Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΥΤΑΡΑΘΛΗΤΗΣ Ο ¨Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ




ΜΕ 14 ΜΕΤΑΛΛΙΑ.
ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.




    Με συμμετοχή 250 αθλητών από 21 σωματεία – μέλη της Ένωσης Βορείου Ελλάδος ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος στο Παγκράτιο Άθλημα, στο κατάμεστο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Γουμένισσας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού κας Γιαννακίδου.
    Διοργανωτής ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και η τοπική Δημοτική αρχή, που συνέβαλε καταλυτικά για την επιτυχία της διοργάνωσης.
    Οι κατηγορίες των αθλητών που συμμετείχαν ήταν οι εξής: παίδες – κορασίδες, έφηβοι – νεανίδες και άνδρες – γυναίκες, οι οποίοι αγωνίστηκαν ανά κατηγορία κιλών ενώ διαγωνίστηκαν και στις τεχνικές αυτοάμυνας ¨ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ¨ και ¨ΠΟΛΥΔΑΜΑ¨.
    Κατά τη έναρξη των αγώνων έγινε η παρουσίαση των συλλόγων από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κανελλόπουλο Παναγιώτη, που ήταν από την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά(¨Μ.Αλέξανδρος¨), την Κομοτηνή, την Δράμα ,την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Αλεξάνδρεια, το Αιγίνιο, την Γέφυρα Θες/νίκης,  το Πολύκαστρο, την Χαλάστρα, την Γουμένισσα, τη Νάουσα κ.α. Έπειτα η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κα Γιαννακίδου συνεχάρη για τη διοργ’ανωση τν Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, αναφέρθηκε στην αλλαγή του  νόμου περί μοριοδότησης που είναι πλέον ευνοϊκότερος για τους αθλητές ανήγγειλε την διεξαγωγή σχολής προπονητών και τέλος συνεχάρη τους γονείς που προωθούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Παγκρατίου Αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα και υπεύθυνος διαιτησίας, Παπαδόπουλος Βασίλης, εξήγησε τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων σε 3 παλαίστρες. Επίσης στο Πρωτάθλημα παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Βέροιας ¨ΗΜΑΘΙΩΝ¨ κος Κωνσταντάρας, ο οποίος ανακοίνωσε την ανάληψη του Πανερωπαϊκού Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος από τον Δήμο Βέροιας για τις 15-16-17 Νοεμβρίου 2013. τέλος στη διοργάνωης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του συλλόγου του ¨Μ.Αλεξάνδρου¨ Παπαδημητρίου Δημήτρης.
    Από τα Γιαννιτσά έλαβε μέρος ο Αθλητικός Σύλλογος Μακεδονίας ¨ο Μέγας Αλέξανδρος¨ Γιαννιτσών με τον προπονητή του Μάστερ  Ινδόπουλο Δημήτρη (κάτοχο διπλώματος προπονητή Παγκρατίου Αθλήματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) και σημείωσε την απόλυτη επιτυχία καθώς όλοι οι αθλητές του κατέκτησαν μετάλλια, στο σύνολο 14 εκ των οποίων 6 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα.
    Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν στον ¨ΠΟΛΥΔΑΜΑ¨ (διαγωνισμός τεχνικών αυτοάμυνας έναντι τριών οπλισμένων αντιπάλων) κατέκτησαν οι: Καρατσάς Πασχάλης, Βαρσακόπουλος Βασίλης, Γεύγελης Ραφαήλ, Βαϊραμίδης Γεώργιοσκ αι βραβεύτηκαν από τα Γ.Γ.Αθλητισμού.
    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ: Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι: Βαρσακόπουλος Βασίλης στα -72κιλά (ο οποίος κέρδισε όλους τους αγώνες του με εγκατάλειψη από τους αντιπάλους του) και ο Γεύγελης Ραφαήλ στα -71κιλά.
    Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι: Ηλιόπουλος Άγγελος, Καρακεχαγιάς Αντώνης, Σαλή Σινάν.
    Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι : Συμεωνίδου Ελευθερία, Ανθυμίδης Χαράλαμπος, Βαϊραμίδης Γεώργιος, Σωκρατίδης Αλέξανδρος, Τσαμπουκιάνη Θεόδωρος και την 4η θέση κατέκτησε ο Καρατσάς Πασχάλης.
    Η επόμενη διοργάνωση που θα συμμετέχει ο σύλλογος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013 , στο Ολυμπιακό Στάδιο στα Άνω Λιόσια της Αθήνας, όπου θα γίνει και η πρόκριση των αθλητών για την Εθνική ομάδα.
    Ο προπονητής του συλλόγου Ινδόπουλος Δημήτρης δήλωσε: ¨είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον σύλλογό μας αλλά κυρίως με χαροποίει το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές μου κατάφεραν να αποσπάσουν μετάλλια. Το Παγκράτιο είναι ένα ξεχωριστό άθλημα που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και υπήρξε Ολυμπιακό Άθλημα. Προκαλεί το ενδιαφέρον των θεατών καθώς συνδυάζει στον αγώνα χτυπήματα χεριών και ποδιών , την ελεύθερη πάλη αλλά και τεχνικές στις κλειδώσεις  με σκοπό την εγκατάλειψη του αγώνα από τον αντίπαλο. Επιπλέον η ορολογία είναι στα Ελληνικά  και η έδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι η Αθήνα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί Παγκόσμια Ημερίδα Παγκρατίου με καλεσμένους αντιπροσώπους από όλα τα κράτη αλλά και με Ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε.,  με σκοπό την προώθηση του αθλήματος στους Ολυμπιακούς αγώνες.  Εμείς στα Γιαννιτσά στηρίζουμε σθεναρά το Παγκράτιο άθλημα και προσπαθούμε να το κάνουμε γνωστό στη νεολαία καθώς είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα με βασικό άξονα την αυτοάμυνα.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)