Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Συγνώμη να ζητήσει ο Τάσος Τσδαβδάρης, όχι εγώ



ΔΡΙΜΥΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Γ, ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ

Διατεθιμένος να απαντήσει σε σκληρή γλώσσα ΣΤΟΝ Αντιδήμαρχο Τάσο Τσαβδάρη , φέρεται ο Γ, Πασχαλίδης για όσα ισχυρίζεται σχετικά με παρατηρήσεις που έκανε πρόσφατα για  δημοπρασία από την οποία κακώς κατά την άποψή του ,αποκλείστηκε.
Ο Τάσος Τσαβδάρης με επιστολή στα ΜΜΕ κατηγορεί τον Γ. Πασχαλίδη ως συκοβάντη και τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη ,
Η επιστολή του Τάσου Τσαβδάρη έχει ως εξής:


Απάντηση Αντιδημάρχου Α. Τσαβδάρη στις καταγγελίες του Ι. Πασχαλίδη
Απαντώντας στην ολομέτωπη άδικη επίθεση του κυρίου ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ στο όνομα μου χρησιμοποιώντας έμμεσα την ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Δ. Αλμωπίας ότι λέω συνειδητά ψέματα και παραπλανώ τους πάντες.

Θα προσπαθήσω να αποδείξω με στοιχεία ότι αυτός που ψεύδεται συνειδητά είναι ο κ. Πασχαλίδης και δεν είναι τόσο ευαίσθητος όσο θέλει να δείχνει με τον Αγροτικό κόσμο του Δήμου μας (ότι δηλαδή πρέπει να ποτίσουν) την στιγμή που ο Κύριος αυτός κάνει καταγγελίες στον Δήμο για να μπλοκάρει την νόμιμη δημοπρασία και μάλιστα όταν απεγνωσμένα οι πρόεδροι των Τ. Κοινοτήτων με δική τους ευθύνη φέρνουν κάποιον τεχνίτη για επισκευή πομόνας τρέχει και φωτογραφίζει τον τεχνίτη για να τον τρομοκράτησει.

Κύριε Πασχαλίδη νομίζω ότι σ΄ αυτόν τον Δήμο έχουν δικαίωμα εργασίας και άλλα άτομα και δεν είναι φέουδο κάποιων οι οποίοι με τον ένα ή των άλλο τρόπο έπαιρναν κάθε χρόνο το συγκεκριμένο έργο.

Ο κύριος Πασχαλίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι για κάθε έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί, την μελέτη την ετοιμάζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και καθορίζει τους όρους δημοπράτησης η Οικονομική Επιτροπή και καμία ανάμειξη έχει ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ.

Με προκαλεί να αναφέρω έστω και μία διακήρυξη του Δήμου που να υπολογίζει την εγγυητική με ολόκληρο το ποσό δηλαδή μαζί με το Φ.Π.Α.

Αναφέρω τυχαία τρία από τα πολλά έργα τα οποία Δημοπρατήθηκαν με το ίδιο νόμο του 28/80 στο πρόσφατο παρελθόν.

- ΧΑΔΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ ΠΙΠΕΡΙΑΣ έργο του 2008 Συν. Προϋπ. Με Φ.Π.Α. 31.819,22 * 2% =636,39 εγγυητική συμμετοχής.

- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΥΛΑΚΩΝ (Όρμας-Μεγαπλατάνου-Σαρακοινών) έργο του 2009 Συν. Προϋπ. Με Φ.Π.Α. 30.178,40 * 2% =603,57 εγγυητική συμμετοχής.

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΙΠΟΙΙΑΣ Τ.Δ.ΠΡΟΜΑΧΩΝ-ΓΑΡΕΦΙΟΥ- ΔΩΡΟΘΕΑ. έργο του 2010 Συν. Προϋπ. Με Φ.Π.Α. 25.552,28 * 2% =511,05 εγγυητική συμμετοχής.

Επίσης κάνω γνωστό ότι η ένσταση του κ.Πασχαλίδη απορρίφθηκε από το Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού Ν. Πέλλας της Γεν. Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης και δικαίωσε τον Δήμο Αλμωπίας (δηλαδή το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών) για το ότι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε σωστά.

Για να μην θεωρηθεί ο κ. Πασχαλίδη ένας κοινός συκοφάντης παρακαλώ την δημόσια συγνώμη του για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Επίσης θα κάνω μία αναφορά στο σκεπτικό του τρόπου της Δημοπρασίας και όλα τα σχετικά με τον Νόμο 28/80 και τις πιστοποιήσεις ISO.

