Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ανάδειξη των σέρβικων μνημείων της περιοχής



 

Πολλοί Σέρβοι θέλουν να τα επισκεφθούν




Η συνεργασία  με τον Δήμο Αλμωπίας για την ανάδειξη , συντήρηση και επισκεψιμότητα των σερβικών μνημείων στην περιοχή του , τέθηκε από την πλευρά σερβικής αντιπροσωπείας η οποία επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το Δημαρχείο. Μια επίσκεψη η οποία ανοήτως για μια ακόμα φορά κρατήθηκε μυστική από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Η πρόξενος της Σερβίας , η οποία είχε ξαναέρθει , ευχαρίστησε για την υποδοχή και την μέχρι τώρα συνεργασία . Είπε ότι πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο , καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από συμπατριώτες της να επισκεφθούν περιοχές όπου πολέμησαν οι πρόγονοί τους στον α΄ παγκόσμιο πόλεμο και όπου πολλοί έχασαν την ζωή τους. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας της Σερβίας πρότεινε να γίνει από κοινού η ανάδειξη και συντήρηση των μνημείων καθώς αφορούν και τις δύο πλευρές .
Ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος , αναφέρθηκες στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και τους κοινούς αγώνες  τους. Συμφώνησε ότι το θέμα αφορά και τις δύο πλευρές και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον , από πολλές απόψεις.
Στην συνέχεια επισκέφθηκαν μνημεία στη περιοχή του Εξαπλατάνου και αργότερα στο Καϊμακτσαλάν . 






2 σχόλια:

  1. ολα τα εχει η μαριωρη ο φερετσες την ελειπε, στην κωντσαντια δυο πομωνες χαλασμενες, μια στον εξαπλατανο και αυτοι οι κυριοι ασχολουνται με τους σερβους, βρεγμενη σανιδα που σας χρειαζεται.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε γκιουμι ναι σε εσενα το λεω τον πιο πανω γιατι εσυ ν ασχοληθεις με αυτους που αφησαν εδω τα κοκκαλακια τους?εσυ τα βρηκες ετοιμα οταν ηρθες απο εκει που ηρθες αλλα ελα που βρεγμενει σανιδα δεν πηραμε εμεις τοτε................επρεπε?να εμενες εκει να απο οπου ηρθες να ειχες και τον φερετζε.......εεεεεεεεεε.??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)