Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συνήγορος υπεράσπισης ο Αλέξης Κούγιας σε υπόθεση υπαλλήλου του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου



 















 Ο γνωστός ποινικολόγος σε διάλειμα της δίκης με μάρτυρες της υπόθεσης


Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας τη Τετάρτη ο Αλέξης Κούγιας  παρέστη ως συνήγορος υπεράσπισης υπαλλήλου του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου και νυν του Δήμου Αλμωπίας  .
Η υπάλληλος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία. Η υπόθεση αφορά την πρόσθεση ονομάτων  για διαγραφή χρεών στα καθαρογραμμένα  πρακτικά δημοτών ,τα οποία δεν συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.
Σε πρώτο βαθμό  κατηγορούμενη ήταν και ειδική συνεργάτης του τότε Δημάρχου Σταύρου Τουφεγγόπουλου, η οποία είχε αθωωθεί . Η υπεράσπιση προέβαλε αρχικά αιτήματα για αναβολή της δίκης τα οποία δεν έγιναν δεκτά.
Στην κατάθεσή του ο Παράσχος Τσάνταλης ,ως μάρτυρας , περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Κατά κόρον , άλλα λέγανε στο συμβούλιο και άλλα αναγράφανε στα επίσημα πρακτικά. Όπως υποστήριξε αυτό γινότανε επειδή , όπως του δήλωσε η κατηγορούμενη πρακτικογράφος,  ασκούσε πίεση ο Δήμαρχος Στ. Τουφεγγόπουλος. Για την συγκεκριμένη περίπτωση , είπε ότι άλλα ψηφίσανε και άλλα γράφτηκαν στα επίσημα πρακτικά.
Σε ερώτηση αν είχε την προφορική εντολή από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να υπογράφει για λογαριασμό του, είπε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο  τότε πρόεδρος Γ. Τοπαλίδης , σύμφωνα με όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο, στην εισαγγελέα που τους κάλεσε και στη πρωτόδικη δίκη δεν είχε δώσει σε κανένα τέτοια εντολή υπογραφής.
Σε ερώτηση  αν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κατηγορούμενη άσκησε πίεση , ώστε η ειδική συνεργάτης του  τότε Δημάρχου να υπογράψει , εί[πε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο , παρά μόνο όσα ακούστηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο. Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κατηγορούμενη δεχόταν πιέσεις από τον τότε δήμαρχο Στ. Τουφεγγόπουλο για τις ενέργειές της.
Ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι την αντιπαράθεση που υπήρχε μεταξύ συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης , κινδυνεύει να πληρώσει μια φτωχή υπάλληλος που κινδυνεύει να χάσει την δουλειά της.
Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου κυμάνθηκε και ο μάρτυρας Π. Παρούτογλου, ο οποίος όταν μεταξύ άλλων ρωτήθηκε αν η κατηγορούμενη είχε κάποιο όφελος , απάντησε  ότι όλοι ξέρουν τι συνέβαινε ,αλλά αν μιλήσει , μέχρι να πεθάνει θα τον σέρνουν στα δικαστήρια. Στην επίμαχη συνεδρίαση , αρχικά τους δόθηκε κατάσταση διαγραφής χρεών  με μικρά ποσά , ενώ στην συνέχεια τα ονόματα που προστέθηκαν είχαν μεγάλα ποσά.



Η δίκη διακόπηκε για τις 21 Οκτωβρίου.

7 σχόλια:

  1. ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παλιοι και νεοι αγκαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αληθεια θα λαμψει επιτελους υπομονη--------λιγο εμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΜΑΝΔΗ,ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ,,,,,ΙΕΣ΄΄ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλε το ονομά σου και θα περάσουν όλα τα σχόλια. Αφού είναι αλήθεια μάθε να την λες επώνυμα και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες
    Π. Σαμάνδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τελικά ξέχασε ο κ.Παρούτογλου ότι ο γιος του διέγραψε και τα 32 ονόματα στο Δ.Αλμωπίας και ούτε γάτα ούτε ζημιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν γνωρίζω την υπόθεση, αλλά μου θυμίζει την παροιμία "Δεν μπορεί το γαϊδούρι και βαράει στο σαμάρι".
    Το ίδιο έγινε το 2009.Αλλοι δημιούργησαν τα χρέη και άλλοι τελικά πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)