Αντίθετα με την πεπατημένη πρακτική χρόνων για υλοποίηση τέτοιων έργων στη φετεινή δημοπρασία που διενεργήθηκε με το Π.Δ. 28/1980 δεν απαιτήθηκε να λάβουν μέρος στη δημοπρασία αποκλειστικά (σύμφωνα με τον προϋπολογισμό) Εργολήπτες Δημοσίων Έργων (Μηχανικοί) αλλά για το συμφέρον του Δήμου επιλέχθηκε η προκήρυξη και η διεξαγωγή της εργασίας με τις ανωτέρω διατάξεις, εξισου νόμιμα, προκειμένου να μην αποκλειστούν οι κατασκευαστές και οι πραγματικοί συντηρητές παρόμοιων εργασιών και να δύνανται ακόμη και τοπικοί υποψήφιοι να αναδειχθούν ανάδοχοι.

Σας γνωρίζουμε όσον αφορά στην εγγυητική επιστολή συμμετοχής πως με την ένσταση του κ. Πασχαλίδη που υποβλήθηκε εμπρόθεσμα αναφέρεται η εγγυητική συμμετοχής η οποία δεν υπολογίστηκε εσφαλμένα στη διακήρυξη. Το τεύχος που δόθηκε στους ενδιαφερόμενους ανέφερε ρητά από την 1η σελίδα τον προϋπολογισμό του έργου, ο οποίος με τον Φ.Π.Α., είναι 100.000,00 €.

Στην περιληπτική διακήρυξη, η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και συμπεριελήφθηκε στα τεύχη με τον κωδικό Α.Δ.Α., αναφέρεται ρητά το ποσό της Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής ως 5.000,00 €. Δημοσιεύτηκε στον Ελληνικό Τύπο η ίδια περιληπτική διακήρυξη, στο Φ.Ε.Κ., και τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας. Από κανέναν άλλο συμμετέχοντα δεν υπήρξε παρερμηνεία του ποσού της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής παρά μόνο από τον κ. Πασχαλίδη (συμμετοχή 3 από 4), όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες – υποψήφιοι μειοδότες κατέθεσαν με τους φακέλους τους εγγυητικές επιστολές συμμετοχής ύψους 5.000,00 €.

Κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 28/1980 η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται στη διακήρυξη από 2% έως 5% επί του προϋπολογισμού της εργασίας ανάλογα της σπουδαιότητας αυτής. Ορίστηκε λοιπόν η εγγυητική στο 5% του προϋπολογισμού της εργασίας (100.000,00 Χ5% = 5.000,00 €). Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι ίδιος με την πίστωση (100.000,00 €).

Υπολογίστηκε λοιπόν η εγγυητική συμμετοχής σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της μελέτης που είναι σαφώς ολόκληρο το ποσό της μελέτης, διότι το 1980 που εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα δεν υπήρχε Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Δεν ορίστηκε πουθενά ως προϋπολογισμός της μελέτης, ούτε στην περιληπτική διακήρυξη, ούτε στην τεχνική έκθεση (επισυνάπτεται ολόκληρη η μελέτη), αλλά αναλύθηκε μόνο στο 3ο άρθρο της αναλυτικής διακήρυξης χωρίς όμως ποτέ να μην αναφερθείπως είναι το καθαρό (αποφορολογημένο) ποσό της προϋπολογισθείσας δαπάνης.

Επισημαίνουμε πως στην προσφορά του κ. Πασχαλίδη υποβλήθηκε υπεύθυνη δήλωσή του πως έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης και τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα, αναπόσπαστο τμήμα των δικαιολογητικών του φακέλου, δεν εκφράστηκε οποιαδήποτε ένσταση επί της μελέτης και του τεύχους γενικά του διαγωνισμού, ούτε από τον ίδιο, ούτε και από άλλον συμμετέχοντα του διαγωνισμού.

Όσον αφορά στην υποβλειθείσα ένσταση που αφορά στην πληρότητα του φακέλου του προσωρινού μειοδότη στο τμήμα που αναφέρεται στους Ηλεκτρικούς Πίνακες είναι συραμμένη η Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον προμηθευτή – νόμιμο εκπρόσωπο του με τους πίκακες και τα καλώδια, τη δήλωση συμμόρφωσης της προμηθεύτριας εταιρείας., κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και δύο βεβαιώσεις συμμόρφωσης (κατά CENELEC – Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης) στα αγγλικά εταιρειών που δεν είναι ευκρινείς στην φωτοτυπία που επισυνάφθηκε.

