Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Γενικό ξεχαρβάλωμα υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας



Τελικά ακόμα και αυτά που δεν κόστιζαν σε χρήμα δεν μπορούσε να θέσει σε λειτουργία η προηγούμενη δημοτική αρχή Αλμωπίας, σε περίπτωση που δεν διαψευστούν οι καταγγελίες του Συλλόγου- Γονέων & Κηδεμόνων2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Η τεχνική Υπηρεσία , σύμφωνα πάντα με την καταγγελία , πήρε αίτημα για ελέγχο καταλληλότητας σχολικής αίθουσας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτα.
Ετσι η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Κόγιου , την περασμένη Κυριακή , για το 2ο Δημοτικό Σχολείο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις  και μεγαλύτερη σημασία.


Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας
Με επιστολή του προς τον  Δήμο Αλμωπίας και  ημερομηνία 9/09/2014, την οποία κοινοποιεί στην τεχνική υπηρεσία αναφέρει:
Θέμα: «καταλληλότητα αιθουσών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως διδακτήρια από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας»

Κύριοι,
Δύο μέρες πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε πάλι σε σας με τη μορφή του κατεπείγοντος αυτή τη φορά και με υπαιτιότητα που δε βαρύνει ούτε εμάς ούτε φυσικά τη διεύθυνση και τους διδάσκοντες στο σχολείο μας.

Λόγω της μη έγκαιρης λειτουργίας του νέου σχολείου και των αυξημένων αναγκών σε στέγαση των παιδιών μας, οι οποίες ήταν γνωστές από τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς δηλαδή από τον Ιούνιο του 2014, η διεύθυνση του σχολείου αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει δύο αίθουσες εκτός του πέτρινου, οι οποίες κατά τη γνώμη μας, εκθέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Από τον Ιούνιο του 2014 έχουμε μεριμνήσει ως σύλλογος γονέων σε συνεργασία με το σύλλογο μηχανικών Αλμωπίας, ώστε να ελεγθεί ως προς τη στατική της επάρκεια η μία εκ των δύο αιθουσών, η οποία και κρίθηκε ακατάλληλη προς στέγαση ανηλίκων. Ενημερώσαμε άμεσα τη διεύθυνση του σχολείου η οποία προέβη τον Ιούλιο του 2014, σε αίτησή της προς εσάς για έλεγχο καταλληλότητας της αίθουσας.
Η δεύτερη αίθουσα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, «ευρέθη» προ λίγων ημερών επομένως  ο έγκαιρος έλεγχός της κατέστη αδύνατος. Πληροφορηθήκαμε όμως ότι εκκρεμεί προς εσάς αίτηση για καταλληλότητα της αίθουσας αυτής εδώ και τρία χρόνια!!

Επειδή μέχρι στιγμής, δεν έχετε εκδώσει σχετικές γνωματεύσεις παρότι έχουν επέλθει οι σχετικές προθεσμίες και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απαιτούμε την άμεση ενεργοποίησή σας.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και δε δεχόμαστε καμία «προσωρινή έκπτωση» στις απαιτήσεις μας.
Διατηρώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μας





4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ [ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΥΛΗ] ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ? ΩΣ ΠΟΤΕ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ < Α Ρ Μ Ο Δ Ι Ο> ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχολείο δεν δόθηκε. Ποιος φταίει;
    Οι αίθουσες δε φτάνουν. Ποιος φταίει;
    Η αυλή δεν έγινε. Ποιος φταίει;
    Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη.
    Δεν πληρώνουμε άλλο χαραμοφάηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή για να καταλαβουμε καλύτερα. Από τον σύλλογο μηχανικών η μία εκ των δύο αιθουσων είχε κριθεί ακατάλληλη. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή "Από τον Ιούνιο του 2014 έχουμε μεριμνήσει ως σύλλογος γονέων σε συνεργασία με το σύλλογο μηχανικών Αλμωπίας, ώστε να ελεγθεί ως προς τη στατική της επάρκεια η μία εκ των δύο αιθουσών, η οποία και κρίθηκε ακατάλληλη προς στέγαση ανηλίκων".
    Τώρα έκανε έλεγχο η τεχνική υπηρεσία του δήμου και τις βρήκε και τις δύο εντάξει.
    Και τελικά τι ισχύει;
    Επίσης πως μπορεί με οπτικό μόνον έλεγχο να γίνει σωστή γνωμάτευση.
    Ο σύλλογος μηχανικών πως έκανε τον έλεγχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αφησε ολα πισω του ο ανεπαρκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)