται σε μια περιοχή με τεράστιες φυσικές ομορφιές.
4ον Τα λουτρά Νιγρίτας.
5ον Τα Λουτρά Θερμοπυλών όπου από πλευράς ποσότητας και ποιότητας Ιαματικού νερού είναι ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας, αλλά οι υποδομές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Τέλος να θυμίσουμε την λουτρόπολη της Κύθνου που εδώ και χρόνια ανοίγει της πύλες της με έναν εργαζόμενο, διότι η μοναδική ιστορική ξενοδοχειακή μονάδα έχει κλίσει εδώ και χρονιά.  

Όλες αυτές οι μονάδες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα με αρκετά προβλήματα.
Ζητούμε την παρέμβαση σας για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του συλλόγου
Ανέστης Αναστασιάδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)