Στους υποβρύχιους κινητήρες υπάρχει και άλλο πιστοποιητικό συστήματος διαχείρισης ποιότητας άλλης εταιρείας συμμορφωμένης κατά το πρότυπο EΛOT EN ISO 9001: 2008. Εκτός αυτών ο μειοδότης προσεκόμισε αντίγραφο της Υ.Δ. Ν. 1599/1986, περί συμμόρφωσης σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πιστοποιητικών όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην εργασία.

Παραθέτοντας τμήμα της Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων για την οποία όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δήλωσαν πως έλαβαν γνώση (με όλους τους όρους του διαγωνισμού) και τους αποδέχονται ανεπιφύλακτα, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Πασχαλίδη, αναφέρεται ρητά το παρακάτω:

Δικαιολογητικά τεχνικής ικανότητας

Ο κάθε συμμετέχων επί ποινή αποκλεισμού θα υποβάλλει στο φάκελο τεχνικής προσφοράς τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 (άρθρο 8) στην οποία θα δηλώνεται ότι το προσωπικό, καθώς και τα οχήματα-μηχανήματα κ.λ.π μέσα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για εκτέλεση των ανατιθεμένων εργασιών θα πληρούν τα

προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, τα σχετικά με το υπ’ αριθμό πρωτ. Δ13ε/0/9865/16-10-96 έγγραφο του Υπουργείου ΠΕΧ67Ε αναφερόμενα και θα διαθέτουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

β) Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας των υπό κατοχή Μ.Ε.

γ) Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας για την καταβολή τελών χρήσης των/ου Μ.Ε.

δ) Πιστοποιητικό καταλληλότητας από αναγνωρισμένο φορέα σύμφωνα με την 15085/593/03 (ΦΕΚ 1186 Β΄/25-8-03) απόφαση του Υ.ΠΕ.Χ6.7.Ε.

ε) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 (άρθρο 8) στην οποία θα δηλώνεται οι εξαγωγές και επανατοποθετήσεις υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία διετία με τα αναφερόμενα στο γ’ εδάφιο του παρόντος άρθρου μηχανήματα, καθώς επίσης τον φορέα επίβλεψης, τον εργοδότη και το βάθος  τοποθέτησης.                                   

Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι κάτoχοι μηχανημάτων που να  μπορούν να εξάγουν και να επανατοποθετήσουν τα αντλητικά μηχανήματα μέχρι βάθους  460μ. Εναλλακτικά οι συμμετέχοντες μπορούν να μισθώσουν μηχανήματα τρίτων.

Σε αυτή την περίπτωση επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών θα υποβάλλουν:

α) Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του Μ.Ε. με την οποία θα δηλώνει ότι εφόσον ανακηρυχθεί ανάδοχος ο συμμετέχων θα παραχωρεί το μηχάνημα έργου για να το χρησιμοποιήσει στην επισκευή και συντήρηση των αντλητικών συγκροτημάτων του Δήμου Αλμωπίας.

β) Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντα ότι θα χρησιμοποιεί το μηχάνημα έργου με στοιχεία: αρ. κυκλοφορίας................... ιδιοκτησίας .............. για την επισκευή και συντήρηση των αντλητικών συγκροτημάτων του Δήμου Αλμωπίας.

Στη συνέχεια αναφέρονται οι υποχρεώσεις του αναδόχου για
· Πλημμελείς εργασίες
· Μέτρα ασφάλειας
· Χρόνος επέμβασης
· Διάρκεια εκτέλεσης εργασιών
· Ποινικές ρήτρες
· Τεχνικές προδιαγραφές υλικών

Ακολουθεί η απαίτηση προσκόμισης των τεχνικών προδιαγραφών των υλικών που ο ανάδοχος θα τοποθετεί σε περίπτωση κατακύρωσης για:
Αντλητικά συγκροτήματα
Σωληνώσεις
Ηλεκτρικοί πίνακες
Καλώδια
Διόρθωση cosφ

Είναι προφανές από τα παραπάνω πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση των τεχνικών προδιαγραφών των υλικών και των πιστοποιήσεων τους, και συνεπώς αξιολογούνται ως προς την επάρκειά τους, χωρίς όμως να είναι επί ποινή αποκλεισμού η μη ύπαρξη ενός από τα δικαιολογητικά που ζητούνται στην ειδική συγγραφή υποχρεώσεων.
ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


6 σχόλια:

