Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δουλικοί, ηττοπαθείς και επικίνδυνοι.



Σάββας Λαμπρίδης
        Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ




          Δεν ξέρω πραγματικά αν υπήρχαν στην ιστορία ποιο ηττοπαθείς και δουλικοί εκπρόσωποι ενός Λαού που μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να παραδώσουν, χώρα και Λαό, στις ανώμαλες ορέξεις εξτρεμιστών τοκογλύφων χωρίς να ρίξουν ούτε μια «ντουφεκιά», χωρίς να υπερασπιστούν ούτε στο ελάχιστο το Λαό τους.


           Για μια ακόμα μια φορά, όπως το ’44, οι αστοί εκπρόσωποί μας, επέλεξαν να οδηγήσουν τη χώρα σε εσωτερική καταστροφή και διάλυση για να επιβιώσουν οι ίδιοι πολιτικά αντί να τη θωρακίσουν και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο  στις κοσμογονικές αλλαγές που εκτυλίσσονται στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.

           Αυτό βέβαια θα μπορούσε εύκολα να εξηγηθεί με μια μικρή ιστορική αναδρομή στα σύνδρομα και τα κόμπλεξ της Ελληνικής αστικής τάξης έναντι των ξένων αλλά και του Λαού. Επαρχιώτες, ευρωλιγούρηδες, φιγούρες βαθιά παρακμιακές που μόνο ο Μέγας Σουρής θα μπορούσε να αποδώσει με το λόγο του.

          Ακούγοντας λοιπόν τον υπουργό ( ίσως και πρωθυπουργό) κ. Στουρνάρα εχθές να διαβεβαιώνει την Ελληνική Βουλή ότι: « πιστεύω, ναι βαθύτατα από την καρδιά μου, ότι ο λογαριασμός βγαίνει... η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα για τη σωτηρία της», σκέφτηκα ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μιλάει «από την καρδιά του» και να έχει πίστη σε αυτήν (λες και βρίσκεται σε ποιητική βραδιά στη λέσχη κυριών Φιλοθέης)  αλλά να καταθέτει λεπτομερή στοιχεία για το απόλυτα, επιστημονικά τεκμηριωμένο, σχέδιό μιας κυβέρνησης (και όχι των τοκογλύφων) που παλεύει να σώσει τη χώρα από την καταστροφή!
 
          Και τότε αυθόρμητα και συνειρμικά μου ήρθε η εικόνα του έτερου πρωθυπουργού, που σε τακτά χρονικά διαστήματα έχει ανοικτή επικοινωνία με τον «θεό των Ελλήνων» που τον διαβεβαιώνει, ότι το φως στο βάθος του τούνελ, δεν είναι το τραίνο που έρχεται και του δίνει ιδέες (πινελιές) για τη διέξοδο από την κρίση.

         Αυτά βέβαια σε κάποια άλλη χρονική περίοδο ίσως να με κάνανε ακόμα και να ευθυμήσω, αλλά τώρα πραγματικά με εξοργίζουν. Μιας και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Λαός τρώει κουτόχορτο και καταπολεμά τον καρκίνο με ξεμάτιασμα!
         Και συνέχισε : «Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπου προκύψουν, θα σπρώξουμε προς τα πίσω αν χρειαστεί τα χρεολύσια και τις δόσεις για να είναι σίγουρη η σωτηρία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Σύστημα τρικυμία, δηλαδή.
Και κατόπιν : «Ποιοι δεν θέλουν να σωθούμε; Όλοι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου. Όλοι αυτοί που σορτάρουν το ευρώ και τα ομόλογα των χωρών του ευρώ. Επίσης, μην ξεχνάμε τη ρήση του Λένιν «οι πρόθυμοι ηλίθιοι», γιατί υπάρχουν κι αυτοί, οι οποίοι δεν θέλουν να σωθούμε».
Ναι ο Λένιν όντως το είπε, αλλά ο κ. υπουργός μάλλον στον καθρέφτη κοιτούσε...!
Γιατί κάποιος θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι αυτός και οι όμοιοι του έδωσαν γη και ύδωρ για να μπούμε στο Ευρώ (μην υπολογίζοντας ούτε κατά διάνοια την ελληνική πραγματικότητα) και στα δύσκολα   Δραχμοποίησαν το Ευρώ εσωτερικά για να σωθεί αυτό εξωτερικά!
Άρα οι «οι πρόθυμοι ηλίθιοι» φίλοι του από το 1997 σορτάρουν την εξαφάνιση του Ελληνικού Λαού με τις τακτικές τους!


