Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Καταδικάστηκαν σύμβουλοι του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου




Την αθώώσή τους πρότεινε ο Εισαγγελέας. 
Δεν ξεκαθάρισε το θέμα της επιδότησης της κόρης του Στ. Τουφεγγόπουλο, το οποίο μάλλον θα ξεκαθαρίσει τελικά τον Σεπτέμβριο στη δίκη υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Αριδαίας που κατηγορούνται για το μη νόμιμο της επιδότησης
Τα πάντα ήταν νόμιμα υποστήριξε η ίδια στο εφετείο Θεσσαλονίκης









Παρέμειναν τα ερωτηματικά ως προς την επιδότηση  από τον ΟΑΕΔ της κόρης του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου Σταύρου Τουφεγγόπουλου, παρά την καταδίκη στο εφετείο Θεσσαλονίκης τη Τετάρτη ,του Παράσχου Τσάνταλη και εκλεγμένων συμβούλων  με τον τότε συνδυασμό του.
Το δικαστήριο με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις του δέχτηκε ότι εμμέσως λόγω του πατέρα –δημάρχου είχε ενδιαφέρον για τους πολίτες και η εν γένει εικόνα της κόρης και δικαιολογημένα υπήρχαν οι απορίες που διατύπωσαν οι κατηγορούμενοι. Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων , διότι είχαν την εντύπωση επειδή το γραφείο της κόρης του πρώην Δημάρχου έμενε κλειστό  για πολύ καιρό,  δεν λειτουργούσε . Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για παραβίαση των όρων της επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ .
Εξέφρασε δε πολλές απορίες για το γεγονός ότι η κόρη του Στ. Τουφεγγόπουλου το προηγούμενο χρόνο εργαζότανε σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μετά την λήξη του επιδοτούμενου  προγράμματος ξανάπιασε αμέσως δουλειά.   Ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος που υπέβαλλε την μήνυση σε πολλά σημεία έδωσε την εντύπωση ότι δεν θέλει να απαντήσει ,υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει. Ακόμα και για την εργασία της κόρης του δήλωσε ότι δεν γνώριζε ,όταν του υπέβαλλαν συγκεκριμένες ερωτήσεις . Από την πλευρά των κατηγορούμενων ζητήθηκε ολιγοήμερη αναβολή προκριμένου να προσκομιστούν από την ΔΕΗ οι μηδενικές όπως είπαν καταναλώσεις το επίμαχου χρονικού διαστήματος  του γραφείο της κόρης του Στ. Τουφεγγόπουλου. Επίσης να προσκομιστούν στοιχεία από υπηρεσίες που εργαζότανε παράλληλα. Ακόμα έκαναν γνωστό ότι τέλη Σεπτεμβρίου  στην ΄Εδεσσα δικάζονται υπάλληλοι του ΟΑΕΔ Αριδαίας για το μη νόμιμο της συγκεκριμένης επιδότησης.
Προσκόμισαν ακόμα κατάθεση  σε ΕΔΕ ,μέλους της επιτροπής  ελέγχου του ΟΑΕΔ, όπου κάνει λόγο για καραμπινάτη παρανομία , αλλά είχε υπογράψει διαφορετικά κατά τον έλεγχο.
Η κόρη του Σταύρου Τουφεγγόπουλου που κατέθεσε ως μάρτυρας, υποστήριξε ότι όλα ήταν νόμιμα και στόχος ήταν η πολιτική καριέρα του πατέρα της. Σε αρκετά σημεία όμως και κυρίως σε ερωτήσεις ουσίας του εισαγγελέα απέφυγε να απαντήσει.
Οι μάρτυρες κατηγορίας Γιάννης Μαρμαρίδης είπε ότι πήγε ο ίδιος τα έπιπλα στο γραφείο της, αλλά δεν ήξερε αν υπήρχαν μηχανήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνωρίζει τι είναι ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Ο Γιώργος Αντωνιάδης δήλωσε ότι το γραφείο λειτουργούσε γιατί το είχε επισκεφθεί δυο-τρεις φορές.  
Η συνήγορος του Στ. Τουφεγγόπουλου και κόρη του Αικατερίνη, στην αγόρευσή της ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων διότι ενέπλεξαν  άδικα  και αδικαιολόγητα και άδικα έναν νέο άνθρωπο και επιστήμονα στις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις και το μένος τους κατά του πατέρα τους ως δημάρχου. Όλοι οι νέοι επιστήμονες που έκαναν αίτηση επιδοτήθηκαν., όπως και η ίδια ως δικηγόρος.
Εδώ βέβαια προκαλούνται εύλογες απορίες για ποιο λόγο να οι κατηγορούμενοι δεν ασχολήθηκαν  με την δική της επιδότηση και ασχολήθηκαν μόνο με αυτήν της αδερφής της.
Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ενόχους για απλή δυσφήμιση δια του Τύπου,(οι περισσότεροι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους) και τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών.
Κατηγορούμενη στο ίδιο δικαστήριο ήταν και η εκδότρια της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ  του Ν. Πέλλας ΄Αννα-Μαρία Τσολέκα επειδή δημοσίευσε τις απόψεις της τότε αντιπολίτευσης. Κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Στ. Τουφεγγόπουλος ενημερώθηκε για τις καταγγελίες και εξεδήλωσε  την επιθυμία να απαντήσει στο επόμενο φύλλο όπως και έγινε. Μάλιστα η εφημερίδα δημοσίευσε την απάντησή του στο ίδιο σημείο τηρώντας την δεοντολογία.
Εξέφρασε όμως την απορία της για ποιον λόγο, ενώ ο Στ. Τουφεγγόπουλος απάντησε τότε σε όλα , πλην του σημείου που αφορούσε την επιδότηση της κόρης του, την στιγμή που δήλωνε ότι θίχτηκε ως γονέας και ως Δήμαρχος. Κάτι που επισήμανε και ο εισαγγελέας. Ο πρώην Δήμαρχος Εξαπλατάνου ούτε και την τελευταία στιγμή δεν είχε το σθένος να πει την αλήθεια , η οποία ήταν πασιφανής και αυταπόδεικτη . Το δικαστήριο έκρινε την Άννα-Μαρία Τσολέκα αθώα. Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας μεταξύ άλλων  τόνισε: «Τι άλλο παραπάνω θα μπορούσε να κάνει η εφημερίδα , από όσα έκανε;»



