Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμόγελο για τα παιδιά










     Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας για άλλη μια φορά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, συνεχίζοντας την εθελοντική του δράση, που απευθύνεται σε άπορα παιδιά του Νομού μας.

   Συγκεκριμένα, από τις 17 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, εθελοντές Οδοντίατροι του Νομού μας με την συνδρομή της ΜΚΟ<Φωτεινά Χαμόγελα> και <Χαμόγελο του Παιδιού>, που προσφέρει και την κινητή οδοντιατρική του μονάδα, θα βρεθούν σε πόλεις και χωριά του Νομού ,προκειμένου να παρέχουν δωρεάν οδοντοθεραπείες σε παιδιά, τα οποία αδυνατούν να προσέλθουν στα οδοντιατρεία.
    Η μονάδα, η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα οδοντιατρικά μηχανήματα και υλικά, επισκέπτεται και τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Νομού, μια δράση που στην πρώτη της φάση είχε ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο, και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραµµα των επισκέψεων στα χωριά έγινε σε συνεργασία µε τη Μητρόπολη, καθώς η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα της. Η δράση αγκαλιάστηκε και απ’ όλους τους ∆ήµους του Νοµού, ενώ έχει την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.
  Οι γιατροί δεν περιορίζονται µόνο στις εξετάσεις και στην άµεση φροντίδα των δοντιών που έχουν προβλήµατα, αφού αµέσως µετά δίνουν και τις απαραίτητες συµβουλές για την συνεχή στοµατική υγιεινή, καθώς κυρίαρχος στόχος είναι η
πρόληψη. Όλα τα παραπάνω γίνονται µετά τη γραπτή συναίνεση των γονέων, οι οποίοι στη συνέχεια ενηµερώνονται κι αυτοί για τα µέτρα πρόληψης και προστασίας των δοντιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τα παιδιά τους.

  Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη της μονάδας στην Περίκλεια και στην Αριδαία.
Διακρίνονται οι εθελοντές οδοντίατροι:
Μάκης Δεμίρης, Χρήστος Καλτσάς, Πετρούλα Μπόσνα, Γιώργος Μπατγίδης
Θόδωρος Αναγνωστόπουλος( Πρόεδρος της ΜΚΟ <Φωτεινά Χαμόγελα>)
Κατερίνα Φυσικούδη( Πρόεδρος του Οδοντατρικού Συλλόγου Πέλλας).
Οι εθελοντές οδοντίατροι του Νομού μας που συμμετέχουν ανέρχονται στους 17 .




«

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)