Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Παράταξη σε «λήθαργο και εν υπνώσει» ;



Εκεί που τους χρώσταγαν , τους πήραν και το βόδι .
Η Πλειοψηφία του Δήμου Αλμωπίας έδωσε την εντύπωση ότι είναι πολύ λίγη στα πιο απλά και αυτονόητα.
Χαμένη σε  μια περίεργη αντίληψη επικοινωνίας ,αντί να καλυτερεύει και να ενημερώνει τους πολίτες για τα ουσιαστικά  και χρήσιμα ,εξακολουθεί να  ζει σε μια περίεργη κατάσταση. Κάθεται και τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη. Ο  πραγματικά Δημοκρατικός Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης έδωσε την εντύπωση του χειρότερου φασισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα έδωσε το δικαίωμα να του κάνουν μαθήματα Δημοκρατίας  και πλουραλισμού  οι αντίπαλοί του, οι οποίοι στο θέμα αυτό είχαν απόλυτο δίκιο.
Ενδεχομένως στον (δικαιολογημένο εν πολλοίς) εκνευρισμό του ο Δήμαρχος ισοπέδωσε κάθε έννοια αυτονόητου .
Επιτέθηκε σφοδρά στον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Χουρσόγλου  της παράταξης του Χρήστου Μπίνου, επειδή έδωσε  συνέντευξη  και κατάκρινε την δημοτική αρχή.
Ο Καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του. Όταν δε το κάνει επώνυμα ,έχει και την βαρύτητα των όσων λέει και ταυτόχρονα κρίνεται .
Μπορεί ο Δήμαρχος να είχε δίκιο στα περισσότερα που έλεγε  ,δεν έχει όμως το δικαίωμα να απαγορεύει στους άλλους να μιλάνε .
Ο συγκεκριμένος σύμβουλος αποδείχτηκε έτη φωτός πιο μπροστά στην επικοινωνία ,από την παράταξη του Δημάρχου, και αντί τόσο καιρό να τον «χορεύουν», τους «χορεύει» όπως θέλει αυτός.
Την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο την έδωσε  σε λάθος χρόνο και σε λάθος χώρο. Αν το είχε πράξει στον πρέποντα χρόνο ,μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ,πολλοί θα είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους τόσο  εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Ακόμα και τώρα μπορούσε να δώσει την κατάλληλη απάντηση ,εκεί που έπρεπε και όχι στο δημοτικό συμβούλιο .
Η ουσία είναι ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος μάλλον προσπαθεί να τους ξυπνήσει. Τους στήνει τη μπάλα στο πέναλτι ,αλλά αυτοί βάζουν διαρκώς αυτογκόλ .
Ο Χ. Χουρσόγλου προέρχεται από  τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , που άφησε ένα μεγάλο χρέος . Επίσημα και με αδιάσειστα στοιχεία ,έγιναν  «Σοδομα και Γόμορα». ΄Ηδη στον επικεφαλής της τότε παράταξής  του έχουν καταλογισθεί  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  για έργα που δεν έγιναν ,ενώ εκκρεμούν ζητήματα στα ποινικά δικαστήρια. Ο ίδιος, ως Αντιδήμαρχος τότε,  δεν εμπλέκεται πουθενά  και η αλήθεια είναι ότι είχε διαφορετική συμπεριφορά .
΄Εχει όμως μερίδιο πολιτικής ευθύνης .Οφειλε και  τότε να δείχνει  τον ίδιο ζήλο ελέγχου  που δείχνει ζωηρά και έντονα σήμερα . Και πολύ ορθά πράττει και ασκεί επάξια τα καθήκοντα  που του ανέθεσε ο λαός και τις εντολές που του έδωσε . Τότε όλα αυτά ,που σήμερα επιζητά επιτακτικά,  ήταν μάλλον σε λήθαργο , όπως ενδεχομένως και ο ίδιος. Κάνοντας λοιπόν την αυτοκριτική του , επιθυμεί να ξυπνήσει από τον (η αλήθεια είναι σε πολλά )λήθαργο την σημερινή πλειοψηφία του Δήμου Αλμωπίας. Προφανώς το κάνει με αγαθές προθέσεις ,παρά τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιεί . Αλλωστε και ο ίδιος κρίθηκε στον στίβο της πολιτικής και εξακολουθεί να κρίνεται . Στο κάτω κάτω ό, έχει να πει το λέει δημόσια και ευθαρσώς με το όποιο  πολιτικό κόστος ή κέρδος.
    Η πίστωση χρόνου που έδωσε ο λαός στην παράταξη του σημερινού δημάρχου Αλμωπίας τελείωσε  . Οι εντολές του λαού ήταν σαφείς και ξεκάθαρες. ΄Όπως σαφείς και ξεκάθαρες ήταν οι   τότε προεκλογικές εξαγγελίες .
Δύο χρόνια μετά , όπως  τους διεμήνυσε και ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος  Ζέρζης  στο Δημοτικό Συμβούλιο, η σημερινή πλειοψηφία νομίζει ότι βρίσκεται  ακόμα στην προεκλογική  περίοδο και όχι στο τιμόνι του Δήμου. 


Αν συνεχίσουν έτσι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα μαντικές ικανότητες , για  την ερχόμενη εντολή του λαού προς το πρόσωπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)