Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Το Σάββατο 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία αγώνας προσανατολισμού που αποτελεί τον 9ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, και 9ο αγώνα του ανεξάρτητου Πρωταθλήματος Αλμωπίας. Υπήρχαν πάλι,  διαδρομές εύκολες και μικρές για αρχάριους αθλητές, καθώς και διαδρομές μεγάλες και δύσκολες για τους έμπειρους. Έλαβαν μέρος 34 άτομα από Αριδαία, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λαμία και Αθήνα.

Η κατάσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετά και τον 9ο (προτελευταίο αγώνα): Στις νεανίδες το χρυσό μετάλλιο είδη το παίρνει η Χριστίνα Μερτέκη (12 ετών από Αθήνα) και το αργυρό πηγαίνει στην Άννα Πιτσικάλη (14 ετών από Λαύριο), αλλά την τρίτη θέση μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και άτομα που θα μπούν για πρώτη φορά στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος. Στους έφηβους και τα τρία μετάλλια θα έρθουν στην Αλμωπία. Με πιθανότερους διεκδικητές τους Παπατάσο Θωμά (13 ετών από Σωσάνδρα), Καρασαββίδη Αλκιβιάδη (13 ετών από Αριδαία), Δηράλα Κωνσταντίνο (16 ετών από Προμάχους), Μητρέντση Χρήστο (16 ετών από Προμάχους)καθώς και ακόμα 12 έφηβους από την Αλμωπία. Στις Γυναίκες το χρυσό μετάλλιο το έχει ήδη κατακτήσει η Ελευθερία Τραπεζανίδου από τον Εξαπλάτανο, και για τα άλλα δύο μετάλλια θα αγωνιστούν στον τελευταίο αγώνα η Μαργαρίτα Καμενίδου και η Δήμητρα Κοντάκου από την Αριδαία. Στους Άντρες οι δύο πρώτες θέσεις ανήκουν σε δύο εξαιρετικούς αθλητές από την Κομοτηνή τον Στάθη Γκεβρέκη (1η) και τον Δημήτρη Τσολάκη (2η). Για την τρίτη όμως θέση θα παλέψουν στον τελευταίο αγώνα 4 αθλητές: ο Κωνσταντίνος Κουκουρής από το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Παπαλιώζης από την Αρέθουσα Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου από την Θέρμη Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Καραδημητρίου από την Αριδαία.
Ο τελευταίος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου στην Μαρώνεια του Νομού Ροδόπης. Τις παραμονές του αγώνα θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις για το αγώνισμα του Προσανατολισμού στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής, που θα γίνει εκείνες τις μέρες στο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Η Αλμωπία έχει το προνόμιο να φιλοξενεί το μοναδικό τοπικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, το οποίο γίνεται ανεξάρτητα από το Πανελλήνιο, όμως δίνει στην Αριδαία την ευκαιρία να γνωρίζουν το αγώνισμα ολοένα και περισσότερα άτομα, όλων των ηλικιών, καθώς και στους αθλητές από την Αλμωπία να προπονούνται εντατικά πριν αγωνιστούν στους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο περσινό 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η Αλμωπία πήρε τα 8 από τα 12 μετάλλια, και στο φετινό 2ο Πρωτάθλημα θα πάρει 6έως 8 μετάλλια και πάλι. Ταυτόχρονα δημιουργείται και μία μικρή, προς το παρόν, τάση για αφίξεις στην περιοχή αθλητών από την υπόλοιπη Ελλάδα που είτε έρχεται για να αγωνιστεί στους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που φιλοξενούνται στην Αριδαία, είτε έρχονται για να προπονηθούν, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες του τοπικού Πρωταθλήματος των οποίων η ποιότητα είναι του υψηλότερου επιπέδου που μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Η κατάσταση στο 2ο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Αλμωπίας μετά και τον 9ο αγώνα (θα γίνουν άλλοι 3 αγώνες), έχει ως εξής:
Κατηγορία Α΄Δημοτικού: υπάρχει μόνο μία συμμετοχή που δεν πληρεί ακόμα τους όρους για μετάλλιο.
Κατηγορία Β΄Δημοτικού: Στόικος Γιώργος 3 βαθμοί από Δ/Σ Σωσάνδρας και άλλα 4 παιδιά με 1 ή 2 βαθμούς.
Κατηγορία Γ΄Δημοτικού: Ρίζος Νέαρχος 6 βαθμοί από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας και άλλα 15 παιδιά με 1 ή 2 βαθμούς.
Κατηγορία Δ΄Δημοτικού: Βασίλογλου Θεόδωρος και Καραδημητρίου Νηρέας με 8 βαθμούς από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας, Καλαιτζίδης Κώστας με 5 βαθμούς από το Δ/Σ Εξαπλάτανου και άλλα 17 παιδιά με 1 ή 2 βαθμούς.
