Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Β. Κανονίδης:Κατέβηκε χαμηλά ο πήχης στον Δήμο Αλμωπίας




Ορισμένοι επέλεξαν να λειτουργούν με χαρακτηριστικά συνωμοσιολογικά και είναι δέσμιοι περίεργων εμμονών.





ΣΦΟΔΡΗ επίθεση σε πολλά μέτωπα εξαπολύει  ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Αλμωπίας Β.Κανονίδης, σε συνέντευξή του σε μέσο του διαδικτύου.
 Ασκεί κριτική στον διάδοχό του  στη προεδρία Νίκο Παρούτογλου, στον οποίο καταλογίζει καθυστερήσεις, λέγοντας:  «μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως κάποια πράγματα δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε…» και διευκρινίζει
«Θα έλεγα πως διακρίνω μια ανεξήγητη καθυστέρηση. Ενώ ήδη δρομολογήθηκαν κάποια πράγματα στη θητεία μου, διαπιστώνω μια περίεργη αναβλητικότητα. Όταν εγώ ήμουν Πρόεδρος, διάφοροι καλοθελητές με κατηγορούσαν για αδράνεια. Μου έλεγαν γιατί δεν προχωράει αυτό ή εκείνο. Έξω από το χορό έτσι είναι. Τώρα ήρθε η σειρά μου να ρωτήσω. Γιατί οι ανείσπρακτες οφειλές δεν στάλθηκαν ακόμα στη ΔΟΥ; Να επισημάνω εδώ ότι είχε προηγηθεί η διαδικασία με το αίτημα που διαβιβάσαμε από το Νοέμβρη ακόμα του 2011 προς το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και εγκρίθηκε ύστερα ακριβώς από ένα χρόνο, δηλαδή το Νοέμβρη του 2012. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν αποχωρήσω από την Προεδρία της ΔΕΥΑ με την αποστολή των ατομικών επιστολών προς τους καταναλωτές για διακανονισμό των οφειλών τους. Ακόμα θα πρέπει να επισημάνω ότι για αυτόν το σκοπό προηγήθηκε το Δεκέμβρη του 2012 η συμπλήρωση του αρχείου καταναλωτών της ΔΕΥΑ, το οποίο ήταν ελλιπές. Έχουμε περίπου 16.500 παροχές σε όλη την Αλμωπία και δεν είχαμε τα ΑΦΜ τους. Τελευταία πληροφορούμαι ότι τα ποσά θα βεβαιωθούν στη ΔΟΥ τον προσεχή Σεπτέμβρη. Νομίζω άργησαν. Ακόμα, αναρωτιέμαι τι γίνεται με τους ανέλεγκτους ισολογισμούς του 2006 και 2007, οι Ορκωτοί Ελεγκτές εγκαταστάθηκαν στη ΔΕΥΑ το Νοέμβρη του 2012, πού βρίσκεται το θέμα κι εγώ δεν ξέρω. Έχουμε μπροστά μας και τα επόμενα οικονομικά έτη, δηλαδή μέχρι το 2012 όπου ήδη ορίστηκαν οι Ελεγκτές. Αν οι λόγοι πριν ήταν οικονομικοί τώρα τι; 

Επιβεβαιώνει  τα προβλήματα που υπάρχουν στη παράταξη του Δημάρχου ,επισημαίνοντας


 «Ενώ στα δύο πρώτα χρόνια δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα, στη συνέχεια πιστεύω ότι έγιναν αστοχίες στην κατανομή των ρόλων στις θέσεις ευθύνης. Αυτό όπως είναι φυσικό δημιούργησε σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία του Δήμου. »
Αμφισβητεί τις ικανότητες  συναδέρφων του  λέγοντας « Κατά τη γνώμη μου, ο  πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά».

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί μάλλον έχει δίκιο και περιγράφει επακριβώς τη κατάσταση :
«Θα έλεγα μάλλον ότι είναι επιλογή του Δημάρχου να κρατάει αποστάσεις από μερίδα δημοτικών Συμβούλων που τον στήριξαν και να θέλει να πορεύεται με άλλους. Δείχνει να είναι δέσμιος των επιλογών του ή να έχει δίπλα του ανθρώπους που ίσως να τους εμπιστεύεται περισσότερο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Είναι καταφανέστατο ότι υπάρχουν ομάδες και ομαδούλες. Ορισμένοι επέλεξαν να λειτουργούν με χαρακτηριστικά συνωμοσιολογικά και είναι δέσμιοι περίεργων εμμονών. Ως εδώ, μακριά από εμένα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)