Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΥΣΤΑΔΩΝ




                                                       Παράνομη και καταχρηστική



Με καταγγελία προς το αρμόδιο υπουργείο τον Επιθεωρητή Αποκεντρωμένης .Διοικ. Μακεδονίας Θράκης
και  τον  Εισαγγελέα Πλημ/κών Έδεσσας ,υλοτόμοι της Αλμωπίας θεωρούν παράνομο και καταχρηστικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κατανομή των συστάδων
.Συγκεκριμένα αναφέρουν  :
Με την 57896/17-7-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοικησης Μακεδ.Θράκης (ΑΔΑ:Β41ΦΟΡ1Υ-ΨΝΩ) τροποποιήθηκε η διαχειριστική μελέτη και ο πίνακας υλοτομίας του Δημοσίου Δάσους Αλμωπίας,θέτοντας υπό εκμετάλλευση εκ του έτους 2013 στο έτος 2012 τις συστάδες 168α,168β,168γ.Η παραπάνω απόφαση είναι παράνομη διότι παραβαίνει το άρθρο 64 παρ.2 του Ν.Δ.86/1969 <Περί Δασικού Κώδικος>.Ειδικοτερα στο άρθρο αυτό παρ.2 προβλέπεται ότι <Τα μόνιμα δασοπονικά σχέδια δίνατε να αναθεωρηθούν ή τροποποιηθούν εντός του χρόνου ισχύος αυτών μόνο εάν λάβουν χώραν εξαιρετικά και απρόβλεπτα γεγονότα(θεομηνία πυρκαγιά και αποξήρανσης μερική ή ολική) επιβεβαιούμενα δι΄εκθέσεως του αρμοδίου περιφερειακού διευθυντού Δασών.

Στην παραπάνω απόφαση τροποποίησης δεν αναφέρονται καταρχήν οι λόγοι που επέβαλλαν την τροποποίηση ώστε να διαπιστωθεί κάποια από τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος ούτε διατυπώνονται επείγοντες και εξαιρετικοί λόγοι γενικότερου συμφέροντος. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι η αιτιολογία της ελλειπούσης απόφασης βρίσκεται στην 9151/2012 αναφορά του δασαρχείου Αριδαίας τα όσα αναφέρονται σε αυτήν δεν αποτελούν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει. Ούτε αποτελεί η αναφορά την απαιτούμενη από τον ανωτέρω νόμο <<έκθεση του αρμοδίου περιφερειακού διευθυντού Δασών>> προκειμένου να τροποποιηθεί η διαχειριστική έγγραφο <απλώς διαβιβάστηκε> ιεραρχικά στην Διεύθυνση Δασών Πέλλας, κατόπιν στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, έπειτα στην Γενική Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της αποκ. Διοικ .Μακεδ.Θράκης και τέλος στο Γραφείο του γενικού Γραμματέα χωρίς να υπάρξει καμία θετική έκθεση ή έστω αρνητική εισήγηση από τις συγκεκριμένες δασικές Υπηρεσίες. Είναι προφανές ότι οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις της προϊσταμένης αρχής ,ότι έπρεπε να παραχωρηθούν οι συγκεκριμένες συστάδες στον δασικό συνεταιρισμό <ΕΔΣΕ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ> ,αλλά επειδή αυτό δεν προβλεπόταν από καμία διάταξη αρκέσθηκαν στο να διαβιβάσουν απλά την αναφορά του Δασαρχείου χωρίς κανένα σχόλιο.