Κατηγορία Ε΄Δημοτικού: Βασίλογλου Γιάννης 9 βαθμοί από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας, Ασβεστόπουλος Βαγγέλης 5 βαθμοί από το Δ/Σ Εξαπλατάνου, Τρύπκος Γιώργος 4 βαθμοί από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας, Γκιώσης Πέτρος 3 βαθμοί από το Δ/Σ Γαρεφίου, Καλτερεμτζή Μαριλένα 3 βαθμοί από το Δ/Σ Μηλιάς και άλλα 18 παιδιά με 1 ή 2 βαθμούς.
Κατηγορία Στ΄Δημοτικού: Γκέσος Αντρέας και Καλαιτζίδης Αποστόλης με 5 βαθμούς από το Δ/Σ Εξαπλατάνου, Μήντσης Γιώργος με 4 βαθμούς από το Δ/Σ Σωσάνδρας και άλλα 27 παιδιά με 1 ή 2 βαθμούς.
Κατηγορία Κοριτσιών Γυμνασίου: Καββαδία Μαρία Χριστίνα (68 βαθμοί, 2ο Γ/σιο Αριδαίας), Καλκαβούρη Μαρία (67 βαθμοί, 2ο Γ/σιο Αριδαίας), Τούλιου Σταυρούλα (62,5 βαθμοί, Γ/σιο Προμάχων), Ζηκάκη Ελένη (57 βαθμοί, Γ/σιο Εξαπλατάνου), Παρτσανάκη Μαρία (54,5 βαθμοί, Γ/σιο Προμάχων), και ακόμα 50 μαθήτριες Γυμνασίου με λιγότερους βαθμούς.
Κατηγορία Αγοριών Γυμνασίου: Καρασαββίδης Αλκιβιάδης (122 βαθμοί , 2ο Γ/σιο Αριδαίας), Παπατάσος Θωμάς (105 βαθμοί, Γ/σιο Προμάχων), Σέλκος Σταύρος (66,5 βαθμοί, Γ/σιο Προμάχων), Κολτσινάκος Ειρηναίος (60 βαθμοί, Γ/σιο Φούστανης), Μπόσι Όργγεστ (50 βαθμοί, Γ/σιο Φούστανης), Σέλκος Γιάννης (50 βαθμοί, Γ/σιο Προμάχων), και ακόμα 34 μαθητές Γυμνασίων με λιγότερους βαθμούς.
Κατηγορίες Κοριτσιών Λυκείου και Αγοριών Λυκείου: δεν υπάρχει καμία συμμετοχή που να πληρεί τους όρους για μετάλλιο.
Κατηγορία Ενήλικων Γυναικών: Τραπεζανίδου Ελευθερία (169 βαθμοί, Εξαπλάτανος), Καμενίδου Μαργαρίτα (163 βαθμοί, Αριδαία), Κοντάκου Δήμητρα (145 βαθμοί, Αριδαία), Αμουργιανού Γαρυφαλιά (114 βαθμοί, Σωσάνδρα), Νάνου Δήμητρα (97 βαθμοί, Σωσάνδρα), ακόμα 12 άτομα με λιγότερους βαθμούς από Αλμωπία, Έδεσσα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αθήνα.
Κατηγορία Ενήλικων Αντρών: Τσολάκης Δημήτρης (112 βαθμοί, Κομοτηνή), Τραπεζανίδης Γιώργος ( 107 βαθμοί, Εξαπλάτανος), Κουκουρής Κωνσταντίνος (70 βαθμοί, Θεσσαλονίκη), Γκεβρέκης Στάθης (48 βαθμοί, Κομοτηνή), Παπαλιώζης Κωνσταντίνος (42 βαθμοί, Θεσσαλονίκη), ακόμα 9 άτομα με λιγότερους βαθμούς από Αλμωπία, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες, Αθήνα , Λιτόχωρο, Λαύριο.
Ομαδική Κατηγορία Γυμνασίων: Γυμνάσιο Προμάχων (240 βαθμοί), 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας (171,5 βαθμοί), Γυμνάσιο Φούστανης (171 βαθμοί), Γυμνάσιο Εξαπλατάνου (170 βαθμοί), 2ο Γυμνάσιο Τριλόφου Θεσσαλονίκης (27 βαθμοί), 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας (4 βαθμοί).
Οι επόμενοι τρεις αγώνες του 2ου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού Αλμωπίας θα γίνουν:
Ο 10ος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 25 Μαίου στην Άσπρη Πέτρα Προμάχων, ο 11ος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου στην Αριδαία και ο 12ος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουνίου στον Εξαπλάτανο ή την Φούστανη.
Ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων, για την βαθμολογία, για τους επόμενους αγώνες, και ότι άλλο νέο σχετικό με το αγώνισμα του Προσανατολισμού στην Ελλάδα.
asprhpetra.blogspot.com
Γίνε μέλος της ομάδας Facebook : ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑ ΛΑΥΡΙΟ
Καραδημητρίου Δημήτρης:  23840-23865 ή  6974-778828


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)