Να θυμίσουμε ότι για το επίμαχο δημοσίευμα υπήρχαν άλλες τέσσερις κατηγορίες για τις οποίες απαλλάχτηκαν στο δικαστήριο της ΄Εδεσσας. Αυτές ήταν  για τα σημεία που έλεγαν:

Ο μεγάλος αυτός πολιτικός ανήρ, συνέχισε τα ‘έργα και τις ημέρες’ του με τα εξής:
-Εκταμίευσε ποσό 100.000 Ευρώ, της τελευταίας δόσης της ΣΑΤΑ του 2006. Κανείς ποτέ δεν έμαθε πού πήγαν τα λεφτά αυτά. Πού πήγαν τα 100.000 ευρώ κ. Δήμαρχε;
-Εκταμίευσε ποσό 120.000 Ευρώ για χαλικοστρώσεις. Χαλικοστρώσεις δεν έγιναν και τα λεφτά κατακρατήθηκαν από το Δήμαρχο, για να πληρωθούν υποτίθεται οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς μαύρης εργασίας της προηγούμενης διοίκησης. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν πληρώθηκαν ποτέ. Πού πήγαν τα 120.000 Ευρώ κ. Δήμαρχε;

-Εκταμίευσε ποσό 141.000 Ευρώ, για πληρωμή έργου ασφαλτόστρωσης στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Δεν έπεσε ούτε ένα μέτρο άσφαλτος. Πού πήγαν τα 141.000 Ευρώ κ. Δήμαρχε;

-Εκταμίευσε αλλεπάλληλες φορές, ων ουκ εστίν αριθμός, ποσά 6.900 Ευρώ για έργα με απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ. Πού πήγαν τα λεφτά αυτά κ. Δήμαρχε;

Κατηγορούμενη  τότε ήταν και η εκδότρια της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ  ΄Αννα-Μαρία Τσολέκα, επειδή δημοσίευσε την ανακοίνωσή τους. Καταδικάστηκε ερήμην στην ίδια ποινή.

Τότε στην ακροαματική διαδικασία μεταξύ άλλων μάρτυρες κατέθεσαν τα εξης:

Εργολάβος  στον οποίο είχαν ανατεθεί τρία έργα κατέθεσε στο δικαστήριο στην ΄Εδεσσα  ότι τα  πληρώθηκε, αλλά  δεν  τα εκτέλεσε επί θητείας Σταύρου Τουφεγγόπουλου και μετά τις προβλεπόμενες κρατήσεις, επέστρεψε τα χρήματα στο γραφείο  του  Δημάρχου, όπου  ο Δήμαρχος του είπε να τα αφήσει στην ιδιαιτέρα του, όπως και έκανε, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με μαύρα, όπως του είχαν πει .

