Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ονομασία της FYROM ως MACEDONIA σε πανευρωπαϊκό διαδικτυακό τόπο.





ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

           
   Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε , στις 21/10/13, ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης με αφορμή την ονομασία της FYROM ως MACEDONIA σε πανευρωπαϊκό ιστότοπο διεθνούς απήχησης.
   Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και στους Βουλευτές του Νομού.
   Το πλήρες κι ακριβές περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:
  [ Απευθυνόμαστε σ΄εσάς , ως προϊστάμενο Υπουργείο , για να σας καταθέσουμε τα εξής:
   Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει ως εταίρος στην πανευρωπαϊκή δράση << Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας >> που συντονίζει το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
   Ωστόσο, επισκεπτόμενοι τις αντίστοιχες ιστοσελίδες, << European Local Democracy Week 2013 >>, και στην παραπομπή << Country events >> διαπιστώνουμε ότι η γειτονική  χώρα FYROM ονοματίζεται ως MACEDONIA.
   Αντιθέτως, τόσο στον ιστότοπο των χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών εγγράφεται ως FYROM.
   Πιστεύουμε, κι εκτιμούμε πως συμφωνείτε κι εσείς, ότι η προαναφερόμενη εξέλιξη αντίκειται στην εθνική πολιτική , αποδυναμώνει, επίσης, τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας δημιουργώντας πιθανώς δεδικασμένο , δεδομένης της διεθνούς απήχησης που έχει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας.
   Έχουμε τη γνώμη, λοιπόν, χωρίς την πρόθεση της υπόδειξης, κι επιπλέον χωρίς καμιά διάθεση εθνικιστικής παρόρμησης , ότι η χώρα μας θα πρέπει τάχιστα να ενεργοποιηθεί ώστε να διορθωθεί η συγκεκριμένη παραπλανητική αναγραφή και ν΄αποτραπεί η επανάληψή της, και μάλιστα αυτήν την περίοδο που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  ανακοίνωσε κι έχει επικεντρώσει το τουριστικό της πρόγραμμα του έτους 2014 και την ανάλογη διαφήμιση και προβολή του στο λογότυπο << Very Macedonia >> }.
                                                                                                                                
                                                                                              
   
διαδικτυακό τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)