Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Εκεί που τους χρωστούσαν θα πάρουν και το βόδι από τους Λουτρακιώτες



 Απίστευτα  δημοσιεύματα-μυθιστορήματα από αυτούς που ...λιγορεύονταν τη θέση του διευθυντή.
ΚΟΤΑ Ο ΣΑΜΑΝΤΗΣ ! ΔΕΝ  ΒΓΑΖΕΙ  ΚΙΧ


Γράφει ο Α.Α.Π. 




Τις τελευταίες μέρες απολαμβάνω και διασκεδάζω με όσα γράφονται για τα Λουτρά και τους Λουτρακιώτες. Οι άνθρωποι, που έστω και άθελά τους ,άλλαξαν την ιστορία της Αλμωπίας , όταν μετά από αγώνες κατάφεραν να πάρουν τα φημισμένα Λουτρά Πόζαρ και να τα ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ . Εστω και στο 10% των δυνατοτήτων που υπάρχουν.
Οι παλαιότεροι θυμούνται πως ήτανε και πως έγιναν . Μετά τον Καποδίστρια , ήρθαν οι δήθεν « ειδήμονες» και παντογνώστες, να κάνουν πολιτική  και όχι μόνο. Παρά ταύτα κάτι προσέφεραν .Κινητήρια δύναμη ήταν όμως πάντα οι Λουτρακιώτες. Και τι πιο φυσικό , αφού πρώτα ,  αυτοί ωφελούνται και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Υπάρχει όφελος συνεπώς για όλη την Αλμωπία και το ξέρουν οι πάντες.
Απορώ , όμως με τους Λουτρακιώτες ,που πριν από πολλά χρόνια δεν ανέχονταν «μύγα στο σπαθί» τους,ανέχονται  να τους κάνουν κόσκινο. Να υποτιμούν τις δυνατότητες τους , που φαίνονται στην πράξη . Να υποτιμούν με τον χειρότερο τρόπο την αξιοπρέπεια τους. Δεν τους ενοχλεί που θίγουν το φιλότιμό τους;
Που πήγε μωρέ η λεβεντιά τους;

Και για να τα λέμε όλα. Ποια είναι η δημόσια θέση  σου Σαμάντη , απέναντι στο χωριό σου; Έχεις καθήσει σαν κότα και δεν μιλάς. Οι συγχωριανοί σου, αλλά και όλη η περιοχή σε είχαν συνηθίσει αλλιώς.
Τουλάχιστον την ιστορία των Λουτρών την ξέρεις καλύτερα εσύ και κάποιοι ακόμα. Όπως και το συγκεκριμένο  αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι εδώ και τριάντα χρόνια .
Πιστεύω ότι πρέπει και σύντομα να πεις δημόσια τη γνώμη σου.
Α.Α.Π.

4 σχόλια:

  1. Περί ορέξεως... ο καθένας τρώει ό,τι θέλει!
    Όσο για τους Λουτρακιώτες, "λεβέντες" είναι μόνο στο χωριό τους... παραέξω, κότες!
    Τέλος, για το ισχνό 'βόδι", δηλ. τα ρημαγμένα λουτρά, ευθύνονται σε ένα μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι οι λουτρακιώτες ως άξεστοι, πονηροί και ακοινώνητοι. Μήπως ξεχνάτε την εποχή που ανέβαιναν στα λεωφορεία τραβώντας τον κόσμο στα δικά τους δωμάτια;
    Στο "δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα" πρέπει να προσθέσετε και το "δεν θυμάμαι"...
    Κάποιος που αγαπάει πραγματικά τα λουτρά χωρίς προσωπικό όφελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Α.Α.Π.
    Φίλτατε Α.Α.Π. , μπορεί σε πολλά να έχεις δίκιο, αλλά δεν «τσιμπάω». Ανήκω στην κατηγορία «Γηράσκω αεί μη διδασκόμενος».
    Στο Λουτράκι και σε κάθε Λουτράκι όταν χρειάζεται υπάρχουν χιλιάδες «Σαμάντηδες» να υπερασπιστούν τα δίκαια που πιστεύουν . Αλοίμονο, αν ένα χωριό ή μια περιοχή «κρέμεται » από ένα πρόσωπο. Άξιοι υπήρχαν , υπάρχου και θα υπάρχουν πάντα. Η πραγματική αξία όμως που μπορεί να πετύχει είναι οι ενωμένοι πολίτες . Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Το καθεστώς σε όλες τις Λουτροπόλεις άλλαξε μόνο με τις τοπικές κοινωνίες ενωμένες και αγωνιζόμενες.
    Γύρω από τα Λουτρά υπάρχουν πολλές αλήθειες.
    Η μία είναι , είτε αρέσει είτε όχι , ότι έφτασαν εκεί που είναι χάρη στους Λουτρακιώτες . Η ζωή όμως συνεχίζεται. Υπάρχουν πολλές άλλες αλήθειες ή προτάσεις . Εγώ λέω σε όλους να μην κόβουν το κλαρί στο οποίο κάθονται.
    Όσο για την δημόσια γνώμη μου , αν χρειαστεί ή αν ζητηθεί θα την πω.
    Δήθεν σωτήρες ή αυτόκλητοι σωτήρες μόνο κακό κάνουν . Άλλωστε , νομίζω ότι οι Λουτρακιώτες ,αλλά και οι Ορμιώτες έχουν καταλάβει ότι για να έχει προοπτική και μέλλον η ιστορία του τουρισμού στη περιοχή , χρειάζεται συμμάχους , αλλά και να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή.
    Επειδή όμως τίποτα δεν γίνεται από μόνο του ,αλλά με τους ανθρώπους, ας βρουν τους κατάλληλους και ικανούς. Η Αλμωπία έχει πολλούς και δεν χρειάζεται «εισαγόμενους».
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mia,zoi,ua,iste,apo,kato,enas,loytrakiotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λουτρά γίνανε από όλους. Τα χρήματα που πήραν με τις ενισχύσεις τα πληρώσαμε κι εμείς που δεν είμαστε λουτρακιώτες. Τους δρόμους και την διαφήμιση τα πληρώσαμε όλοι. Οι λουτρακιώτες μόνο οφελημένοι είναι. Μη τους κάνουμε και ήρωες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)