Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζεται τη Τρίτη η δίκη Τουφεγγόπουλου





Συνεχίζεται αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στοτριμελές πλημμελειοδικείο ΄Εδεσσας , η δίκη του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου  Σταύρου Τουφεγγόπουλου ,για  τα έργα αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), σε περιοχές του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου  .Η δίκη μετά από πολλές αναβολές ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.


Μετά την εξέταση διαφόρων ενστάσεων, όπως αυτή της παράστασης πολιτικής αγωγής από τον Δήμο Αλμωπίας, ο οποίος τελικά παρέστη ως πολιτική αγωγή, το δικαστήριο άρχισε  την ακροαματική διαδικασία. Ο πρώην Δήμαρχος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος. Κατηγορούμενοι είναι και δύο υπάλληλοι της ΤΥΔΚ Ν. Πέλλας.   Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε επιθεωρήτρια, δημόσιας διοίκησης, η οποία βεβαίωσε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που έγιναν. Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις της έδρας αλλά και των συνηγόρων, επισημαίνοντας τις παραλείψεις που έγιναν  και  γενικά  όσα διαπίστωσε από τους ελέγχους που πραγματοποίησε.

Σε ερωτήσεις της έδρας ,αλλά και της υπεράσπισης ,ήταν σαφής ότι  ο Δήμαρχος όφειλε να ακολουθήσει συγκεκριμένες διαδικασίες . Σε ερώτηση της έδρας αν οι διαδικασίες που ακολουθούσαν διασφάλιζαν την διαφάνεια , απάντησε ότι δεν την  διασφάλιζαν .

Επανέλαβε πολλές φορές όταν ρωτήθηκε ,ότι  οι διαπιστώσεις δεν είναι προσωπικές της απόψεις , αλλά βασίζονται σε όσα προβλέπει ξεκάθαρα ο νόμος και δεν τηρήθηκαν  σε όλα  σχεδόν τα  έργα που περιλάμβανε το κατηγορητήριο .    Η δίκη διακόπηκε για αύριο Τρίτη στις 9 το πρωί. Μάρτυρες κατηγορίας είναι ο Παράσχος Τσάνταλης και ο Παναγιώτης Παρούτογλου, οι οποίοι ήταν στην αντιπολίτευση του Δήμου  οι οποίοι υποστήριζαν ότι τα έργα δεν έγιναν, αλλά πληρώθηκαν. Μάρτυρες υπεράσπισης είναι οι πρώην  Δήμαρχοι των πρώην Δήμων  Αριδαίας Πέτρος Ζέρζης και Κύρρου Τούλης Ιωαννίδης, και ο εργολάβος  Δ. Στούρης

2 σχόλια:

  1. Στις 31/07/2008 όταν μεσουρανούσε ο Τουφεγγόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Γεγονότα ότι ο Τσάνταλης χρειάζεται επιστημονικής παρακολούθησης ήρθε λοιπόν η ώρα για τον Τουφεγγόπουλο που χρειάζεται Εισαγγελικής παρακολούθησης…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου υπάρχει ακμή , υπάρχει και παρακμή, ο ΤΟΥΦ σε λίγο θα χρειάζεται πολλών ειδών παρακολουθήσεις.. ειδικά όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν οι αποφάσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)