Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες της Αλμωπίας







Την μορφή των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων συζήτησαν το βράδυ της Τρίτης  εκπρόσωποι αγροτών  και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Αλμωπίας με την συμμετοχή και  δημοτικών συμβούλων στο Δημαρχείο στην Αριδαία.
Την πρωτοβουλία του συντονισμού ανέλαβε ο Δήμος , αλλά η οργάνωση δεν ήταν και η καλύτερη . Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την μικρή παρουσία αγροτών . Η συνάντηση ήταν συνέχεια της μεσημεριανής που έγινε την ίδια μέρα με μικρή συμμετοχή .
Αγρότες του Αρχαγγέλου δια του προέδρου της κοινότητας επαναγνωστοποίησαν την απόφασή τους να κατέβουν με τρακτέρ στην Αριδαία , όπου θα περιμένουν και τους άλλους αγρότες για να συναποφασίσουν την παραπέρα μορφή των κινητοποιήσεων. Αφού προηγουμένως βέβαια συνεννοηθούν και με τις συντονιστικές επιτροπές των άλλων νομών .   
Εγινε αναφορά σε σχέδιο ψηφίσματος που περιλάμβανε τα γενικότερα αιτήματα που έχουν θέσει πανελλαδικά οι αγρότες.
Παραβρισκόμενοι αγρότες και συνεταιριστές αποφάσισαν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους αγρότες στα χωριά και τη Πέμπτη να συναντηθούν ξανά ,προκειμένου να εκλέξουν συντονιστική επιτροπή και να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους . Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας και επί σειρά ετών μέλος των διοικήσεων στην ΕΑΣ Αλμωπίας Γρηγόρης (Μπούλης) Ταρασίδης , χαρακτήρισε διίκαια τα αιτήματα, Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις ,αλλά να οργανωθούν σωστά . Για αυτό πρέπει να γίνει συντονιστική επιτροπή .
Ο δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου χαιρέτισε την πρωτοβουλία των αγροτών  και δήλωσε αρωγός στις αποφάσεις του ,
Την συνεργασία με τα μπλόκα της Θεσσαλίας και των άλλων νομών , χαρακτήρισε αναγκαία ο επί κεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πέτρος Ζέρζης . Οι αγρότες πρέπει να αποφασίσουν από μόνοι τους την μορφή του αγώνα τους  και οι υπόλοιποι φορείς μπορούν να είναι αρωγοί, τα’ονισε . Παρατήρησε όμως ότι η παρουσία αγροτών στην σύσκεψη ήταν ελάχιστη .
Η συμμετοχή  των αγροτών πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι θεωρητική , παρατήρησε ο Δημ . Σύμβουλος Νίκος Παρούτογλου.
Ο εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αλμωπίας δήλωσε αλληλέγγυος και έκανε γνωστό ότι τη Τετάρτη πρόκειται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του .
Ο Βας. Κανονίδης , πρόεδρος της ΔΕΥΑ, υποστήριξε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι μαζικός  και εάν υπάρχει δυνατότητα στο διεκδικητικό πλαίσιο να προστεθούν και τοπικά αιτήματα. Πρότεινε αργότερα να γίνει σύσκεψη στην οποία αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κάνουν τις προτάσεις τους ώστε να βοηθήσουν και την τοπική αυτοδιοίκηση να προσαρμόσει τις δράσεις της καλύτερα στο τομέα που τους αφορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)