Ο εργολάβος  Κ. Ιωάννου από την Ίδα,  που δήλωσε επί χρόνια ψηφοφόρος του κ. Τουφεγγόπουλου, παραδέχτηκε ότι έκοψε τιμολόγια για εικονικά έργα, προκειμένου όπως είπε να πληρωθούν  εργαζόμενοι με μαύρα, όπως τον είχαν πείσει ... . Μόνο που οι εργαζόμενοι πήραν ελάχιστα χρήματα, ή και καθόλου, όπως κατέθεσε αργότερα στην απολογία του ο Παράσχος Τσάνταλης.
Ο κ. Ιωάννου , όπως είπε,  ουδέποτε ενημερώθηκε ότι του ανατέθηκαν έργα χαλικοστρώσεων επί εποχής Παλίκογλου  και μάλιστα στη λήξη της θητείας του, αφού ήταν αντίθετος με αυτόν και φανατικός οπαδός του Τουφεγγόπουλου. Ουδέποτε δε είχε πάρει έργο από τον Παλίκογλου.
Κατέθεσε  μάλιστα ότι με τα μηχανήματα που διέθεταν τόσο ο ίδιος, όσο και οι  άλλοι εργολάβοι  ήταν αδύνατο να εκτελεστούν οι συγκεκριμένες εργασίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είπε ακόμα ότι ο Δήμαρχος του ανέθεσε πολλά άλλα έργα τα οποία όμως εκτέλεσε κανονικά.
Η Αλέκα Καρατζά  σύμβουλος της παράταξης του κ. Τουφεγγόπουλου  δήλωσε πάντως ότι δεν υπήρχαν εργαζόμενοι με μαύρα στον Δήμο. Υποστήριξε ότι όλα τα έργα έγιναν, όπως παραλήφθηκαν. Υποστήριξε ότι τα χρήματα της ΣΑΤΑ πήγαν σε έργα, όπως και οι περιβόητες 120 χιλ. για τις χαλικοστρώσεις, που όπως αποδείχθηκε όμως,  ποτέ δεν έγιναν.
Το ίδιο ισχυρίστηκε και την πληρωμή έργων ασφαλτόστρωσης, τα οποία υποτίθεται ότι έγιναν στο Θεοδωράκι και άλλα τοπικά Διαμερίσματα.
Μόνο που τα έκαναν κουλουβάχατα, όπως και άλλοι μάρτυρες, δίνοντας ο καθένας και μία εκδοχή.
Αναφερόμενη στην κόρη του κ. Τουφεγγόπουλου, κατέθεσε ότι επιδοτήθηκε νόμιμα, για την ένταξή της σε πρόγραμμα του  ΟΑΕΔ.
Ο Πέτρος Σουγάρης, ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που είχαν καταγγείλει τον προκάτοχο του Στ. Τουφεγγόπουλου, Χρήστο Παλίκογλου  για πασαλείμματα ασφαλτοστρώσεων στο Θεοδωράκι,  δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει για πιο λόγο άλλα έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί άλλαξε δύο φορές προανακριτικά καταθέσεις του, ενώ όταν ρωτήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα πράγματα, δήλωσε ότι δεν …θυμάται.
Για τη διαβεβαίωσή του στο δημοτικό συμβούλιο,  όταν είχε ρωτηθεί, ότι στο Θεοδωράκι δεν έπεσε πουθενά άσφαλτος είπε ότι μπερδεύτηκε. ΄Όταν ο Δήμαρχος του έδειξε τα σχεδιαγράμματα με τους δρόμους που έπεσε άσφαλτος πήγε και το διαπίστωσε. Μάλιστα έπεσε τόση άσφαλτος, που δεν περίσσεψαν χρήματα για να πέσει άσφαλτος στα άλλα χωριά.
Μόνο που οι επιβλέποντες και ο σύμβουλος παραλαβής βεβαίωναν  το αντίθετο.
Φυσικά άσφαλτος δεν έπεσε ούτε ένα μέτρο, όπως κατάθεσε στο δικαστήριο ο Βασίλης Αλεξόγλου, Αντιδήμαρχος από την παράταξη του Στ. Τουφεγγόπουλου. Μάλιστα για το θέμα αυτό διαφώνησε στο δημοτικό συμβούλιο  και το είχε βεβαιώσει και τότε ότι δεν είχε πέσει άσφαλτος, γιατί μεταξύ των επίμαχων χωριών ήταν και το χωριό του η Μηλιά. Επιβεβαίωσε την  παράδοση χρημάτων στο γραφείο του Δημάρχου, αλλά όπως  είπε, πίστευε ότι προορίζονται για εργαζόμενους με μαύρα, κάτι που θεώρησε δικαιολογημένο, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος πληρωμής .
