Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η Δ.Ε.Υ.Α ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ






Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ ΓΙΑ Τις ανείσπρακτες οφειλές στην επιχείρηση, εμείς οι κάτοικοι της Ίδας οφείλουμε μια απάντηση.

Στην Ιδα η τιμολόγηση που κάνει η ΔΕΥΑ Αλμωπίας για το νερό είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-η άδικη και εξωφρενική, σκεφτείτε ότι ένα νοικοριό της Ιδας πληρώνει κατά μέσο όρο για νερό 150 ΕΥΡΩ τον χρόνο, που αν τα πολλαπλασιάσουμε με  τις 270 παροχές, από την Ιδα μόνο η ΔΕΥΑ εισπράττει 40.500 ΕΥΡΩ, από ένα χωριό  στο οποίο δεν ξοδεύει πάνω από 1000-1500 ΕΥΡΩ τον χρόνο.
 Κυρίες-Κύριοι
 Της ΔΕΥΑ και του Δήμου Αλμωπίας, για εμάς τους κατοίκους της Ίδας, τα χρήματα που μας ζητάτε και αδικαιολόγητος φόρος είναι και παράνομο χαράτσι  και μάλιστα μη ανταποδοτικό. Όλα αυτά για ένα ζωτικό φυσικό πόρο- κοινωνικό αγαθό, που αυτός που το διαχειρίζεται,  οφείλει να το προσφέρει στους δημότες του σε αρίστη ποιότητα και σε νόμιμες- φυσιολογικές τιμές και όχι υπέρ -χλωριωμένο και υπέρ-τιμολογημένο και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση για όλους τους πολίτες ,πολύ περισσότερο για τους αγρότες..
Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι το νερό της Ιδας προέρχεται στο σύνολο-του από φυσικές πηγές χωρίς να ξοδεύεται η ελάχιστη ενέργεια για την άντληση ή την παροχή του ,μάλιστα εξ αιτίας των πρακτικών της ΔΕΥΑ( υπερτιμολόγηση-Υπέρ χλωρίωση) το νερό δεν ξοδεύετε και υπερχειλίζει στο δημόσιο δρόμο με κίνδυνο ατυχημάτων
Καλούμε την Δημοτική Αρχή  και το Δ.Σ της ΔΕΥΑ να αναθεώρηση άμεσα    ( όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί , «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα») την πολιτική της απέναντι στην Ιδα και τους κατοίκους της και να τιμολογήσει με τις ίδιες τιμές οπως τα  άλλα δημοτικά διαμερίσματα ,που δεν έχουν μετρητές.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Δημητρίου                                  Δημήτριος ΄Ιτσος

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΤΙΣ ΜΑΛ..ΙΕΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύπλοκο θέμα για κάθε δημοτικό διαμέρισμα το νερό.. Εκεί στη |ΔΕΥΑ καλό είναι να δουλέψουν λίγο και να δούν για κάθε δημοτικό διαμέρισμα τις ιδιαιτερότητες του. γιατί αλλού υπάρχουν μετρητές και δουλεύουν πομόνες για να πηγαίνουν το νερό στο υδραγωγείο, αλλού υπάχουν μετρητές αλλά με νερό που προέρχεται απο πηγές και αλλού δεν υπάρχουν μετρητές αλλά υπάρχουν πομώνες κλπ κλπ δεν μπορεί λοιπόν να υπάρχουν χρεώσεις για αυτούς που έχουν μετρητές και για αυτούς που δεν έχουν, είναι άδικο .. Θέλει δουλειά κύριοι για να λυθεί το πρόβλημα και όχι ανοίξαμε και σας περιμένουμε να πληρώσετε..
    Και αυτό το 80% επι τις αξίας του νερού ? αυτό και αν είναι παράνομο .. δείτε τι γράφει από πίσω απο το ειδοποιητήριο για το τέλος αυτό και θα καταλάβατε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)