Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ .



 
Στης  15.7.2014 μέσω της ΝΕΡΙΤ ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας ανακοίνωσε το μεγάλο γεγονός ότι δίνετε ξανά το λουτρικό επίδομα των 150 ευρώ για πάσχοντες με βαριά νοσήματα, για λουόμενους που θα αποφασίζουν οι γιατροί μέχρι τέλος του Οκτώβρη για το 2014

Το ίδιο έκαναν οι παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και το 2013, όπου  εμείς σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας είχαμε διαφωνήσει διότι
το ποσό είναι ελάχιστο. Με δυσκολία καλύπτει τις λούσεις και έναν καφέ την ημέρα για ένα δεκαπενθήμερο υπολογίζοντας ένα 10ευρω την ημέρα.
Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι οι Ελληνικές Λουτροπόλεις, αλλά και όλες ανά τον κόσμο, δεν είναι Νοσοκομεία που θα μπορούν να θεραπεύσουν τις ασθένειες που σήμερα βάζει ο ΕΟΠΥΥ σαν βάση προκειμένου ένας λουόμενος να επισκεφτεί την λουτρόπολη.
Συνεχώς το τονίζουμε ότι οι Ελληνικές Λουτροπόλεις επιστημονικά δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί και δεν μπορεί κανένας ασφαλιστικός φορέας να βάζει όρους ποιοι ασθενείς θα προτιμηθούν να πάνε και ποιοι δικαιούνται να πάρουν  έστω το ποσόν των 150 ευρώ…
Για αυτό προτείνουμε ότι το μοναδικό κριτήριο που θα πρέπει να υπάρχει για να μη κλίσουν όλες οι λουτροπόλεις είναι το εισοδηματικό κριτήριο των λουομένων.
Έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους λουόμενους που έχουν ανάγκη να επισκεφτούν μια λουτρόπολη αλλά δυσκολεύονται οικονομικά. Και ας καταλάβουν οι ανεγκέφαλοι που κάθε χρόνο ορίζουν προαπαιτούμενες ασθένειες για το επίδομα ότι οι περισσότεροι που επισκέπτονται τις λουτροπόλεις πάσχουν από ρευματισμούς κυρίως.
Εμείς επιμένουμε για μια ακόμη φορά στην εφαρμογή του Νόμου Γεωργιάδη για την Υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη που ψηφίστηκε πρόσφατα που δίνει το δικαίωμα στον ασφαλισμένο, μέσω του δικού του ασφαλιστικού φορέα, να επισκεφτεί τον γιατρό του και στην συνεχεία την λουτρόπολη που επιθυμεί.
Αυτές είναι οι προτάσεις μας, και ζητούμε από τον ΕΟΠΥΥ να αποσύρει την πρόταση του για το λουτρικό επίδομα που είναι μια μεγάλη κοροϊδία  για όλους μας, και που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Αν δεν το κάνει να γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι έστω και αυτό το ποσόν που προτείνει δεν θα το πάρει κανένας.
Και η πρόταση του ΕΟΠΥΥ για δεύτερη χρονιά θα είναι η καταστροφή των Ελληνικών λουτροπόλεων και των χιλιάδων καταστημάτων και άλλων επαγγελμάτων που ζούνε από την λειτουργία των λουτροπόλεων. Κυρίως όμως είναι σε βάρος της υγείας των λουομένων, εκτός αν το κάνετε για να ευνοήσετε τους ορθοπεδικούς που ελάχιστους στέλνουν στις λουτροπόλεις γιατί απλά τους εξυπηρετεί να τους στέλνουν στα κέντρα αποκατάστασης που φυτρώνουν ανά την Ελλάδα σαν μανιτάρια..



     Ο πρόεδρος




Ανέστης Αναστασιάδης                                                         Θεσσαλονίκη 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)