Αργότερα όμως διαπίστωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι παρέμεναν  απλήρωτοι ή ότι είχαν πάρει ελάχιστα χρήματα. Εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι οι χαλικοστρώσεις που ανατέθηκαν επί θητείας Παλίκογλου δεν έγιναν και ότι τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την επόμενη δημοτική αρχή θα πήγαιναν σε εργαζόμενους, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Παραδέχτηκε ότι το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό, πολύ περισσότερο δε στους μικρούς Δήμους, όπως ο Εξαπλάτανος, όπου ο Δήμαρχος ήταν  το α και το Ω. Ελάχιστη γνώμη και εξουσία είχαν όλοι οι υπόλοιποι.
Κατέθεσε ακόμα ότι εξεπλάγη όταν λίγο πριν λήξει η θητεία του, παρέλαβε αγωγή ύψους 97 χιλ ευρώ, για έργο στη Μηλιά το οποίο είχε εκτελεστεί με μηχανήματα του Δήμου. Το γεγονός μάλιστα αυτό το κατήγγειλε και εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Ο Γιώργος Αντωνιάδης, αδερφός του εκλιπόντος Βασίλη Αντωνιάδη, που διατέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος, δεν ήταν σε θέση να διαφωτίσει και πολύ το δικαστήριο για τα επίμαχα ζητήματα.
Ο Παράσχος Τσάνταλης στην απολογία του υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι ήταν καθήκον  και υποχρέωσή τους να ασκούν έλεγχο και να ενημερώνουν τους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως και αυτό του Τύπου.
Δεν υπήρξε καμιά προσωπική εμπάθεια κατά του προσώπου του Στ. Τουφεγγόπουλου, αλλά του τρόπου που λειτουργούσε. Επικαλέστηκε σωρεία ερωτήσεων  που κατέθεσαν και τις συνεχείς αρνήσεις  του κ. Τουφεγγόπουλου να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα. Αυτό γινότανε μετά από εντολή του  Εισαγγελέα στον οποίο προσέφευγαν.
΄Εκαναν πολλές ερωτήσεις για έργα που διαπίστωναν ότι πληρώνονταν, αλλά δεν υπήρχαν. Πουθενά δεν κατηγόρησαν τον Δήμαρχο ότι τα έβαλε στη τσέπη του, αλλά ρωτούσαν που  διατέθηκαν τα χρήματα. Αντί απαντήσεων όμως εισέπρατταν  ύβρεις και προπηλακισμούς  και ότι έχουν μεσάνυχτα.
Για τις χαλικοστρώσεις  και τις ασφαλτοστρώσεις επανέλαβε ότι ουδέποτε έγιναν.  Το έργο των χαλικοστρώσεων ήταν εικονικό, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να πληρωθούν εργαζόμενοι με μαύρα, οι οποίοι όμως δεν πληρώθηκαν. Αυτό το διαπίστωσε μετά από πολλά παράπονα εργαζόμενων, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Στ. Τουφεγγόπουλος τους έλεγε ότι θέλει να τους πληρώσει αλλά δεν… υπογράφει ο Τσάνταλης. Από κει και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι
Υποστήριξε ακόμα ότι ποσό περίπου 2 εκατ. Ευρώ εκτελέστηκε με απευθείας ανάθεση σε πέντε συγκεκριμένους εργολάβους τους οποίος και κατονόμασε.

