Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Βραβεία και διακρίσεις



ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΕΚΦΡΑΣΗ" ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΣΤΟ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Με σημαντικά βραβεία και διακρίσεις επέστρεψε η Θεατρική Ομάδα “έκφραση Αλμωπίας” από το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.
Η θεατρική ομάδα της Αριδαίας διαγωνίστηκε με την κωμωδία “Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης” του Άκη Δήμου και επέστρεψε με άριστες εντυπώσεις, από τη φιλοξενία και την άψογη οργάνωση των διοργανωτών, αλλά και από την ενθουσιώδη αντίδραση του κοινού αφού το θέατρο ήταν κατάμεστο. Περισσότεροι από 1.200 θεατές ξεσπούσαν στα γέλια ασταμάτητα σε όλη τη διάρκεια του έργου ενώ στο τέλος επιτροπή και κοινό καταχειροκρότησε την παράσταση. Έτσι το έργο της “έκφρασης” απέσπασε: Βραβείο κοινού ως το καλύτερο βραβείο του διαγωνισμού. Το βραβείο ά γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Ελένη Ιατρίδου για την ερμηνεία της στο ρόλο της "Ιοκάστης" ενώ με ειδική μνεία η επιτροπή απένειμε έπαινο ερμηνίας στον Σταύρο Καραγεωργιάδη για την ερμηνεία του στο ρόλο του αλοδαπού "Γιούρι, ο υπηρέτης".
Το φεστιβάλ τίμησε φέτος τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου και την ηθοποιό Λήδα Πρωτοψάλτη για το σύνολο της προσφοράς τους στο Ελληνικό Θέατρο ενώ την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι ηθοποιοί: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νεφέλη Ορφανού, Χρήστος Στέργιογλου, Αιμιλία Υψηλάντη και Σπύρος Φωκάς.
Η θεατρική ομάδα ευχαριστεί τον Δήμο Αριδαίας για την παραχώρηση του λεοφορείου του δήμου για να μεταβεί στην Ορεστιάδα.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους συντελεστές της παράστασης – εντός και εκτός σκηνής - μια και το θέατρο είναι συλλογική δουλειά και αυτή είναι η πιο μεγάλη αξία του.
Η πλούσια ερασιτεχνική θεατρική δραστηριότητα στην πόλη μας δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να “μορφωθούν” θεατρικά και κοινωνικά και να επενδύσουν στην εξέλιξη του χαρακτήρα και των δεξιοτήτων τους. Πνευματικοί και δημιουργικοί πολίτες σημαίνει πνευματική και δημιουργική πόλη, δυναμική παρουσία του συνόλου, ευστροφία και φαντασία και συλλογική συνείδηση.
Ευχόμαστε να προστεθούν και άλλες διακρίσεις στο ήδη πλούσιο βιογραφικό της “έκφρασης” και αντίστοιχες επιτυχίες σε όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)