Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

11,5 χρόνια στον Γ. Τεκτερίδη



Ποινή κάθειρξης 11 χρόνων και 6 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης στον 64χρονο επιχειρηματία Γιώργο Τεκτερίδη για την εισβολή στο Ταμείο  Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2012. Κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού, της αρπαγής, της παράνομης οπλοφορίας και της αντίστασης ενώ το δικαστήριο δέχτηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση του.


Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι ήταν αγανακτισμένος και εξοργισμένος με  το γραφειοκρατικό σύστημα  που μπλόκαρε το   χρηματικό ποσό που δικαιούταν και δεν μπορούσε να πάρει στα χέρια του ,λόγω χρεών προς το δημόσιο. Επίσης ανέφερε πως με τα χρήματα σκόπευε να πληρώσει οφειλές προς δημόσιο , ΦΠΑ και άλλα χρέη καθώς επίσης και ότι σήμερα βρίσκεται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.
Η αντιμετώπισή του πάντως το διάστημα εκείνο ήταν εξοντωτική απέναντί του , σύφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.

Στις 23 Νοεμβρίου 2012, εισέβαλε στο υποκατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έβγαλε από έναν σάκο ένα μπιτόνι με βενζίνη, περιέλουσε με αυτό τα ρούχα του και κάποια έπιπλα, ενώ με την απειλή ενός πιστολιού, που όπως αποδείχτηκε ήταν για φωτοβολίδες, έβγαλε έξω τους υπαλλήλους και τους πελάτες. Κράτησε, όμως, ως όμηρο τη διευθύντρια, από την οποία και ζητούσε 193.000 ευρώ που -όπως υποστήριζε- του χρωστά το Δημόσιο. Τον ακινητοποίησαν αστυνομικοί.

Στις αρχές της δεκαετίας , είχε απασχολήσει το πανελλήνιο ως «ο βασιλιάς του παράνομου τζόγου από τα Γιαννιτσά», καθώς διέθετε αλυσίδα καταστημάτων με «φρουτάκια» και είχε γίνει πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις.

Με πληροφορίες και από το : voria.gr



1 σχόλιο:

  1. τα πλοκάμια του τεκτερίδη είναι ακόμα όμως έξω? εκει τι γίνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)