21 σχόλια:

  1. Ισχύει οτι διατάχθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη (ή οπως λέγεται αυτό) για τον γιο του Παρούτογλου? Λένε πως ο ίδιος ο Παρούτογλου δήλωσε ότι ο γιος του δεν δικαιούνταν την επιδότηση αλλά χρησιμοποίησε μέσο για να την πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΜΑΝΤΗ ΛΕΣ ΠΟΛΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ-ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Ε?
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΕΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΔΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΟΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΟΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ
    ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΣΧΟ ΜΗ ΜΑΣΑΣ !!!
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ .. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΝΕ .. ΦΤΑΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ..
    Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδιά αυτό με την κομπίνα των επιδοτήσεων είναι σε όλους μας γνωστό! πολλοί είναι αυτοί που άνοιξαν μαγαζιά μόνο και μόνο για το επίδομα...προσβάσεις είχαν αυτοί που ει ταν φίλοι και γνωστοί του <>. ενώ κόπηκαν άτομα που τα είχαν όντως ανάγκη αυτά τα λεφτά για να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. στον εξαπλάτανο άνοιξαν και εκεί αρκετά τέτοιου είδους μαγαζιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολα καλα αλλα να μην ξερει τι ειναι υπολογιστης ο κυριος μαρμαριδης ο οποιος διετελεσε και προεδρος των παιδικων σταθμων,ελεος υπαρχει και θεος και βλεπει αμην......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.5 ΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ... ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΟ ΝΟΤΙΑΣ . ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ... ΟΝΤΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ..

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμε 7:42μμ, δε μιλάμε για μαγαζί, αλλά για πρόγραμμα νέων επιστημόνων. Έτσι για την ιστορία, όσοι έκαναν αίτηση απο το Δήμο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτήθηκαν. Όσο για το πρόσωπο που αναφέρεται στο πρώτο σχόλιο, επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά, είναι οικονομολόγος και δεν εντάσσεται στο ίδιο πρόγραμμα αλλά σε διαφορετικό.
    Ο Παράσχος έχει ξεπεράσει τα όρια και συμπαρασύρει και άλλους, μεταξύ αυτών και την εφημερίδα. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί ο τοπικός τύπος από τις έχθρες του Παράσχου.
    Οι Δήμοι καταστρέφονται και αν κρίνω από αυτούς που αφήνουν σχόλια τους νοιάζουν μόνο τα πολιτικά κουτσομπολιά και όχι για τον τόπο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ με τον ανώνυμο 10:25. δεν εννοώ αυτόν που εννοείς... και καμιά έχθρα κατά Παράσχου.. εγώ αναφέρθηκα για μαγαζιά..άλλο θέμα αλλά το ίδιο βρωμιά βγάζει! και εδώ πολλές κομπίνες έγιναν και ευνοήθηκαν άνθρωποι γνωστοί του ΟΑΕΔ.