Δεν υπάρχει καμιά εξαιρετική και απρόβλεπτη ανάγκη που να  επιβάλει τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης .Ούτε όμως και οι οικονομικές δυσκολίες των μελών του συνεταιρισμού <<ΕΔΣΕ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ >> αποτελούν εξαιρετικό και απρόβλεπτο γεγονός ώστε χρειάζεται να του ανατεθεί σκόπιμα και παράνομα η εκμετάλλευση συστάδων συγκεκριμένη 57896/17-7-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα είναι  παράνομη και καταχρηστική αφού δεν πληροί καμία από τις νόμιμες  προϋποθέσεις .Ακόμα είναι παράνομη και η πρόβλεψη η οποία αναγράφεται στην απόφαση ότι με την τροποποίηση θα αποκατασταθεί η κανονικότητα των υλοτομικών εργασιών από τους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής .Όχι μόνο δεν θα αποκατασταθεί κανονικότατα των υλοτόμων εργασιών αλλά απεναντίας θα δημιουργηθούν προστριβές μεταξύ των συνεταιρισμών Αλμωπίας για άνιση κατανομή ξυλώδους προς υλοτομία κεφαλαίου για το επόμενο έτος. Πολύ νωρίς με υπόμνημα τους προς την Δ/νση Δασών Πέλλας που κοινοποιήθηκε και στην Αποκεντρ. Διοίκηση  οι λοιποί  συνεταιρισμοί της κοινότητας Γαρεφείου  ζήτησαν να μην προχωρήσει η Διοίκηση σε τέτοια απόφαση. Όμως δεν εισακούστηκαν και εκδόθηκε η παράνομη απόφαση.

Ακόμη για την παραπάνω παρανομία το σύνολο των συνεταιρισμών του δημοτικού διαμερίσματος Λουτρακίου προέβηκε σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Γεν.Γραμμ.της Αποκεντρ.Διοίκησης Μακεδ.-Θράκης ζητώντας την ακύρωση της απόφασης καθώς και την αποκατάσταση της αδικίας που συνέβαινε στους ιδίους. Για να αρθούν οι δίκαιες διαμαρτυρίες τους μεσολάβησε ο Δασάρχης Αριδαίας Νικόλαος Μέντης ο οποίος γνώριζε και γνωρίζει ότι η απόφαση αυτή είναι προδήλως παράνομη και καταχρηστική. Έτσι αντί να μην την  εκτελέσει και να αναφέρει άμεσα εγγράφως και χωρίς αναβολή για το παράνομο της απόφασης υποσχέθηκε στους συνεταιρισμούς Λουτρακίου ότι θα ελάμβανα ν και αυτοί αυξημένη ποσότητα για ξυλεύσουν ώστε να αποσύρουν την αίτηση-διαμαρτυρίας τους ως μη γενόμενη .Εκτός αυτού εκτέλεσε άμεσα την παράνομη απόφαση μισθώνοντας τις συστάδες στον συνεταιρισμό <<ΕΔΣΕ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ>> παραβαίνοντας την παρ.2 και 3 του άρθρου 25 του υπαλληλικού κώδικα που αφορά την νομιμότητα των υπηρεσιακών ενεργειών των δημοσίων υπαλλήλων.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με τους συναδέλφους του συνεταιρισμού Γαρεφείου  όμως δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες παρασκηνιακές ενέργειες από πλευράς <Διοίκησης της Δασικής υπηρεσίας σε βάρος του συνόλου σχεδόν των υλοτόμων της Αλμωπίας και μάλιστα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο κρίσης που διανύουμε.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
                                                                           

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τους συναδέλφους του συνεταιρισμού Γαρεφείου όμως δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες παρασκηνιακές ενέργειες από πλευράς <Διοίκησης της Δασικής υπηρεσίας σε βάρος του συνόλου σχεδόν των υλοτόμων της Αλμωπίας και μάλιστα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο κρίσης που διανύουμε. απο οτι καταλαβαμε ολοι οσοι διαβασαμε βλεποθμε πως δεν εχετε κατι με τουσ συναδελφουσ απλα δεν αυτοι δεν εχουν οικογενειες να ασφαλισουν ουτε βεβεα παθενουν κατι οι ιδιοι αλλα ουτε και εχουν αναγκες σητησης τι να πω ντρεπομε για λογαριασμο ολων οταν βλεπω τετοια θεματα προσ δημοσιευση και μηλατε για σεβασμο που ειναι αντι να τουσ στηριξετε τους κυνηγατε χιλια μπραβο και ις ανωτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)