Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Άψογη η γιορτή κάστανου στην Όρμα


Το μεράκι που έβαλαν οι Ορμιώτες απέδωσε καρπούς και η γιορτή κάστανου το βράδυ της Δευτέρας  27 Οκτωβρίου, μέρα που πανηγυρίζει το χωριό , στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία
. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη . Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν πολλοί επισκέπτες από περιοχές εκτός Πέλλας οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους έφτιαξαν μια μεγάλη παρέα. Διασκέδασαν και χόρεψαν υπό τους ήχους της τοπικής παραδοσιακής μουσικής. Φυσικά πρωταγωνιστής ήταν το κάστανο , με συμπρωταγωνιστές πολλές άλλες λιχουδιές .
Πολύ θετική  στην κατεύθυνση της παράδοσης και του τουρισμού , χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Σίμος Σωτηριάδης. Οι επισκέπτες , οι οποίοι είχαν συνδυάσει τις ημέρες των αργιών με την ευκαιρία  της 28ηςΟκτωβρίου , δήλωσαν ενθουσιασμένοι με όλα.

Ο  επικεφαλής του Συνδυασμού , ΑΛΛΑζουμε την Αλμωπία και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σηφάκης , συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών και το Διοικητικό Συμβούλιο για τις ωραίες δράσεις που αναλαμβάνουν , όπως και τους υπόλοιπους φορείς του χωριού.
Η ΄Ορμα έχει να διαδραματίσει  και αυτή ένα σπουδαίο και σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δερβίσης






















2 σχόλια:

  1. Χάρη στην αγάπη του κόσμου, και στα μέσα ενημέρωσις, η Ορμιώτες, που με τον εξαίρετο ζήλο σε αυτό που κάνουν για το χωριό, ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο!!! Να είστε όλοι καλά και πάντα τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H KALYTERH EKDILOSI THS ALMOPIAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)