      Διαγραφή
  7. Φυσικά και δεν επιδοτήθηκαν όλοι. Επιδοτήθηκαν μόνο όσοι έβαλαν το κατάλληλο μέσο , όπως φιλάρεσκα έλεγε η κόρη τότε. Πολλοί την έψαξαν και σταμάτησαν γιατί τους αποθάρυναν απο τον ΟΑΕΔ. Μάλλον δεν ίσχυε το ίδιο για όλους. Περιμένετε να καταλήξει το πόρισμα. Πολλές καρδούλες χτυπάνε με ανυπομονησία. Άλλες πάλι με φόβο. Βλέπετε τον καιρό της παντοδυναμίας τους δεν ήταν προσεκτικοί και τώρα ο έλεγχος είναι εύκολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλο ανοίγω γραφείο η μαγαζί με επιδοτηση κ συνεχιζω να το κρατάω κ μετά την επιδοτηση κ αλλο παίρνω την επιδοτηση κ υπάρχει μαγαζί η γραφείο στα χαρτιά όπως της κυριας που εγινε τοσος ντορος .. Αν δεν υπηρχε ο μπαμπας της επιδοτηση δεν 6α εβλεπε κ αυτη ειναι η ουσια οπότε κ αυτη ηταν η πρακτικη του πρωην δημαρχου.. Τώρα ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ αναμενεται καυτός ξεκινάνε τα ποινικά δικαστηρια που έγιναν οντως καταγγελιες κ οχι οπως το προηγουμενο που έγινε αυτεπαγγελτα απο τον εισαγγελεα..Απλά να μην μπερδευεται ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 7:42&11:16. Βρωμιά θα έβγαζε αν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κάποιοι έπαιρναν την επιδότηση και κάποιοι όχι. ΑΛΛΑ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν τέτοιοι οι όροι που επιδοτήθηκαν ΟΛΟΙ. Από τη στιγμή που κάποιος μόλις έχει πάρει το πτυχίο του ήταν ότι πιο εύκολο να μπει στο πρόγραμμα (ειδικότερα μια γυναίκα που παίρνανε παραπάνω μόρια). Όλοι μου οι φίλοι πάντως και σε όλη την Ελλάδα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χωρίς κόπο. Είμαι και εγώ μηχανικός αλλα δε μπορούσα να κάνω αίτηση καθώς τότε δεν είχα υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα. Όσο για το ποιος μιλούσε φιλαρεσκα για το κατάλληλο μέσο, αυτός ήταν ο κύριος οικονομολόγος που προαναφέρθηκε. Και στο παρελθόν και τις τελευταίες μέρες στα δικαστήρια και το επιβεβαίωσα και χθες αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10;04 Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ μαγαζιού και γραφείου. Το μαγαζί για να λειτουργήσει απαιτεί φυσική παρουσία. Αλλιώς δε λειτουργεί. Ένα γραφείο όχι απλά μπορεί, αλλά το απαιτεί η φύση της εργασίας να βρίσκεσαι εκτός. Είναι παροχή υπηρεσιών και όχι εμπόριο. Για χτύπα την πόρτα ενός δικηγόρου τα πρωινα. Δε θα τον βρεις γιατί θα είναι στα δικαστήρια. Ο πολιτικός μηχανικός στα εργοτάξια. Ο τοπογράφος ή ο χωροτάκτης στην ύπαιθρο. Έτσι ειναι η δουλειά. Η παροχή υπηρεσιών μπορεί να γίνει οπουδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει γραφείο ομως με γραμματεια κφυσικα λειτουργει το απογευμα κ καθε μερα δεν εχει δικαστηρια.. Της εν λογω κυριας με 0 κιλοβατωρες σημαινει οτι δεν ανοιξε καν.. ακομη κ στον ελεγχο δια τηλεφωνου εγινε.. ολοι ξερουμε τι γινοτανε στους 2 δημους αλλα φοβομαστε να τα καταγγειλουμε.. ΑΝ εχει ευθυξια πρεπει να επιστρεψει τα λεφτα.. Οπως κ ο μπαμπας της..

      Διαγραφή
    2. ??? Ποιος έχει γραμματέα πανέξυπνε άνθρωπε? Ο δικηγόρος που μόλις ξεκινάει?ο μηχανικός? 23χρονων παιδιά με γραμματέα? Ξέρεις πολλούς νέους να έχουν γραμματέα? Ποιος θα τους πληρώνει? Αν βλέπεις μηχανικούς να κάθονται στα γραφεία τους να ανησυχείς και να σκέφτεσαι ότι μάλλον δεν εχουν δουλειά.

      Διαγραφή
    3. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ? ΜΕΧΡΙ Ν ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΗΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Κ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ? 0 ΚΥΛΟΒΑΤΩΡΕΣ? ΕΙΧΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ...

      Διαγραφή
    4. Μάλλον δεν έχεις ιδέα από κάποια επαγγέλματα. Καλύτερα ρώτα πρώτα και μάθε και μετά γράψε ότι σου έρχεται στο μυαλό γιατί μάλλον δε φτάνει και ιδιαίτερα μακριά. Μου φαίνεται ζείς σε προηγούμενες δεκαετίες. Τότε που ο ελέυθερος επαγγελματίας καθόταν σε ένα γραφείο και περίμενε να του έρθει η δουλειά. Τώρα πρέπει να βγει στην αγορά. Να κάνει εκεί τις επαφές του. Να αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες. Αλλά μάλλον όλα αυτά δε σου λένε τίποτα εσένα. Και ο νέος δικηγόρος θα πάει στα δικαστήρια για να δει και να αποκτήσει εικόνες. Και θα πηγαίνει να συνεργάζεται και με άλλους μεγάλους δικηγόρους για να αποκτήσει εμπειρία διατηρώντας ταυτόχρονα και το δικό του γραφείο. Κανένας δεν τον υποχρεώνει να βρίσκεται εκεί. Δηλαδή αν εγώ ανοίξω ένα γραφείο και κάθομαι μέσα θα κάνω μεγάλη καριέρα. Ή δημόσιος υπάλληλος είσαι ή άνεργος και χαραμοφάης.

