Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη στον Πρόδρομο




Για μια ακόμα χρονιά τίμησαν στον Πρόδρομο στο ομώνυμο εκκλησάκι τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, το πρωί της Τετάρτης. Για πρώτη φορά φέτος τελέστηκε Θεία Λειτουργία, μετά την ανακαίνιση που έγινε με την βοήθεια του Παράσχου Τσάνταλη. Ακολούθησε δεξίωση από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο "Αη Γιάννης ο Πρόδρομος".

 Κάθε χρόνο στις   29 Αυγούστου τιμούν τον Αη Γιάννη τον Πρόδρομο με προσκύνημα και αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου, που βρίσκεται στην περιοχή "Μίμιντουτ" .
Ο Σύλλογος

Το 1981 μια μικρή ομάδα Προδρομιτών, με πρωτοστάτη τον αείμνηστο Ιωάννη Δημάκη, από αγάπη για τον τόπο τους ιδρύουν τον "Μορφωτικό και Πολιτιστικό" Σύλλογο "Αη Γιάννης ο Πρόδρομος". Σκοπός του συλλόγου ήταν η διατήρηση και διάδοση των ηθών και εθίμων και η ανάπτυξη του τόπου μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες του συλλόγου.


Το 2000 ο σύλλογος επανιδρύεται σαν Μορφωτικός και Πολιτιστικός σύλλογος Νερομυλιωτών και Προδρομιτών "Ο Αη Γιάννης ο Πρόδρομος", σε μια προσπάθεια να διευρύνει τους στόχους του. Αρωγός αυτής της κίνησης είναι ο Παράσχος Τσάνταλης που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον τόπο του.
Με τις εκδηλώσεις ο σύλλογος στοχεύει στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου με την κοινή συμμετοχή των ανθρώπων κάθε ηλικίας ώστε και των γερόντων οι μνήμες να παραμείνουν ζωντανές και οι νεότεροι να τις βιώνουν και να συνεχίζουν το νήμα της παράδοσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)