Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ :Αναβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, σεβασμός στους πολίτες





Να αντισταθεί ο Δήμος στην αφαίρεση από τα έσοδα του 60% του τέλους λαϊκών αγορών.
Απαράδεκτη συναίνεση ( και μάλιστα ομόφωνη χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία) του δημοτικού συμβουλίου στην αφαίμαξη και άλλων πόρων από τον Δήμο.  


Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία», με αφορμή την παρουσία του ( ως παρατηρητή) στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Οι ανούσιες, χωρίς περιεχόμενο, «αντιπαραθέσεις» και μάλιστα με φωνασκίες στο δημοτικό συμβούλιο μόνο υποβαθμίζουν τον θεσμό χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στους πολίτες της Αλμωπίας. Ελπίζω και εύχομαι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών να μην έχει καμιά σχέση με την κακή εικόνα που παρακολουθήσαμε χθες.
Στα θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, πέραν της προφανούς εξέλιξης με την  τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις υδρονομέων ( κάτι που αναμενόταν με τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος όλα τα τελευταία χρόνια) συζητήθηκε και το θέμα της συναίνεσης του Δήμου για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς με τον νέο Νόμο. Ως γνωστόν ο νέος Νόμος για τις λαϊκές αγορές αφαιρεί από τα έσοδα του Δήμου το 60% των ανταποδοτικών τελών από τις λαϊκές αγορές και τα δίνει στην Περιφέρεια. Θα περίμενε κανείς να υπάρξει από το δημοτικό συμβούλιο η αντίδραση του στην περαιτέρω αφαίμαξη πόρων του Δήμου.
Αντί αυτού με ομοφωνία(!) οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με αυτό τον τρόπο χωρίς την παραμικρή συζήτηση, διαμαρτυρία κλπ.
Η ανάγκη διεκδικητικού Δήμου είναι απολύτως απαραίτητη , ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία. Καταγγέλουμε στους πολίτες της Αλμωπίας την απαράδεκτη, ομόφωνη, συναίνεση των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων στην αφαίμαξη και άλλων εσόδων από τον Δήμο, έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα του δήμου, συνεχώς θα χειροτερεύουν.
Ο συνδυασμός μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα επιδιώξει με όλες τους τις δυνάμεις, μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο, την αναβάθμιση του θεσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του Δήμου και των πολιτών».    

18 σχόλια:

  1. Αξιος για άλλη μια φορά ο κύριος Σηφάκης, έστω του 16% που πήρε στις εκλογές με τις σωστές του παρεμβάσεις. Σίγουρα μπορεί να συμβάλλει με τις παρεμβάσεις του στα δσ από την θέση της αντιπολίτευσης και μετά θα καταλάβει ο κόσμος γιατί έπρεπε να εκλεγεί δήμαρχος. Αλλά δεν πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανθρωποι πρεπει πρωτα απο ολα να μαθουν τροπους και ηθος και μετα να γινονται αρχοντες. Γιαννη διδαξε τους πολιτικη. Μηπως ξυπνησουν και μαζι τους μαθουμε και εμεις να μη τους ψηφιζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΣΗΦΑΚΗ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ Ο ΝΟΜΟΣ? ΑΕΡΙΤΖΗΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΕ ΜΑΘΟΥΝ Κ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΧΙ ΤΟΥ 16% ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ Κ ΤΟΥ ΑΚΥΡΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσει ο τροπος που πετας λασπη, μηπως εισαι σοβατζης?
      Σε πειραξε ο τροπος του "πολιτευειν" απο τον Σηφακη και τα στελεχη του συνδυασμου του επειδη δε ξερεις ή δεν θελεις να εισαι καλυτερος.
      Δεν πειραζει καλιο αργα παρα αργοτερα, αλλα για σενα ειναι πιο αργα απο οτι νομιζεις

      Διαγραφή
    2. Τα πράγματα αλλάζουν με αγώνα και αντιστάσεις φίλε, δεν τόμαθες φαίνεται ποτέ αυτό. Τέτοιοι σαν εσένα υποταγμένοι στη μοίρα τους είναι στα πράγματα και έχουν ξεσκιστεί όλα. Εσύ κάτσε στα αυγά σου, όποιοι έχουν κάκαλα ας παλέψουν για τον Δήμο. Όσο για τα λευκά και τα άκυρα δεν σου φταίνε αυτά ( που ήταν και λίγα αν βγάλεις τα λευκά και άκυρα του πρώτου γύρου και τον συνδυασμό Φτίκα που ψήφισε άκυρα). Φυσικά είσαι ο "γνήσιος" Έλληνας, όλοι φταίνε εκτός από μας, άντε το κουβαδάκι σου και στην παραλία..

      Διαγραφή
  4. 9.06 το δημοτικό το τελείωσες με το σπαθί σου ή είχε γνωριμίες ο πατέρας σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Ή ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ 09:06

      Διαγραφή
    2. εχει πολλους τρελους που κυκλοφορουν ελευθεροι

      Διαγραφή
  5. "Είναι κανών των ανικάνων τον ικανόν να κάνουν νάνον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9.06 AN τελείωνε η ζωή σου σημερα πόσα πράγματα θα είχες να διδάξεις σε μια ομάδα αποφοιτων πανεπιστημίου? την απαντηση κράτα την για τον ευατο σου...θα είναι αυτή που θα σε καθορίζει μια ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλαξε τους τα φωτα πολιτικα θεσμικα πολιτισμικα ανθρωπινα για τι καλυτερο της Αλμωπιας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σηφάκη τίποτα δεν διδάχτηκες από τις δημοτικές. Εξακολουθείς να προβάλεις τον εαυτό σου ως αυτοκράτορας με παπαγαλάκια και κόλακες. Δεν μπορείς να δεχτείς κριτική και υβρίζεις όσους η άποψη τους δεν είναι αρεστή σε σένα. Δηλαδή αν εκλεγόσουν τι θα έκανες? Θα κήρυτες στρατιωτικό νόμο, θα εκτελούσες όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη? Ο 9.06 εξέφρασε αυτό που ο κόσμος τό΄χει τούμπανο και σύ κρυφό καμάρι. και αμέσως οι αυλικοί σου άρχισαν τις ύβρεις. Ελπίζω να μην λειτουργήσει η λογοκρισία του διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6.03 το 2019 θα γραφεις αλλα και θα δεις το λαθος σου. Ολοι δεν σκεπτονται το ιδιο. Οτι φευγει μπροστα μη το τραβας πισω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σηφακης εκανε ενα τιμιο πολιτικο αγωνα. Και τωρα θα κανει μια τιμια αντιπολιτευση. Μηπως και βελτιωθει κατι σαυτο το τοπο...Που εχει μεινει πολυ πισω απο τους διοικουντες μεχρι σημερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)