Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τεράστιες απώλειες στην φετινή παραγωγή οπωροφόρων






Επίσκεψη της Θ. Τζάκρη
 στις εγκαταστάσεις της ΚΑΣΟ Μ. Αλεξάνδρου
 στα Καλύβια Σκύδρας
Τεράστιο  είναι  το πρόβλημα της καρπόπτωσης που προέκυψε εφέτος στην παραγωγή του συνόλου σχεδόν των οπωροφόρων δέντρων (ροδάκινα συμπύρηνα και επιτραπέζια, βερίκοκα, αχλάδια, ακτινίδια κλπ) λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Πέλλα τους τελευταίους μήνες.
Την δραματική κατάσταση περιέγραψαν οι αγρότες στην βουλευτή Θ. Τζάκρη η οποία επισκέφθηκε  τις εγκαταστάσεις της ΚΑΣΟ Μ. Αλεξάνδρου στα Καλύβια Σκύδρας Είχε δε ,συνομιλία με στελέχη της διοίκησης και αγρότες της περιοχής . Μάλιστα η κ. Τζάκρη συνοδεία αντιπροσωπείας αγροτών επισκέφτηκε και αγροκτήματα της ευρύτερης περιοχής για την διαπίστωση της πραγματικής έκτασης του φαινομένου, που βρίσκεται δυστυχώς ακόμη σε εξέλιξη και απειλεί με ολοκληρωτικό αφανισμό την φετινή παραγωγή οπωροφόρων στην Πέλλα.
Για το θέμα αυτό η κ. Τζάκρη είχε επισκεφτεί πρόσφατα και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Β. Έξαρχο, στον οποίο εξέθεσε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει. Τις επόμενες μάλιστα ημέρες η κ. Τζάκρη θα προσδιορίσει χρόνο συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Αθήνα στην οποία θα κληθούν να παραστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι (εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, βουλευτές, δήμαρχοι κλπ) για την έκθεση του μεγέθους του προβλήματος και την εξεύρεση λύσης που να ανακουφίζει τους αγρότες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)