Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η βουλευτής Θ. Τζάκρη καταγγέλλει τον νόμο του ΕΛΓΑ που ψήφισε και η ίδια


ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


Μόνο ως κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν  σε αυτή τη χώρα . Η Θβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη  καταγγέλλει τον νόμο  για τον ΕΛΓΑ που ψήφισε Το κόμμα της και η ίδια . Τότε είχε ξεσηκωθεί όλος ο αγροτικός κόσμος γιατί ο νόμος ήταν κομμένος και ραμμένος μόνο για ελάχιστους μεγαλοαγρότες .
Δύο χρόνια  μετά , και αφού βρίσκεται στην αντιπολίτευση , ανακαλύπτει  ότι ο ΕΛΓΑ μετατράπηκε από «υποστηρικτής των αγροτών» σε «φοροεισπρακτικό μηχανισμό».
 Κρίμα Θεοδώρα. Αδικείς τον εαυτό σου και τους πολλούς αγώνες που  πραγματικά έχεις δώσει . Τουλάχιστον θα περίμενε κανείς έστω και αργά για αυτό τον νόμο έκτρωμα όπως τον κάνατε, να ζητήσεις μια συγνώμη από τον κόσμο .  



 Η Ερώτηση  που κατέθεσε η Βουλευτής κα. Θεοδώρα Τζάκρη στην Βουλή για αλλαγή του καθεστώτος καταβολής των εισφορών των αγροτών υπέρ ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, έχει αλλάξει ο τρόπος καταβολής των εισφορών των αγροτών (γεωργών και κτηνοτρόφων) προς τον ΕΛΓΑ και πλέον το ασφάλιστρο για κάθε καλλιέργεια, υπολογίζεται επί της ασφαλιζόμενης αξίας, η οποία προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των στρεμμάτων επί τη μέση παραγωγή ανά στρέμμα επί τη μέση τιμή ανά κιλό.
Σήμερα ο αγροτικός κόσμος καταγγέλλει ότι ο ΕΛΓΑ μετατράπηκε από «υποστηρικτής των αγροτών» σε «φοροεισπρακτικό μηχανισμό». Αυτό συμβαίνει διότι στην ουσία ασφαλίζεται το αγροτεμάχιο και όχι η πραγματική παραγωγή. Έτσι οι εισφορές αποδίδονται προκαταβολικά με βάση την έκταση και μια θεωρητική αξία παραγωγής. Εάν με το ίδιο σύστημα ασφαλιζόταν έστω η αξία της πραγματικής παραγωγής θα ίσχυε τουλάχιστον η ανταποδοτικότητα.
Προτεινόμενη λύση θα ήταν ο υπολογισμός του ασφαλίστρου να στηρίζεται στην πραγματική αξία της παραγωγής και οι εισφορές των αγροτών υπέρ ΕΛΓΑ να παρακρατούνται ως ποσοστό από την επιστροφή ΦΠΑ που αυτοί δικαιούνται.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι
η βασική φιλοσοφία του νέου θεσμικού πλαισίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά και το ουσιαστικό πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αδυνατούν να καταβάλουν προκαταβολικά τις εισφορές τους,  


ΕΡΩΤΑΣΘΕ κ. Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Προτίθεσθε να αναλάβετε τις απαραίτητες ενέργειες για την επανεξέταση και θεσμοθέτηση ενός δικαιότερου τρόπου υπολογισμού του ασφαλίστρου υπέρ ΕΛΓΑ;


                                                                            Θεοδώρα Τζάκρη
                                                                            Βουλευτής Πέλλας»





2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ , ΣΑΝ ΤΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η κ.ΤΖΑΓΚΡΗ ; Α , ΝΑΙ ! ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ "ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑ"... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΡΑΤΞΝ ΚΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)