      Διαγραφή
    5. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΙΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΡΑ ΣΧΟΛΙΑ.. ΠΩΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ Κ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ? ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.. ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ 2 ΚΑΙ 3Η ΔΟΣΗ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΙΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ...ΔΙΑΛΕΞΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΗΜΕΡΑ Κ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΦΩΣ.. Κ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΑΣ ΤΗΝ ΕΟΙΔΟΤΟΥΣΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΜΑΞΙΟΥ Κ ΚΙΝΗΤΟΥ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΩ Κ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ Κ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ... Κ ΤΕΛΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Κ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ...

      Διαγραφή
    6. Θα πάει κ στο γραφειο όμως. . Μπορεί λίγο αλλά θα πάει. . Εδώ μιλάμε δεν άνοιξε φως0 μμηδέν κιλ ωβατωρες.. κ στέρησε τα χρήματα απο κάποιον άλλον νέο επιστημονα που ισως κρατουσε κ το γραφείο ακόμη κ σήμερα. ..

      Διαγραφή
    7. Καταρχήν είμαι άντρας και όχι γυναίκα. Και προφανώς απαντάω εγώ γιατί στο δικό μου σχόλιο απαντάτε και εσείς. Απ'όσο βεβαίωσαν και οι καταγγέλοντες το γραφείο ήταν εκεί για 3 χρόνια ενώ ο ΟΑΕΔ υποχρέωνε για ένα χρόνο μόνο. Μετά τον πρώτο χρόνο μπορεί να έκανε ότι ήθελε. Και σίγουρα δεν έκλεισε το γραφείο. Τα βιβλία δεν κλείνουν έτσι. Τότε κλεινει το γραφείο ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Μπορεί να το μετέφερε απλά. Όσο για το αν στέρησε χρήματα από άλλον επιστήμονα, απάντησα νωρίτερα οτι όλοι όσοι έκαναν αίτηση επιδοτήθηκαν, άρα απο κανεναν δε στέρησε χρήματα. Καλύτερα να ρίξετε μια ματιά σε άλλα προγράμματα που επιδοτήθηκε ο γιοκας ο οικονομολόγος με μέσο (ο ίδιος το είπε). Όσο για τις Kwh, δε πέφτουν τόσο εύκολα. Τους πρώτους μήνες στην εταιρεία μου που δεν είχα προσωπικό ούτε εγώ είχα κατανάλωση. Πήγαινα σπάνια στο γραφείο κυρίως για να τακτοποιώ κάποιες εκκρεμότητες και να φτιάχνω το αρχείο μου. Είχα μόνο το πάγιο ουσιαστικά που πλήρωνα. Μετά προστεθηκαν συνεργάτες πηραμε ψυγείο, ένα άτομο δούλευε σε καθημερινή βάση εντός του γραφείου οπότε αυξήθηκαν οι kwh. Μη συγκρίνετε την κατανάλωση σε ένα γραφείο και σε ένα σπίτι. Ούτε πλυντήρια, ούτε ψυγεία, ούτε τηλεοράσεις, ούτε 100 φώτα. Αλλά επειδή ότι και να πει κανείς εσείς καταδικάζετε όποιον δε σας αρέσει σταματάω εδώ γιατι θα παρεξηγηθούμε κιόλας.

      Διαγραφή
    8. Ουσιαστικά και συ δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τις 0 κιλοβατώρες , γιατί αν ήσουν ελευθερος επαγγελματίας θα ήξερες ότι το ρολόι δεν γράφει μόνο αν είναι κατεβασμένος ο γενικός (μόνο έτσι πιάνεται το 0 ) αν δεν ήτανε αυτό κάποιες κιλοβατώρες θα γράφονταν , από οτιδήποτε υπήρχε στην αναμονή.. τι σημαίνει λοιπόν ? ότι απλά το γραφείο υπήρχε στα χαρτιά και ελέγχθηκε με μαγικά.. και για το λόγο αυτό υπάρχει δικαστήριο τον Σεπτεμβριο με τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ για τέτοιες επιδοτήσεις.. Μπορεί να δικαιούταν επιδότηση αλά δεν τήρησε τους κανόνες και έπρεπε ακόμη με τον πρωτο έλεγχο να κοπεί..
      Και με όλα αυτά που λες επιβαιβεώνεις αυτά που λένε όλοι ότι 3 χρόνια κλειστό γραφείο !!!!! και μόλις έγινε το δημοσίευμα νύχτα έκλεισε..
      Τέλος πάντων έχεις την άποψή σου και εγώ τη δική μου.. και αυτό δεν αλλάζει..

      Διαγραφή

(3)