  1. Κύριε Τσαβδάρη , επιτέλους ασχοληθείκατε και λίγο με το αντικείμενό σας και διαβάσατε και τους νόμους (αυτό εδώ είναι copy -paste) , αλλά στο φινάλε ποιός την πάτησε? Οι πολίτες!!
    Γιατί?
    Γιατί δεν είχατε ασχοληθεί με το θέμα (όπως και με πολλά άλλα) , αλλιώς θα είχατε καταλάβει ότι έπρεπε να κάνετε την δημοπρασία πολύ νωρίς (προνοητικότητα το λέμε) , οπότε και ενστάσεις να γίνουν να υπάρχει χρόνος.. που μάλλον εσείς τον έχετε μπόλικο αλλά οι πολίτες καθόλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. auto edw einai to antikeino tou tsavdari.. to kserei kalitera apo ton kathena.. kai me ta osa mesa exoun diatethei (xrimata diladi apo to kratos kai programmata) ta exei paei mia xara!!!
    apo tin stigmi pou i perifereia dikaiwnei ton tsavdari kai i apofasi vgainei arnitiki gia ton pasxalidi KAI AUTOUS POU KRYVONTAI PISW APO TON PASXALIDI.. (KSEROUN AUTOI POIOI EINAI) tote den yparxei kan noima na sxoliasoume allo...
    provokatores kai paixnidia entypwsewn allou!!! o tsavdaris einai authentikos..edw milaei me stoixeia.. ola ta ypoloipa einai kourafeksala.. kai an exeis ta kotsia.. esy kai o pasxalidis pate na tou ta peite autoprwsopws.. (AN EXETE TA KOTSIA) kai esy eidika pou kryvesai pisw apo tin anwnymia twn blogs... eisai thrasideilos kai ypokritis..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσύ βλέπω υπογράφεις με το ονομά σου κ. αυθεντικέ , απαντάς ανώνυμα και συ .. άρα σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια είσαι και συ θρασύδειλος και άτομο χωρίς κότσια.. από την απάντησή σου φαίνετε ότι σε διακατέχει πανικός.. εγώ μίλησα για προνοητικότητα , που σημαίνει ότι η δημοπρασία δεν γίνεται μέσα στο καλοκαίρι , αλλά πολύ ποιό νωρίς , οπότε και ενστάσεις να υπάρξουν να υπάρχει χρόνος μέχρι την δικαίωση τις μια ή τις άλλης πλευράς..
      Οπότε σε αυτό ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο δήμος και κατ΄ επέκταση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οεο ..αλλά που καιρός για τέτοια .. αν σκέφτεσαι τα ταξίδια στο εξωτερικό !!! (ξέρεις τι εννοώ)

      Διαγραφή
    2. otan tha valeis esy to onoma sou.. tha to valw ki egw.. giati esy arxises na sykofanteis eskemena.. gia na dimiourgiseis entypwseis..akoma den yparxei kanenas panikos..mallon eseis eiste panikovlimenoi giati i apofasi edeikse panigirika oti o tsavdaris eixe dikio.. kai to kserete auto..ki apo o,ti vlepw den koitas tin ousia.. alla tis leptomereies..pou kai autes einai vlakeies.. o diagwnimos egine stin wra tou.. omws den koitas oti ola eginan nomima,den koitas oti o pasxalidis sou , efage akyro apo tin perifereia.. apla theleis na peis kati gia na sykofantiseis..xwris stoixeia panta..kai episis opws tha ksereis.. o antidimarxos twn ergwn einai panta synepis sto grafeio tou kai DIKAIOS me OLOUS akoma kai m autous pou klaine kai parakalane sto grafeio tou(ksereis ti ennow)
      apla vgale tin zileia sou kai to komplex sou.. esy me ton pasxalidi kai tous paraskiniakous(ksereis ti ennow) kai ase ton kosmo na krinei ton tsavdari.. oxi esy.. esy eisai enas sykofantis kai THRASYDEILOS ME KEFALAIA.. OPWS KAI O PASXALIDIS SOU.. KAI OI PISW TOU..kai opws sou eipa an milas gia kotsia..esy kai o pasxalidis pante na tou ta peite mprosta tou..alla pou!!
      SE PROKALW!! VALE ONOMA!

      Διαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΑΝ ΕΒΡΕΧΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΟΜΩΣ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΑ 50% ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΦΟΥ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΑΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΤΙΣΑΝ. Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΕ ΤΑ ΣΥΝΕΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ25 Αυγούστου 2012 στις 10:12 μ.μ.

    ΑΝΩΝΥΜΕ 2.07 ΕΙΣΑΙ ΚΟΓΚΟΛΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙ , ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΘΡΑΣΙΔΗΛΟΣ ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)