         Θλιβερές μορφές που τρικλίζουν τώρα, πότε ο ένας μπροστά στη Μέρκελ και πότε ο άλλος,πλέον, μπροστά στον Ομπάμα, για να τους ελεήσουν με τοκογλυφικά δανεικά ώστε να αποπληρώσουν τα προηγούμενα τοκογλιφικά δανεικά που πήραν οι προκάτοχοι τους τρικλίζοντας και αυτοί.
Εμπνευσμένοι πολιτικοί, θεόπνευστοι σωτήρες!

         Διαχρονικά γονυπετείς, διαχρονικά φοβικοί και δουλοπρεπείς έναντι των μεγάλων δυνάμεων. Αλλά μέσα «τσαμπουκάδες» με πυγμή και πάθος να διατρανώνουν «τας μεγάλας εθνικάς ιδέας» όπως η είσοδος στο €υρώ ή την «Ολυμπιάδα της Γιάννας, του Μπόμπολα και των άλλων Παλικαριών» και τώρα τους άλλους εθνικούς στόχους: «το πρωτογενές πλεόνασμα» ή « όλα στους ιδιώτες για να γίνουμε πραγματικά Αμέρικα ή Γκερμάνια».
Μόνο που δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ και να ασχολείσαι με τα μεταφυσικά για να δεις ότι και αυτοί θα είναι μια μεγάλη τσιχλόφουσκα ala «tsik America» που θα σκάσει, όμως, με κρότο στα μούτρα του Ελληνικού Λαού με μια νέα εθνική τραγωδία!
  
          Γιατί, πάντα, τους υπερφίαλους μεγαλοϊδεατισμούς της αστικής τάξης της πλήρωνε ο Ελληνικός Λαός με τραγωδίες. Ενώ αυτοί που τις προκαλούσαν πάντα απλά διέφευγαν και τους επανέφεραν αργότερα οι πάτρωνες τους !
       

9 σχόλια:

