Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Νέα Πέλλα –Πέλλα 0-3








 «Κατ' ευφημισμόν» και ντέρμπι «στα χαρτιά» αποδείχθηκε ο αγώνας της πρωτοπόρου Πέλλας στην Νέα Πέλλα. Στην ποιότητα της Πέλλας, η γηπεδούχος προσπάθησε να αντιπαραβάλλει την δύναμη και το πάθος, αλλά το γρήγορο σχετικά τέρμα του Τανταλίδη μετά από σύγχυση και σουτ μέσα από την περιοχή στο 15', έκοψε την φόρα της πρόωρα.

Από κει και μετά η Πέλλα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο έχοντας κερδίσει όλες τις μονομαχίες στο κέντρο και δημιουργώντας παράλληλα πιο πολλές επιθέσεις. Λίγο το βαρύ γήπεδο, λίγο η κακή τελική πάσα δεν επέτρεπαν στην Πέλλα να κάνει πολλές ευκαιρίες στο τέρμα της Νέας Πέλλας. Με τους Κηλίκη κυρίως και τους Κουτρογιάννη, Καμπούρη κατά δεύτερο λόγο, η Πέλλα είχε κάποιες καλές στιγμές χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 Αποτέλεσμα όμως έφερε και πάλι μια σύγχυση στην περιοχή της Νέας Πέλλας, με τον Κηλίκη να προλαβαίνει τους πάντες και να διπλασιάζει τα τέρματα των φιλοξενουμένων με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Για την γηπεδούχο, , τα γεμίσματα  στην περιοχή της Πέλλας και ο κακός αγωνιστικός χώρος, δημιούργησαν δυο προϋποθέσεις ευκαιρίας, με σημαντικότερη αυτή του Μπάσδου που δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά τον Ουγκανέζωφ, μκαι απομάκρυναν οι αμυντικοί.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερο από το πρώτο μέχρι το 70ο λεπτό, αφού το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο κέντρο και η Νέα Πέλλα παρά το εις βάρος της 0-2 δεν ρίσκαρε παίζοντας πιο ψηλά. Η φιλοξενούμενη με την ασφάλεια του αποτελέσματος πρόσεχε πιο πολύ τα νώτα της, κι έβγαινε όποτε μπορούσε σε αντεπιθέσεις. Απόρροια αυτής της  τακτικής των δύο ομάδων ήταν το  κακό θέαμα όπου κυριαρχούσαν τα δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Όσο περνούσε η ώρα η Νέα Πέλλα αποφάσισε να ρισκάρει παραπάνω, αλλά η Πέλλα ήταν αυτή που δημιούργησε 5-6 πολύ καλές ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα, με πρωταγωνιστές τους Κηλίκη, Ρίσκο, Καραπίτα, Τουλγαρίδη και Κούμπου. Σε μια απ΄ αυτές και ύστερα από ωραία αντεπίθεση όπου η Πέλλα έκρυψε την μπάλα, αυτή έφτασε στα πόδια του Ρίσκου, ο οποίος μέσα από την περιοχή και από θέση δεξιά, υποδειγματικά πλάσαρε τον εξελθόντα τερματοφύλακα, για να γράψει 15 λεπτά πριν την λήξη το τελικό 0-3  Η Πέλλα πίεσε και για  τέταρτο τέρμα, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν βρήκαν τελικά στόχοΗ Νέα Πέλλα δεν κατάφερε να δείξει σήμερα τις αρετές προηγούμενων εμφανίσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί επουδενί να επισκιάσει την πολύ καλή φετινή της πορεία.
Η σύνθεση της νικήτριας : Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Κορώνας, Τανταλίδης, Γάκης, Μπουράκης(Τουλγαρίδης), Καραμούζας(Μπρατσούδης), Καμπούρης(Καραπίτας), Κουτρογιάννης, Ρίσκος, Κηλίκης.
ΠΗΓΗ     @ pella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)