Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ...



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ


    Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε με μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον την σαπουνόπερα "Γύρνα πίσω άσωτε υιέ" της οποίας τα φανερά και κρυφά επεισόδια διαδραματίστηκαν,  γυρίστηκαν και μονταρίστηκαν  στο στούντιο γυρισμάτων 'Δημαρχείο".
    Φήμες, κουτσομπολιά και  δημοσιεύματα έδωσαν μια νότα μυστηρίου στο θέμα και αυτό συνετέλεσε  ένα τραγικό γεγονός  να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη κωμωδία του πολιτιστικού Ιούλη του Δήμου Αλμωπίας.
    Άτομα που επιλέχθηκαν να διοικήσουν τον τόπο σε μια κρίσιμη εποχή, αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων, χάνουν κάθε έλεγχο, παρουσιάζουν την εικόνα ενός θιάσου που αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως συμμετοχή σε ένα θέατρο  παραλόγου και σκιών.
    Δολοπλοκίες και ίντριγκες, προσωπικές φιλοδοξίες και μυστικές συνομωσίες, βασιλιάδες, ιππότες, απόγονοι δράκων και μεταφυσικές απειλές, σε ένα φανταστικό βασίλειο όπου μια χούφτα από συγκρουόμενες οικογένειες ανταγωνίζονται η μία την άλλη με κλεφτοπόλεμο, πισώπλατα μαχαιρώματα και χτυπήματα κάτω από την μέση, με έπαθλο το γεωγραφικό έλεγχο, τη δόξα, τη δύναμη, και την προσωπική ανέλιξη σε μία πολιτική-κοματική ιεραρχία. Μία από τις καλύτερες και πιο πλήρεις παραγωγή των τελευταίων ετών.
    Ίντριγκες και δολοπλοκίες που κόστισαν και κοστίζουν αλλά και που μας κάνουν και πιο ώριμους. Άλλωστε στη ζωή μας όλα είναι εμπειρίες για να μαθαίνουμε και να γινόμαστε σοφότεροι.
    Υ.Γ.
    Τελικά η αγωνία πήρε τέλος. Ο άσωτος υιός γύρισε, ο άρχοντας έσφαξε τον μόσχο τον σιτευτό και μετά από ένα όπως αποδείχτηκε προβλέψιμο "happy end" μείναμε όλοι με την απορία του κόστους της παραγωγής και σε αναμονή του επόμενου επεισοδίου.
Αριδαία - Ιούλιος 2012

3 σχόλια:

  1. πέστα Σταύρο αλλά γίνε πιό καυστικός.Ψηφίσαμε Πασόη και μας βγήκε Παρούτ.Και τώρα? ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμπελοφιλοσοφίες. Κανένας δεν έδωσε έκταση και δραματικό τόνο στην όλη ιστορία.Μόνοι σας δημιουργείτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.Γιατί αυτό σας συμφέρει.Σας πονάει που δεν είστε στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας παρατάς κοφτερέ παντογνώστη κριτή όλων. Σε είδαμε και σένα.
    Μαγκιά μας και καπέλλο μας να παίζουμε αμα θέλουμε.
    Το έργο που γίνεται στο δήμο δεν το βλέπεις γιατί είσαι τυφλός.
    Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι δεν προλαβαίνουν να κατουρήσουν και εσυ θα σκασεις από την κακία σου.
    Πασοη μην φοβάσαι ο λαός σε στηρίζει. Βάλε φυλακή όλους τους κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)