Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ




  Συνάντηση την Τρίτη 22 Ιανουαρίου είχε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γιώργο.


  Ο κ. Τζαμτζής στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών έθεσε το επικείμενο πρόβλημα του Τελωνείου της Σκύδρας, καταθέτοντας μια σειρά από έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει ομαλή και ανοδική πορεία του Τελωνείου ως υπηρεσία.
  Ο Βουλευτής τόνισε στον Υφυπουργό ότι μια επικείμενη υποβάθμιση του Τελωνείου  Σκύδρας από Α σε Β΄ κατηγορία, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα χωρίς ουσιαστικό κέρδος. Η υποβάθμιση του Τελωνείου, καθώς θα καταργηθούν κάποια τμήματα και  παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει, θα δημιουργήσουν σοβαρά  οικονομικά προβλήματα.
 Η υποβάθμιση του Τελωνείου θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εξαγωγές νωπών και τυποποιημένων προϊόντων, διότι θα απαιτείται πολλές εργασίες να γίνονται στην Θεσσαλονίκη, με οικονομικό αντίκτυπο στο Νομό Πέλλας.
  Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον  κ. Μαυραγάνη , ότι το Παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους, το οποίο λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το Τελωνείο της Σκύδρας, επιβάλλεται να συνεχίσει την λειτουργία του καθώς η παύση της λειτουργίας του θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις εξαγωγές.
Δηλαδή, εάν σταματήσει η  λειτουργία  του Γενικού Χημείου του Κράτους τότε θα πρέπει κάθε εβδομάδα ένα φορτηγό να μεταφέρει δείγματα από νωπά και τυποποιημένα προϊόντα στην Θεσσαλονίκη για δειγματοληπτικό έλεγχο, δημιουργώντας οξύτατα προβλήματα σ τις εξαγωγές, διότι εξάγονται κατά βάση  ευπαθή προϊόντα.
Ο κ. Μαυραγάνης  απάντησε στον κ. Τζαμτζή ότι θα εξετάσει ξανά το θέμα του Τελωνείου και του Γενικού Χημείου στην Σκύδρα, τονίζοντας ότι  στόχος του Υπουργείου είναι να υπάρξουν προβλήματα στις εξαγωγές της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)