Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Στην Α1 ο Εθνικός Γιαννιτσών





Γκραν γκινιολ παιχνίδι στο γήπεδο Ν Τραπεζούντας
Φωτορεπορτάζ : Γιώργος Χατζηχρήστος

Μετά από μία τρία χρόνια  ο Εθνικός Γιαννιτσών επανέρχεται στην Α1 κατηγορία. Σε  ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με σκορ 2 – 1  επί της Νίκης Αξού παρουσία 700 θεατών στο γήπεδο της Ν. Τραπεζούντας στα Γιαννιτσά.
Ο ιστορικός Εθνικός Γιαννιτσών επέστρεψε στην υψηλότερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου  Πέλλας  την Α’1 , νικώντας με 2-1 στον αγώνα μπαράζ την ομάδα της Νίκης Αξού.
Το παιχνίδι παρότι έγινε σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, ήταν καλό. Με αρκετές φάσεις μπροστά στις 2 εστίες,  που κράτησαν στο κόκκινο την αγωνία των 500 και πλέον οπαδών, των 2 ομάδων, που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Ο αγώνας είχε φοβερή εξέλιξη,  με την φιλοξενούμενη ομάδα να παίρνει «κεφάλι» στο σκορ τον Εθνικό να ισοφαρίζει,  την Αξό να χάνει πέναλτι και τον Εθνικό από τα 11 βήματα να σκοράρει και να παίρνει την νίκη χρυσάφι και το 2ο χρυσό εισιτήριο ανόδου ακολουθώντας τον Ολυμπιακό Γαλατάδων στην Α’1 κατηγορίας Πέλλας.
Φάσεις και γκολ:
Στο 9’ πάσα του Σιδηρόπουλου στον Ελευθεριάδη το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.
Στο 10 ευκαιρία για την Αξό με τον Τσαβδάρη που χάνει σπουδαία ευκαιρία όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο έμπειρος Σειτανίδης να διώξει.
Στο 11’ η Νίκη Αξού παίρνει προβάδισμα στο σκορ όταν από απόκρουση αμυντικού η μπάλα φτάνει στο κεφάλι του ταλαντούχου Κοσκινόπουλου που θα ανοίξει το σκορ 0-1 παγώνοντας τους γηπεδούχους.
Στο 15’ σουτ του Τσάτσε απέκρουσε ο Τοψής.
Στο 17’ σουτ του Μωυσίδη μπλόκαρε και πάλι ο Τοψής.
Στο 30 ο νεαρός Μωυσίδης με «κεραυνό» έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-1 αδύνατον να αντιδράσει ο Τοψής.
Στο 37’ νέο σουτ του Μωυσίδη κόντραρε η μπάλα περνώντας  άουτ.
Στο 52’ ο Σειτανίδης μόνος από κοντά καθυστέρησε να σουτάρει χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό.
Στο επόμενο λεπτό η μπάλα χτυπά καθαρά σε χέρι αμυντικού της Αξού ο διαιτητής Σιδηρόπουλος θα πει παίζεται μέσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Στο 56’ ο Τσάτσε θα κάνει καθαρό πέναλτι στον Τσαβδαρίδη που θα το δώσει ο Σιδηρόπουλος ο Παζαρτζής το εκτέλεσε όμως απέκρουσε ο Αποστολίδης .
Στο 60’ μοναδική ευκαιρία για τον Εθνικό ο Σιδορόπουλος από κοντά σούταρε σημαδεύοντας το δοκάρι.
Στο 64’ ο Κοιμτσίδης θα ανατραπεί ο Σιδηρόπουλος θα δώσει το πέναλτι και ένας άλλος Σιδηρόπουλος ο Κώστας θα εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι δίνοντας τη νίκη άνοδο στην ομάδα του.

Διαιτητής Σιδηρόπουλος καλός Βοηθοί Πίλτσης, Αποστολούδας επίσης αρκετά καλοί και οι 3. Τέταρτος διαιτητής Θεολόγου.

Εθνικός Γιαννιτσών (Μητσάκης Φ): Αποστολίδης, Σειτανίδης, Μιχαηλίδης(88’ Καπετανίδης), Φάβας, Τσάτσης, Σωτηριάδης, Νικολαϊδης, Σιδηρόπουλος, Μωυσίδης, Ελευθεριάδης(54’Κοιμτσίδης), Ελευθεριάδης Χ.(78’ Ανδρονικίδης)

Νίκη Αξού (Χ. Καλαιτζίδης):Τοψής, Ουριτσι, Καρατσαλίδης(70’ Σταυρίδης), Βασιλειάδης,  Λ. Ουρουτσι , Αβζόγλου, κοσκινόπουλος(81’ Λ.Τ. Τοψής Γ), Καρράς, Ρομάντζης, Τσαβδάρης, Παντσαρτζής(69’ Παπαδόπουλος).
Γιώργος Χατζηχρήστος – www.matiespellas.gr

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Αποστολίδης, Σεϊτανίδης, Φάβας, Τζάτζης, Μιχαηλίδης (80’ Καπετανίδης), Σωτηριάδης Φ., Νικαλαΐδης, Σιδηρόπουλος, Μωυσίδης (81’ Ανδρονικίδης), Ελευθεριάδης Χ., Ελευθεριάδης Σ. (64’ Κοϊμτζίδης).

ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ: Τοψής, Καρατσαλίδης (76' Σταυρίδης), Ουρούτσι Ρ., Καρράς, Βασιλειάδης, Αβτζόγλου, Κοσκινόπουλος (80' Τοψής), Παντζαρτζής, Ρομάντζος, Τσαβδάρης, Ουρούτσι Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)