Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τέλεση αγιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τη νέα περίοδο



 


Αγιασμός πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη (15/10) στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, για τη νέα περίοδο μετά από την ορκωμοσία και εγκατάσταση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ.


Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε η νέα περίοδος να είναι καρποφόρα και δημιουργική και όλα τα έργα να έχουν την ευλογία Του Θεού. «Χρειάζεται να προσφέρουμε ανακούφιση και ελπίδα στον κόσμο», τόνισε. Επίσης, συμβολικά προσέφερε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη μία εικόνα της Παναγίας Αγιοταφίτισσας για την προστασία και την καθοδήγηση όλου του προσωπικού της Περιφέρειας. Με τη σειρά του ο κ. Θεοδωρίδης προσέφερε στον Σεβασμιότατο αναμνηστικό λεύκωμα για την Πέλλα και, ειδικά, για τη λίμνη Βεγορίτιδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την τέλεση του αγιασμού και τις ευχές τους και αναφέρθηκε συνοπτικά στην αποστολή και στόχους για τη νέα περίοδο. Όπως τόνισε, «η νέα περίοδος συμπίπτει με τον προγραμματισμό του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης και θα συνεχίσουμε, στην ίδια κατεύθυνση, με έργα που έχουν ανταποδοτικότητα και δράσεις που στηρίζουν και αναπτύσσουν την τοπική πραγματική οικονομία». Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζέρζης έκαναν αναφορά στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που θα στηρίξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλη την επικράτειά της το επόμενο διάστημα με διανομή τροφίμων και ρούχων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, με την ευκαιρία, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για το πιλοτικό πρόγραμμα εξασφάλισης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Πρόκειται για μία σημαντική δράση που πρόκειται να ανακουφίσει πολλές οικογένειες και να βελτιώσει τους όρους και την ποιότητα της ζωής τους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μαρία Ζωγράφου, Μαρία Καράμπελα, Λάκης Βασιλειάδης και Πέτρος Ζέρζης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παντελεήμων Κολόμβος, ο Διοικητής της ΙΙας Μ.Κ. Μεραρχίας Υποστράτηγος Δημήτριος Αλεβίζος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Πυραγός Φωστηρόπουλος Παναγιώτης, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πέλλας κ. Γρηγόρης Γουστέρης, ο Διευθυντής και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη, εκπρόσωπος του Βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)