Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τίμησαν τον πρωταθλητή τους









ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



 
Tον «χρυσό» πρωταθλητή, Βαγγέλη Στέφανο Τζιβόπουλο που ανέβηκε στα ουράνια της Ευρώπης, κατακτώντας τρεις πρώτες θέσεις στο άθλημα των καταδύσεων, τίμησαν τη  Δευτέρα ο Δήμος Αλμωπίας και οι συγχωριανοί του Προμαχιώτες.  .
Από νωρίς το απόγευμα,  υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στην κεντρική πλατεία. Μικρά παιδιά και μεγάλοι είχαν κατακλύσει το Κέντρο Νεότητας του χωριού για  την τελετή βράβευσης του Στέφανου.
Ο Δήμος Αλμωπίας με τον δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Πασόη, τον αντιδήμαρχο Τάσο. Χρήστου, η πρόεδρος της κοινότητας Μαρία. Γιουρούκη, ήταν εκεί , για να τιμήσουν  τον Προμαχιώτη αθλητή.  Ο πρόεδρος και τα μέλη του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων του χωριού, οι γονείς του πρωταθλητή, παππούδες, θείοι, συγγενείς και δεκάδες φίλοι, μέλη συλλόγων, πολλοί μικροί θαυμαστές, και πολλές μητέρες με τα παιδιά τους αγκαλιά, ήταν εκεί.
Η παρουσιάστρια της βραδιάς, Γ. Γεωργίου, καλωσόρισε όλους, παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του Στέφανου, κάνοντας τους πάντες να καμαρώνουν για τα επιτεύγματα του υπεραθλητή .
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης στον σύντομο χαιρετισμό του  τον συνεχάρη για τις επιτυχίες του.   Έδωσε τα εύσημα στην μητέρα του την Προμαχιώτισα Άννα Τασιώλα-Τζιβοπούλου για την ανατροφή και την στήριξη που έδωσε στο παιδί  της, καθώς και τον πατέρα, που σαν στυλοβάτης της οικογένειας ξόδεψε πάρα πολλά υλικά και όχι μόνο αγαθά για την επιτυχία του παιδιού του.
Η πρόεδρος του χωριού εκδήλωσε την υπερηφάνεια και τις ευχαριστίες των κατοίκων προς τον Στέφανο, ο οποίος έκανε το χωριό πασίγνωστο στα πέρατα της οικουμένης.
Ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Χ. Μπάτσης αναφερόμενος στον προσωπικό του φίλο, έκανε μια μικρή αναδρομή στα όμορφα παιδικά χρόνια, που πέρασαν μαζί, κάνοντας το τιμώμενο πρόσωπο να δακρύσει από συγκίνηση.
Μετά την απονομή των αναμνηστικών, τον λόγο πήρε ο Στέφανος, ο οποίος συγκινημένος μίλησε από καρδιάς ευχαριστώντας το Θεό και όλους όσους τον βοήθησαν ποικιλοτρόπως.
Εντυπωσίασε ο λόγος του, γιατί ενώ όλοι θα περίμεναν να απαριθμεί τις θριαμβευτικές του εμφανίσεις και νίκες, αυτός μίλησε για άλλα πολύ σημαντικά πράγματα.
Μίλησε για μεγάλα ιδανικά, όπως αγάπη, φιλοδοξίες, όνειρα, στήριξη, αλληλοβοήθεια, φιλοζωία, επιβράβευση, υπερηφάνεια, πατριωτισμό.
Ανακοίνωσε την καθιέρωση ειδικού βραβείου «Στέφανου-Βαγγέλη Τζιβόπουλου», το οποίο θα χρηματοδοτεί ο ίδιος, για μικρά παιδιά του χωριού, που θα διακρίνονται σε διάφορους τομείς.
Τελειώνοντας, κάλεσε στο βήμα και παρουσίασε τον αδερφό-συναθλητή του Ηρακλή Σακαλή, ο οποίος όπως είπε, τον βοήθησε όσο κανείς άλλος για να φτάσει τόσο ψηλά.
Στο τέλος της σεμνής και συγκινητικής τελετής, το νεανικό τμήμα του μορφωτικού συλλόγου, με τα λυγερόκορμα παιδιά, έκανε τους πάντες να ριγήσουν από περηφάνια, χορεύοντας τοπικούς χορούς.
Μικροί θαυμαστές του πρωταθλητή τον πολιόρκησαν για αυτόγραφα και αυτός με χαμόγελο τους ικανοποίησε όλους.

Ο ίδιος  προφανώς θυμάται  την περιοχή με το ιαματικό νερό , για αυτό και δήλωσε:

 «Θα ανέβω γονατιστός στη Μπάινα, θα βουτήξω στην φυσική πισινούλα με τα ζεστά ιαματικά νερά, θα σηκώσω τα χέρια μου στον ουρανό και θα Τον ευχαριστήσω» 




Με πληροφορίες και από τα ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)