Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Καλούνται σε σύσκεψη στο Ξενιτήδειο το βράδυ Αγρότες-Κτηνοτρόφοι



 



Ο Σύλλογος Αγροτών Αλμωπίας καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής 7/2, στις 20:00, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, για τη λήψη αποφάσεων για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ ανικανοποίητοι από τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δηλώνουν οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. 
«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την επιβίωσή μας» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο παραγωγός Χρήστος Κάμτσης  από την Πέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, ενώ άλλοι καταγγέλλουν κυβερνητικό εμπαιγμό.
Ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας) αναγνώρισε ότι έχουν γίνει βήματα από την κυβέρνηση, αλλά εκτίμησε ότι ακόμα και με τις βελτιώσεις ο αγροτικός κόσμος δεν θα επιβιώσει.
Το πρωί οι αγρότες της Ημαθίας από το μπλόκο της Κουλούρας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εφορίας στη Βέροια, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κάμτση, αναμένεται να αναπτυχθούν και νέα σε Αλμωπία και Έδεσσα.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει αύριο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων, ενώ σήμερα στη Νίκαια αναμένεται να βρεθεί ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σήμερα το απόγευμα αποφασίζουν και οι Σερραίοι αγρότες τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, ενώ ησυχία επικρατεί -προς το παρόν- σε Δράμα, Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)