  1. ρε φιλε Σαββα σε βλέπω να το παλεύεις το θηρίο, έλα μου όμως που αυτοί ισχυρίζονται οτι με αυτά που έκαναν ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ απο τα χειρότερα; Συμφωνω με το σκεπτικό σου, όμως βλέπουμε οτι τεράστιες χώρες (ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΥΓΚΑΛ) καταστράφηκαν τελείως όπως και εμείς και εκεί πάντως κανένας δεν υπερασπίστηκε έμπρακτα τον λαό και τους αδύναμους, παρά μονο τα μεγάλα συμφέροντα. και σε εκείνες τις χώρες όπως και εδώ φίλε μου ισχύει το αμερικάνικο δόγμα που λέει ¨ότι σου λέω θα κάνεις και ότι σου δίνω θα πιάνεις¨ και αλοίμονο σου αν ξεφύγεις απο αυτό, οπότε όλα όσα ηρωικά αναφέρεις είναι για να γεμίζουν τα ΜΜΕ ή για την αυτοπροβολή σου μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ειναι πιο αξιοπιστος ο αρθρογραφος μπορει
    να μας αναφερει με ποσο δανειζεται το τελευταιο διαστημα το Ελληνικο δημοσιο ? Ποιος φταιει κ. Σαββα που οι Ελληνικες κατοχικες σοσιαλκρατουμενες κυβερνησεις προκειμενου να συντηρισουν τις συντεχνιες στις οποιες και εσυ ανηκεις δανειστηκαν οσα μπορουσαν? Εργαζομενους σαν και σενα που αρνειστε να αξιολογηθειτε , εσεις που κανατε την Ελλαδα ρεμπετ ασκερ και θελετε ετσι να την διατηρειτε γιατι ετσι σας βολευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Λαμπρίδη,
    1.Υπάρχει λόγος κάθε τόσο να προβάλλεις την παρουσία σου με γραπτές σου παρεμβάσεις; (εκτός κι αν απέκτησες την ιδιότητα του μόνιμου συνεργάτη του blg, αλλά τότε δεν θα υπενθύμιζες συνεχώς την κομματική σου ιδιότητα.)
    2. Υπάρχει λόγος να γράφεις συνεχώς για πράγματα κοινότυπα που χιλιοσυζητάει ο περισσότερος κόσμος στα σπίτια του, στα καφενεία και που επί της ουσίας ουδέν προσφέρεις, ενώ αντιθέτως προκαλείς εύλογα ερωτήματα με την αγωνιώδη σου προσπάθεια να δηλώσεις:Δείτε με, ακούστε με, έχετε με υπόψιν σας;
    Απαντώ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.
    Κοπιάρεις την παλαιοκομματική, παλιομοδίτικη, πρακτική των Τζαμτζηκαρασμανηδοτζάκρηδων.
    Μια και δεν μπορώ να γίνω αλλιώς διακριτός, μια και πρέπει να είμαι στα πρωτοσέλιδα ( γιατί άραγε;) ΦΛΥΑΡΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ!
    ΑΛΛΑ...
    Επειδή αυτό που επιχειρείς τελευταία δεν είναι απλώς η γνωστή φλυαρία γραπτώς ή ηλεκτρονικώς διατυπωμένη, αλλά (ξαναλέω) η παλαιοκομματική, παλιομοδίτικη, πρακτική των Τζαμτζηκαρασμανηδοτζάκρηδων ώστε να γίνεις διακριτός και πρωτοσέλιδο, το πράγμα αλλάζει.
    Το θέμα σχολιάζεται ποικιλοτρόπως( από όσους ασχολούνται), αλλά πάντα με κοινό παρονομαστή του σχολιασμού,τον αρνητισμό.
    Βέβαια η επιλογή του πώς θα πορευτεί ο καθένας είναι προσωπική και δικαιωμά του.
    Βέβαια καλό θα ήταν να παίρνει υπόψιν το γεγονός ότι όταν εκτίθεσαι δημόσια δεν "απλώνεις" τα κομματικά σου οφίτσια στην κοινή θέα για εντυπωσιασμό μόνο.
    ΟΠΟΤΕ πρέπει να τα δηλώσεις (οφίτσια), το κάνεις σεμνά και με τη συναίσθηση ότι κάθε σου λέξη μπορεί τελικώς να μετρήσει όχι στη γνώμη του κόσμου για το άτομό σου, αλλά για τον κομματικό φορέα του οποίου τους τίτλους που φέρεις βγάζεις στο παζάρι του εντυπωσιασμού.
    Και ένα τελευταίο.
    Τι νόημα έχει άραγε η φωτογραφία του προσώπου να συνοδεύει ένα γραπτό του;
    Τι νόημα έχει η αλλαγή της φωτογραφίας και η αντικατάστασή της από μια άλλη ολοφάνερα προϊόν επιτηδευμένης φωτογράφισης;
    Το στυλάκι και το look δεν κουκουλώνουν την παλαιοκομματική, παλιομοδίτικη, πρακτική των Τζαμτζηκαρασμανηδοτζάκρηδων.
    Το συνολικό πακέτο έχει ένα Barcode : Γραφικότητα.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμαζεψτε τον εκει στον ΣΥΡΙΖΑ, σας θιγει αυτός και η κουλτουροφλυαρια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά το κείμενο το διαβάσατε ή δεν "πάτε" το συγγραφέα;
    Αυτός τουλάχιστον διατυπώνει επώνυμα και πολιτικά, σκέψεις του χώρου του χωρίς να κρύβετε ή να φοβάται!
    Εξάλλου (από ότι καταλαβαίνω) αυτός δεν είναι "όψιμος ΣΥΡΙΖαίος" και έχει κάθε λόγο να μιλάει!
    Γραφικότητα πάντως δεν είναι. Γραφικότητα δεν είναι όχι η έκφραση της άποψης ή της σκέψης αλλά η τυφλή επίθεση στο άτομο (Ad hominem:Επίθεση στον άνθρωπο και όχι στα επιχειρήματά του).
    Και να ήθελε ο άνθρωπος να γίνει καλύτερος από τα σχόλια σας δεν του το επιτρέπετε(και μάλλον δεν το επιθυμείτε). Και βέβαια δε βοηθάτε στον πολιτικό διάλογο που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας, έστω και ανώνυμα. Γιατί σε λίγο ο φασισμός θα τα έχει πνίξει όλα.

    Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι η τακτική αυτή είναι πολύ της μόδας(βλ. Κυβέρνηση,Τρόικα,Χρυσή Αυγή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, εσυ ακόμα δεν έμαθες ότι δεν είναι μόνο τι λέει κάποιος αλλα κυρίως τι αξιοπιστία και κίνητρο έχει αυτός που το λέει;και αν προσφέρει κάτι με αυτο που λέει;ιδίως όταν εμφανίζεται ότι μιλάει με κάποια ιδιότητα. Αποφασίστηκε απο το κόμμα του ότι σε αυτη την κρίσιμη για την χώρα φάση πρέπει να μιλούν με τέτοιο τροπο και για αυτα τα θέματα που βάζει ο αρθρογράφος σε διαφορα κουλτουριαρικα που έγραψε ένα κάθε βδομάδα ( τώρα που είναι σε καλοκαιρινή ραστώνη) και να βάζει και φωτο; Δεν είναι κουραστικό αυτο; Ας το δουν

      Διαγραφή
  6. ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
    Ναι φίλε μου Σάββα τα έχουμε και τα τρία:
    Είμαστε δουλικοί όλοι μας, μαζί και εσύ αφού και εσύ τρώς απο αυτά που μας δίνουν. Είμαστε ηττοπαθείς αφού μπορούν να μας σφαλιαρίζουν όποτε θέλουν. Επικίνδυνοι είμαστε μόνο μεταξύ μας γιατί προσπαθούμε να κοντύνουμε οποιονδήποτε είναι ψηλότερος μας. Το συμπέρασμα που βγαίνει τελικά ξέρεις τι είναι είμαστε μια χαρά, αφού οι καφετέριες είναι γεμάτες, οπότε λεφτά υπάρχουν που έλεγε και ο τζέφρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε μου σε ποιο κοσμο ζειτε; σε ποιο αιωνα; λετε ειστε παλιος του συριζα. Μαλλον λοιπον μεσα απο το κειμενο σας εχετε μεινει στο 3%ακομα!!!! Αγαπητε μου τελειως φιλικα αν κ δεν σας γνωριζω σας λεω πως με οσα γραφετε θα γινετε μειοψηφια κ θα απομονωθειτε μεσα στο κομμα σας...ξεχνατε για παραδειγμα οτι αστοι κυβερναν το συριζα κ μαλιστα χειριστου ειδους. Σε κηφισια εκαλη πεντελη βριλλησια ο συριζα ηταν πρωτος. Η ΝΔ πρωτη στην Αριδαια και την Κρυα Βρυση.μηπως μετακομισαν οι αστοι; δευτερον κ τελευταιο γιατι οσα λετε ειναι ο τυπικος λογος του κομμουνιστη, ξεχνατε να πειτε οτι οι χρησιμοι ηλιθιοι του Στουρναρα...του 97 ειναι στο κομμα σας αδελφε!!!!οποτε ολα ταλλα περιττα...εισαι μειοψηφια μεσα στο κομμα σου...καληνυχτα
    ΠΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ειναι αυτο το ΠΜ ρε φιλε .αλια .πουλντοζα; .ο....α .εταχειρισμενη; .ουλω .πανανες; .εζω .πιλιες; .ρωτος .αγκας; μολογα ρε γιατί καίγεσαι απο την ιερα εξετσαη. οσο για τον Σαββα πολυ κουλτουριαρικα και ακαταλαβιστικα τα γραφεις. ¨μη του μιλατε του παιδιού, αφήστε το στον πόνο του¨. παντως φαινεσαι οτι εισαι το τελειο αντικομουνι. ο αντικο μουνιφαγας ο ΠΜ

      Διαγραφή

(3)