Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ωμές παραβάσεις



                                       
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ



Λόγο για ωμές παραβιάσεις της νομοθεσίας  κάνει εμμέσως πλην σαφώς στη προσφυγή του εργολάβος που αποκλείστηκε από το έργο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ του Δήμου Αλμωπίας.
Στην προσφυγή του υποστηρίζει τα εξής:





Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Η

Προσφεύγω κατά της υπ’αριθμ.131/2012 απόφασης της οικονομικής του Δήμου Αλμωπίας και κατά της υπ’αριθ.17980/30-5-012 διακήρυξης δημοπρασίας του έργου» ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ «Για τους παρακάτω λόγους.
1.Η Οικονομική επιτροπή με την υπ’αριθ.131/2012 απόφαση της απέρριψε την από 14/6/2012 ένσταση που είχα καταθέσει για τον αποκλεισμό μου από τον διαγωνισμό ενώ ήταν νόμιμη και βάσιμη.
Σύμφωνα με Άρθρο 3 τις υπ’αριθ.17980/2012 διακήρυξης  η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχονταν στο ποσό 81.300,81€ (χωρίς Φ.Π.Α. ) και η εγγύηση συμμετοχής σύμφωνα  με το Άρθρο 5 παράγραφος ε/ ορίστηκε στο 5% της προϋπολογιζόμενης δαπάνης δηλαδή 4.066.00 € και όχι 5.000 € όπως αναγραφόταν στην περιληπτική διακήρυξη .
Σύμφωνα λοιπόν με την διακήρυξη προσκόμισα όλα τα δικαιολογητικά και εγγύηση συμμετοχής 4.066,00€ δηλαδή όσο αναφέρονταν στην διακήρυξη .Η επιτροπή διαγωνισμού με απέκλισε επειδή κατά την άποψη της δεν προσκόμισα την εγγύηση των 5.000,00€ αλλά μικρότερη.
Στην συνέχεια υπέβαλα την από 14/6/2012 ένσταση προς την αρμόδια επιτροπή η οποία με την υπ’αριθ.131/2012 απόφασή της την απέρριψε με το ίδιο αιτιολογικό..Επειδή εσφαλμένα απορρίφτηκε
 η ένσταση  μου και επειδή σύμφωνα  με τις διατάξεις του νόμου και της κοινοτικής οδηγίας (Π.Δ.28/80,Ν1418/84,Π.Δ 609/85) η εγγύηση συμμετοχής υπολογίζεται επί της προϋπολογισμένης δαπάνης .
Επειδή η προϋπολογισμένη δαπάνη ήταν 81.300,81€ Επειδή η προσφυγή  μου είναι νόμιμη για τους λόγους αυτούς ζητώ .Να ακυρωθεί η υπ’αριθ.131/2012 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας  να γίνει δεκτή η προσφυγή μου και να ανοιχτεί ο φάκελος προσφοράς μου.
2.Σύμφωνα με την 17980/2012 διακήρυξη στην «ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ» οι διαγωνιζόμενοι και στην παράγραφο «Ηλεκτρικοί πίνακες πρέπει να υποβάλλουν  υπεύθυνες δηλώσεις του κατασκευαστή των πινάκων  ότι σε περίπτωση κατακύρωσης της επισκευής και συντήρησης  των αντλητικών συγκροτημάτων του Δήμου Αλμωπίας στον συμμετέχοντα  θα τον προμηθεύει με ηλεκτρικούς πίνακες καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης. Ο κατασκευαστής των πινάκων θα διαθέτει πιστοποιητικό ISO 9000 για κατασκευή και εμπορία, αντίγραφο του οποίου θα υποβληθεί στην τεχνική προσφορά.
 Η μειοδότρια εταιρία «ΤΟΜΗ Ο.Ε.» παρουσίασε Υπεύθυνη δήλωση του προμηθευτή Π.Κ.Σ.Ε.Η. Ν.Ημαθείας με τον εκπρόσωπο ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΤΣΩΝΗ που αναφέρει ότι θα προμηθεύσει την εταιρία «ΤΟΜΗ Ο.Ε.» ηλεκτρικούς πίνακες καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης με τον Δήμο Αλμωπίας. Όμως δεν παρουσίασε ούτε υπέβαλε πιστοποιητικό ISO 9000  για κατασκευή και εμπορία όπως η «ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ορίζει στην τεχνική προσφορά.
Η μειοδότρια εταιρία «ΤΟΜΗ Ο.Ε.» παρέδωσε αντί του πιστοποιητικού ISO 9000 δύο σελίδες στην  Αγγλική γλώσσα όπου θα έπρεπε να είναι στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ βάση του άρθρου 10  της  διακήρυξης αλλά και δεν είναι  ‘»Πιστοποιητικά ISO 9000 “’»
Στην συνέχεια εμπρόθεσμα υπέβαλα ένσταση με αριθ.πρωτ.19866 στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ «Κατά την διαδικασία της εξέτασης της ένστασης μου Ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρει στην εισήγηση του ότι η μειοδότρια εταιρία «ΤΟΜΗ Ο.Ε. προσκόμισε υπεύθυνη δήλωση και πρότυπα συμμόρφωσης ως προς τα υλικά .Προφανώς ο πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού εννοεί τις δύο σελίδες στην Αγγλική γλώσσα. Και αν ακόμη οι δύο σελίδες αφορούν  πρότυπα συμμόρφωσης ως προς τα υλικά όπως αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής. 1ο έπρεπε να ήταν μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα σύμφωνα με το άρθρο 10 της διακήρυξης και 2ο η διακήρυξη   δεν ζητά  να υποβληθούν  πρότυπα συμμόρφωσης.
H διακήρυξη ζητά   να υποβληθεί  πιστοποιητικό ISO 9000.
Συνεπώς τα δύο παρά πάνω ξενόγλωσσα πιστοποιητικά  δεν έχουν καμία σχέση με τον παρόντα διαγωνισμό.
Ο πρόεδρος της επιτροπής επίσης αναφέρει ότι η μειοδότρια εταιρία  «ΤΟΜΗ Ο.Ε. προσκόμισε κατάλογο προτύπων πιστοποιημένα με ISO αλλά δεν ήταν συραμμένα μεταξύ τους.
Προφανώς ο πρόεδρος της επιτροπής κ.Πασόης  εννοεί  δύο  πράγματι  πιστοποιητικά ISO 9000 το ένα
του EΛOT με αριθμό 02.19.01.64 πιστοποίησης «ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ  ΑΦΟΙ ΟΡΦΑΝΙΔΗ Α.Β.Ε.Ε.» αφορά καλώδια και όχι ηλεκτρικούς πίνακες.
Η άλλη πιστοποίηση με αριθμό 395/Δ/2011 της  «EURO CERT « πιστοποίηση της “ORCA PUMPS-A.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ Ο.Ε. αφορά κλπ. εμπορία κατασκευή ηλεκτροκινητήρων – αντλιών και όχι ηλεκτρικούς πίνακες.
Τα δύο παρά πάνω πιστοποιητικά  δεν έχουν καμία σχέση με τον παρόντα διαγωνισμό.  
Και επειδή πουθενά δεν φαίνετε να έχει προσκομιστεί  από την Π.Κ.Σ.Ε.Η.Ν. Ημαθείας προμηθεύτρια εταιρία με ηλεκτρικούς πίνακες τις μειοδότριας εταιρίας «ΤΟΜΗ Ο.Ε.» ούτε και  από κανέναν άλλον κατασκευαστή και προμηθευτή πινάκων πιστοποιητικό ISO 9000.
Για τούς λόγους αυτούς να ακυρωθεί η υπ’αριθ.131/2012 απόφαση της οικονομικής  επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας να γίνει δεκτή η προσφυγή μου και να ανοιχτεί ο φάκελος προσφοράς μου..        

