Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γέμισε «Μέτσκες» από την Εδεσσα το Καβαντάρστι




Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ-ΜΕΤΣΚΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΒΑΝΤΑΡΤΣΙ





Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκούδες – Μέτσκες εκπροσωπώντας το παραδοσιακό καρναβάλι της Έδεσσας και αποδεχόμενος πρόσκληση του Δήμου Καβαντάρτσι συμμετείχε στο ετήσιο καρναβάλι που οργανώνεται στην γειτονική πόλη με την ευκαιρία της γιορτής του τρύγου αφιερωμένης στο θεό Διόνυσο. Στην ειδική τελετή υποδοχής για την αντιπροσωπεία του Δ.Έδεσσας ο σύλλογος χάρισε στο δήμαρχο Καβαντάρτσι κ.Αλεξάντερ Πάνοβ μια πλακέτα με μηνύματα ευχαριστιών για την φιλοξενία των ανθρώπων του Καβαντάρτσι και ευχήθηκαν όλοι μαζί μια καλή οινική χρονιά.

Το καρναβάλι του Καβαντάρτσι αποτελεί διαχρονικό θεσμό και οργανώνεται κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Εκτός από τα τοπικά σχήματα καρναβαλιστών συμμετείχαν και από πολλές χώρες όπως Τουρκία, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και φυσικά οι Αρκούδες από την Ελλάδα. Η συυμετοχή των αρκούδων της Έδεσσας ήταν μαγική με αστεία και πειράγματα σε όλη την διαδρομή, με τα παιδάκια να ποζάρουν για φωτογραφίες και όλοι να συμμετέχουν στα παιχνίδια και τα αστεία.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε η τιμητική πρόταση της ένταξης του συλλόγου Αρκούδες-Μέτσκες και της Έδεσσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πόλεων Καρναβαλιού. Επίσης προτάθηκε στον σύλλογο η συμμετοχή του στο κορυφαίο Καρναβάλι της Σλοβενίας που οργανώνεται στην πόλη Ptuj.  Στόχος του συλλόγου η ανάδειξη του παραδοσιακού καρναβαλιού και της πόλης της Έδεσσας για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών. Το Εδεσσαϊκό καρναβάλι είναι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης και οι Αρκούδες – Μέτσκες θα είναι μπροστά ….

1 σχόλιο:

  1. Απαράδεκτη κίνηση του συλόγου να παρεβρεθεί σε πολιτιστικη εκδήλωση της χώρας που θέλει να λέγεται μακεδονία ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)