Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ελάχιστα περιθώρια να μην κλείσει το Τ.Ε. Αριδαίας



Συνέντευξη του Δημάρχου Αλμωπίας Δ. Πασόη στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ


Πολύ λίγα περιθώρια για την συνέχιση της λειτουργίας του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας , άφησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αυτό έκανε γνωστό  ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης,  μιλώντας το πρωί  στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ. Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην επίσκεψη στο γραφείο του υπουργού μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τάσο Θεοδωρίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ  Νίκο Παρούτογλου, έκανε γνωστό  ότι αρχικά  δεν είχε κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό ,γιατί δεν μπορούσε λόγω της επίσκεψης της Τρόικας στην Αθήνα και οπότε δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος ούτε η αναπληρώτρια Υπουργός να δεσμευτεί με ένα ραντεβού.

Μετά από δική τους επιμονή κατά τη μετάβασή τους στην Αθήνα ο Υπουργός δέχτηκε να τους δει σε μία ολιγόλεπτη συνάντηση, η οποία καθορίστηκε μισή ώρα πριν, οπότε ήταν δύσκολο να παρευρεθούν και οι τέσσερεις Βουλευτές του Νομού.

Άλλωστε αυτή και η απόφαση μετά την σύσκεψη  για το Τάγμα Εθνοφυλακής Αριδαίας, στην οποία δεν παραβρέθηκαν οι βουλευτές που δικαιολόγησαν την απουσία τους ισχυριζόμενοι ότι έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορούσαν να παρευρεθούν.

Η δημοτική αρχή έχει δεχτεί περισσή κριτική για το θέμα αυτό ,αλλά και για άλλα θέματα συρρίκνωσης  δημόσιων υπηρεσιών .  Η δημοτική αρχή δεν αποποιείται τις ευθύνες που της αναλογούν , Δεν μπορεί όμως να δεχτει ευθύνες για όσα δεν φταίει. Ο Δήμος δεν νομοθετεί . Νομοθετεί η βουλή. Συμφώνησε ότι χρειάζεται αγωνιστικότητα. Αυτή υπάρχει, όμως ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει τα όπλα ,ούτε και να κηρύξει επανάσταση .
Το ζήτημα της απομάκρυνσης των υπηρεσιών είναι κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και αφορά όλη την Ελλάδα. Και είναι άδικο να επιρρίπτονται όλες οι ευθύνες στη Δημοτική Αρχή.

Καταργήθηκαν πάρα πολλές ΔΟΥ ακόμη και σε περιοχές που στεγάζονταν σε δημόσια κτήρια. Υποστήριξε  ότι δραστηριοποιηθήκαν σε όλα αυτά τα ζητήματα και έπραξαν  τα δέοντα.

Όσον αφορά στο Τάγμα Εθνοφυλακής, ο Υπουργός τόνισεότι θα το δει το θέμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει να κινητοποιηθούν και οι τοπικοί φορείς και κυρίως οι Βουλευτές.

Ο Δήμος θα ξαναζητήσει την συνεργασία με τους Βουλευτές  προκειμένου να παραμείνει το Τάγμα ή να δοθεί μια παράταση στη λειτουργία.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά και σε άλλα ζητήματα . Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να δώσει εκτενή συνέντευξη  εφ όλης της ύλης στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. .................... οι βουλευτες Να φανε μαυρισμα στις εκλογες . ειναι απαραδεκτοι! αποντες συνεχεια,απο την αλμωπια! να μην κλεισει το στρατοπεδο! και να επιστραφουν τα οπλα στους εθνοφυλακες! να ξερει ο μελλοντικος κλεφτης ή ο σκοπιανος- ο αλβανος -ο βουλγαρος- ο εμπορος ναρκωτικων κλπ, οτι σε καθε χωριο της αλμωπιας, θα υπαρχουν 20-30 ατομα ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ,που θα κρατανε οπλο ΝΟΜΙΜΑ! δεν κοστιζει τιποτα για το κρατος . και μας παρεχουν ασφαλεια! με ΤΟΥς 10 αστυφυλακες της αριδαιας δεν υπαρχει ασφαλεια σε ολη την αλμωπια!!!!! αν δεν κρατησουν ουτε το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ , ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Φ Τ Α Ν Ε Ι !!!!!! ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!! ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ 45 ΜΕΡΕΣ ,ΜΕΤΑ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ,ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1900. ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ! Φ Τ Α Ν Ε Ι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)