Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αγανάκτηση για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας





Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας ενέκρινε το ψήφισμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας. Το ψήφισμα έχει ως εξής:



ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20/08/2013 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΤΕ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)

Τελικά άλλο ένα χτύπημα προτίθεται να δώσει στην τοπική κοινωνία της Αλμωπίας, η κεντρική κυβέρνηση.
Μετά από:
   το κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ στην Αριδαία,
   το κλείσιμο του Ταχυδρομικού καταστήματος Εξαπλατάνου,
   τη μεταφορά της  Δ.Ο.Υ. Αριδαίας,
   την  συγχώνευση και την κατάργηση σχολικών μονάδων της Αλμωπίας,
σειρά, όπως φαίνεται, έχει το Τάγμα Εθνοφυλακής Αριδαίας το οποίο μετά από 63 χρόνια λειτουργίας, κλείνει.
   Στο Τάγμα αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 40 άτομα (μισθωτοί εθνοφύλακες, διοικητικό προσωπικό, στρατιωτικοί), και στην περιοχή υπάρχουν περίπου 400 εθνοφύλακες. Όπως γίνεται φανερό το πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας θα είναι τεράστιο.
   Το εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας, η μη ύπαρξη άλλης στρατιωτικής μονάδας στην περιοχή καθώς και το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς που προσφέρει προς τους κατοίκους της περιοχής μας, η οποία βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από την γειτονική χώρα και αποτελεί πέρασμα για πολλούς λαθρομετανάστες, δεν δικαιολογούν την κατάργησή του.
   Το κλείσιμο του Τάγματος, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των προαναφερόμενων υπηρεσιών, θα επιφέρει τον οικονομικό μαρασμό στην Αλμωπία, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται, οδηγώντας τον πληθυσμό της περιοχής σε απόγνωση.
   Συνεχίζεται, λοιπόν, η αδιανόητη τακτική με την οποία αναιρείται η ουσία της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης και ενδυναμώνονται τα αστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται.
   Ο Δήμος Αλμωπίας, τρίτος σε έκταση Δήμος της ηπειρωτικής Ελλάδας, με κύρια ενασχόληση των κατοίκων του την γεωργία και την κτηνοτροφία απ’ ότι φαίνεται έχει γίνει στόχος των κέντρων λήψης αποφάσεων και πληρώνει, αστοχίες και κακοδιαχειρίσεις παρελθόντων ετών.
   Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην πολιτική που οδηγεί σε καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις υπηρεσιών. Οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί και υπαγορεύουν την ανωτέρω πολιτική, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της κοινωνικής δομής της περιφέρειας, και ειδικότερα της επαρχίας Αλμωπίας.
   Δηλώνουμε ότι βασική μας επιδίωξη είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών υπηρεσιών αλλά και η δημιουργία νέων. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση για περαιτέρω κατάργηση υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο Αλμωπίας γιατί πρέπει ο ακριτικός αυτός τόπος να έχει προοπτική και ανάπτυξη.
   Απαιτούμε την άμεση επανεξέταση της πολιτικής που οδηγεί στην υποβάθμιση της Αλμωπίας και την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αλμωπίας με κινήσεις τις οποίες έχουμε επανειλημμένα επισημάνει και είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων για να συμμετέχουμε στην υλοποίησή τους.
   Τέλος ζητούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας καθώς πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη και η ιδιαιτερότητα της περιοχής μας (απομονωμένη και ακριτική περιοχή) καθώς και εθνικοί λόγοι που επιβάλλουν τη διατήρησή του σε λειτουργία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)