Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος γεωτρήσεις ύδρευσης του Δήμου Αλμωπίας




Ν. Παρούτογλου:Ανοικτό το ενδεχόμενο. Δίνουμε όμως μάχη για να μη συμβεί κάτι τέτοιο



Αγώνα δρόμου δίνει η ΔΕΥΑ Αλμωπίας προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΗ,  η οποία από την πλευρά της δείχνει κατανόηση,αλλά οφείλει να εφαρμόζει τα δέοντα.
Μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμη στη συμφωνία . Από την πλευρά  της ΔΕΥΑ προτάθηκε να πληρώσει ρυθμίζοντας το χρέος της ως εξής:Για την οφειλή των 173 χιλ ευρώ προκαταβολή το 20% του ποσού και 6 δόσεις
30% προκαταβολή και 12 δόσεις.
36 δόσεις χωρίς προκαταβολή αρκεί να μπει ο Δήμος εγγυητής, προκειμένου να μην προβεί η ΔΕΗ στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των υδρευτικών γεωτρήσεων .
Επιλέχτηκε η τρίτη πρόταση  και να αρχίσει η ρύθμιση  αρχές Σεπτέμβρη. Στο μεταξύ όμως επειδή και ο Δήμος έχει χρέος και αυτός προς την ΔΕΗ δεν μπορεί να μπει ως εγγυητής, ΄Ετσι η κατάσταση έχει φτάσε στο όριό της. Δεν αποκλείεται 24 Σεπτεμβρίου να κοπεί το ρεύμα  σε υδρευτικές γεωτρήσεις. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Παρούτογλου ,που ρωτήθηκε σχετικά , επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματίσε συναντήσεις με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)