Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ







ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ λύση αναζητά  ο Δήμος Αλμωπίας, προκειμένου και να ολοκληρωθεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, αλλά και να βρεθεί αύλειος χώρος που τώρα δεν υπάρχει.  Σύμφωνα με όσα γράφει  η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν ΠΕΛΛΑΣ ,
από την πλευρά του Δήμου γίνονται οι δέουσες ενέργειες, όπως αναφέρουν, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται να δοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή ,είναι η επίλυση του προβλήματος. Όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να παρουσιάζουν άλλου είδους ενδιαφέροντα, όμως βούληση της Δημοτικής Αρχής, είναι να δοθεί ένα σχολείο όπως πρέπει. Αν και δεν φέρει καμία ευθύνη για  ότι έχει προκύψει, προσπαθεί να το διορθώσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Με την αρ. 6085/24.08.2010 απόφαση ένταξη της πράξης "κατασκευή 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας" ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του, από το δήμο Αριδαίας.

Με την αρ. πρωτ. 4276/1983 απόφαση του νομάρχη Πέλλας παραχωρήθηκε στο Δήμο Αριδαίας  το οικόπεδο 505 που βρισκόταν στην περιοχή των οικοπέδων Ο.Τ. 108, 108α 1, 108α 2, 109α , 109β , 109γ, 109δ. Η απόφαση μεταγράφηκε την  25.11.1983 στον τόμο 143 των βιβλίων του υποθηκοφυλακείου Αλμωπίας.

Με την αρ. πρωτ. 7625/1994  απόφαση του Νομάρχη Πέλλας το Ο.Τ. 108(έκτασης 4.153τ.μ.) προορίζεται για χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων και εντός αυτού αναγνωρίζεται δημοτική ιδιοκτησία έκτασης 4043τ.μ. Υπάρχει ασάφεια για έκταση 110τ.μ. σύμφωνα με εκτίμηση της τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Εντός του Ο.Τ. 108 σύμφωνα με τις παραπάνω αποφάσεις δεν προκύπτει ότι υφίσταται ιδιοκτησία δημοτών από παραχώρηση.

Με την αρ. 28 /2008 απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου αποφασίζεται να παραχωρηθεί δημοτική έκταση ίσης αξίας ως αντικατάσταση της ιδιοκτησίας του Χατζηαβραμίδη Προδρόμου και Λαζάρου στο Ο.Τ. 108 με βάση το έγγραφο 2201/14-5-2007 του τμήματος πολιτικής γης.

Στις 24.03.2009 ο Νομάρχης Πέλλας εγκρίνει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού Σχεδίου Αριδαίας στο Ο.Τ. 108 με τον καθορισμό Χώρου Δημοτικού σχολείου και χώρου Αθλητικών Εγκαταστάσεων.


Στις 23.9.2009 η Επιτροπή ενέκρινε ως αναγκαίο και κατάλληλο το οικόπεδο Ο.Τ.108 που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος σχολείου προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας, τονίζοντας στην έκθεσή της ότι το υπό ανέγερση κτίριο έχει νότια επαφή με χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι ιδιοκτησία του δήμου Αριδαίας.

Ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Ζέρζης Πέτρος με το αρ. πρωτ. 2660/17.02.2010 βεβαιώνει ότι επιτρέπει τη χρήση των γειτνιαζόντων αθλητικών εγκαταστάσεων από τους μαθητές του υπό μελέτη διδακτηρίου του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας.

Στις 22.03.2010 το Υπουργείο Παιδείας εγκρίνει το κτιριολογικό πρόγραμμα για την  ανέγερση του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας.

Στις 23.06.2011 υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ Δήμου Αλμωπίας και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου  την υλοποίηση του έργου 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Αντικείμενο της παραπάνω εργολαβίας ήταν η ανέγερση και πλήρης αποπεράτωση του  2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας καθώς και η εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 25.05.2011.

Τελική ημερομηνία υλοποίησης του έργου ορίστηκε η 31/12/2013.

Ο Δ/ντης του 2ου Δημοτικού Σχολείου με έγγραφό του ζητά τη διάθεση του όμορου οικοπέδου που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων γιατί ο υφιστάμενος χώρος δεν επαρκεί.


Το θέμα είναι ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, την επίλυση του οποίου αναζητεί με κάθε νόμιμο τρόπο. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι γνωστές, αλλά όπου απαιτείται η συνδρομή του δήμου θα είναι η μέγιστη δυνατή.
Το Θέμα είναι να βρεθεί ένα ποσό για να γίνει η περίφραξη από το Δήμο αφού δεν μπορεί να γίνει με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Πιθανόν να αποφεύγαμε τη σώρευση τόσων προβλημάτων εάν από το 2008 που εκδόθηκε η βεβαίωση χρήσης του τότε Δημάρχου, περιφραζόταν υπό παραχώρηση έκταση, με δεδομένη την καλύτερη οικονομική κατάσταση του δήμου.

  Ο ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΟΓΙΟΣ
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κόγιος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος το 2007, 2008, το 2009 και κατά συνέπεια γνώριζε το πρόβλημα με τον όμορο χώρο που χαρακτηρίζεται ως χώρος αθλητικός εγκαταστάσεων.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει και με το 4ο δημοτικό σχολείο Αριδαίας. Και εκεί χρησιμοποιήθηκε ως αυλή, όμορο οικόπεδο που ήταν χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου.
Καταλήγοντας, ας συμβάλλουμε όλοι στην άμεση επίλυση του προβλήματος, ο μεν Δήμος προβαίνοντας σε κάθε ενέργεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, οι δε πολίτες αποφεύγοντας να διακινούν σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Γιατί αυτό που προέχει είναι να λειτουργήσει  το σχολείο με τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο προαύλειο χώρο.



Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητά ο Ανδρέας Κόγιος

Με αίτησή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, την οποία κοινοποιεί στον Δήμαρχο, τον Συμπαραστάτη του Δημότη, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τον νομικό Σύμβουλο του Δήμου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος  Αλμωπίας Ανδρέας Κόγιος, ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για ποιο λόγο δεν έχει αυλή το 2ο Δημοτικό Σχολείο που κατασκευάζεται απέναντι από την Εύξεινο Λέσχη  Αλμωπίας.
Να αναζητηθεί άμεσα λύση και να βρεθεί χώρος από τα υπάρχοντα οικόπεδα του Δήμου για να γίνει αύλειος  χώρος. Ζητά να μάθει πως χάθηκε ο αύλειος  χώρος
Αν βρισκόμαστε σε μια ζώνη «τριγώνου των Βερμούδων »
Αν υπάρχει ένα …αυτοκινούμενο Δημοτικό Σχολείο και τέλος ρωτά αν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.
Στο μεταξύ στα πλαίσια της διερεύνηση του θέματος, ο Ανδρέας Κόγιος ζήτησε ενημέρωση και από τον πρώην Δήμαρχο Πέτρο Ζέρζη. Αυτός φέρεται να του είπε ότι το όλο θέμα το είχε χειριστεί  οΓιώργος Τζιβιτζίδης.

Είναι βέβαιο ότι το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

3 σχόλια:

  1. Τ0 ΕΤΟΣ 2ΟΟ7 ΟΤΑΝ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 2201/14-5-2007 ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΓΗΣ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΖΕΡΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ

    ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΦΟΥ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

    ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1983. ;Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΖΕΡΖΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 28-2008 ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ;ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΗ ΑΦΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΗΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΣΟΗ ΟΤΑΝ ΕΙΣΟΥΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ 108 Ο.Κ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ
      ΚΛΕΙΣΟΥΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ; Η ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ;

      Διαγραφή

(3)