   
                           


    Συννημένα
                                                                                                                      Ο ΠΡΟΣΦΕΥΓΩΝ
1.Διακήρυξη δημοπρασίας (αριθ.πρωτ.17.980/30-5-2012
 2.Ειδική συγγραφή υποχρεώσεων ( την παράγραφο με
     τους ηλεκτρικούς  πίνακες )
3.Υπεύθηνη δήλωση του προμηθευτή των ηλεκτρικών πινάκων.
4.Δύο σελίδες στην Αγγλική γλώσσα.
5.Πιστοποιητικό ISO 9000  ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΦΟΙ ΟΡΦΑΝΙΔΗ……
6.Πιστοποιητικό ISO 9000  ORCA PUMPS  A.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ………
7.Ενσταση με αριθ.πρωτ.19866/14-6-2012
8.Ενσταση με αριθ.πρωτ.19792/14-6-2012
9.Απόφαση 131/2012 της οικονομικής επιτροπής

4 σχόλια:

  1. τα δεντρα καιγονται και ....ο "προσφεγων" χτενισεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ αναφέρονται πολυ σοβαρές παραβάσεις και εσύ φίλε μου χτενίζεσαι-
      Οτι συμβαίνει στον γείτονα σου γρήγορα θα φτάσει και σε σένα

      Διαγραφή
  2. Ο ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΤΑΙΤΗΤΑΙ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ. ΚΑΠΟΤΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ[ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ] ΦΕΡΟΝΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ?
    ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ... ΚΑΤΑΚΑΪΜΕΝΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑ ΟΛΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΗΣ ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)