Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κάλυψε πλήρως Χουρσόγλου-Ζαχαριάδη



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ




Στις εξελίξεις γύρω από την ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης ) ,της επικείμενης επίσκεψής του στην Αθήνα για ζητήματα του Δήμου και τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί η νομοθεσία στην εύρυθμη λειτουργία δημοτικών επιχειρήσεων , αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος.
Ο Δήμαρχος κάλυψε πλήρως τόσο τον Κώστα Ζαχαριάδη, όσο και τον Χρήστο Χουρσόγλου οι οποίοι , ενώ αρχικά ψηφίστηκαν και αποδέχτηκαν το αξίωμα του προέδρου της ΔΕΥΑ , μετά από λίγες μέρες , αρνήθηκαν να αναλάβουν .
Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι έπρεπε να επωμιστούν τα χρέη και τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων, του δήμου Αριδαίας και δήμου Εξαπλατάνου,  βάζοντας το προσωπικό τους ΑΦΜ στη μαύρη  λίστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από  αρμόδια υπηρεσία, αλλά  και την προσωπική τους ζωή. Έπλεξε το εγκώμιο τους χαρακτηρίζοντάς τους έμπειρους και ικανούς, έχοντας διάθεση για δουλειά. Όμως κανείς δεν είναι διατεθειμένος  όπως  τόνισε χαρακτηριστικά να δεσμεύσει  κάποιος προσωπικά τη ζωή του και να καταλογισθούν σ΄αυτόν ευθύνες , υποχρεώσεις και τυχόν παραλείψεις άλλων.
Κατά την άποψή του οι συγκεκριμένες  διατάξεις που προβλέπουν τα παραπάνω, είναι αντισυνταγματικές, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό χωρίς να ευθύνεται κάποιος να αναλαμβάνει ευθύνες άλλων, ζητώντας την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου  στο θέμα αυτό.  Αυτές οι διατάξεις φέρνουν αδιέξοδο στα στελέχη και πρέπει να βρεθεί λύση. Υποστήριξε  ότι απαιτείται αναδιοργάνωση της επιχείρησης και αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών ύδρευσης.  Ο ίδιος , όπως είπε, παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κίνηση του ταμείου της ΔΕΥΑΑ (έσοδα-έξοδα) για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, ενώ ετοιμάζει να αποστείλει υπόμνημα με τις θέσεις του δήμου στο αρμόδιο υπουργείο.
Έκανε ακόμα γνωστό ότι υπάρχει και βρίσκεται στο τέλος της  δικαστική έρευνα, ενώ αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση της επιχείρησης, (άσκηση ποινικών διώξεων κλπ). Διευκρίνισε πάντως ότι  ο ίδιος δεν προτίθεται να αναλάβει και τα ηνία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας, ενώ σε λίγες ημέρες θα οριστεί και ο νέος Πρόεδρος.    Το ζητούμενο βέβαια είναι ποιος θα αναλάβει με τα δεδομένα που περιέγραψε , δικαιολογώντας τις μέχρι τώρα δύο αρνήσεις.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο ύδρευσης της Σωσάνδρας, το οποίο άρχισε το 2006, περατώθηκε το 2008, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει καταστεί  λειτουργικό λόγω διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν και για τα οποία δεν δόθηκε η φροντίδα που απαιτείτο, ώστε να ξεπεραστούν. Κάποιοι δεν   έκαναν το καθήκον τους ,ως όφειλαν .Όπως είναι γνωστό για το έργο αυτό ζητήθηκε να επιστραφεί ποσό 1,6 εκ. ευρώ. Ήδη ό Δήμαρχος έχει μεταβεί δύο φορές στην αρμόδια αρχή, ενώ πρόκειται να θέσει το θέμα και στους αρμόδιους στην Αθήνα.
Ο έλεγχος από τη διαχειριστική Αρχή, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ιδιωτών και όχι μέσω της υπηρεσίας του δήμου, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό τιμωρούμε τον δημότη της Αλμωπίας. Πρέπει -το έργο- να γίνει λειτουργικό και να αποδοθεί στους κατοίκους , αφού γίνουν κάποιες επιμέρους εργασίες, διότι στο νερό ανιχνεύθηκε αρσενικό και είναι περισσότερο ζεστό από το κανονικό και συνεπώς ακατάλληλο για πόσιμο. Αναφέρθηκε στο  νέο και σύγχρονο  αποχετευτικό έργο της Αριδαίας, προϋπολογισμού 12.000.000,00 ευρώ που θα αρχίσει η κατασκευή του αφού ορίσθηκε ο ανάδοχος.
Έκανε γνωστό ότι ήδη τοποθετούνται νέοι λαμπτήρες σε ολόκληρη την Αλμωπία.Αναφερόμενος στο  έργο του ΧΥΤΑ είπε ότι  γίνονται προσπάθειες για τη λειτουργία του, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και να σταματήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Έδεσσα. Πολύ σύντομα σύντομα θα βγουν στους δρόμους και τα σάρωρθα.  Υπάρχουν ελλείψεις στην υπηρεσία πράσινου, αλλά όλοι καταβάλλουν προσπάθειες για το καλύτερο, αφού γίνονται καθημερινά παρεμβάσεις και σε άλλους τομείς της  καθημερινότητας του πολίτη. Πολλά προγράμματα της Ευρωπαϊκής κοινότητας που αφορούν τον δήμο έχουν εγκριθεί και ειδικότερα αυτά που αφορούν  τους παιδικούς σταθμούς .
Από 1Νοεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και ο παιδικός σταθμός του Αρχαγγέλου, εξυπηρετώντας και τις ανάγκες των  όμορων κοινοτήτων. Ένα  από τα προγράμματα  που θα υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα στο κτήριο που στεγαζόταν ο  τέως δήμου Εξαπλατάνου, είναι και τα σεμινάρια μελισσοκομίας για τους παραγωγούς της Αλμωπίας, για τα οποία μάλιστα θα διατεθεί ΙΧΦ αυτοκίνητο το οποίο θα μείνει για να καλύπτει  μετά το πέρας των σεμιναρίων τις ανάγκες της Ανατολικής Αλμωπίας.

Για το σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί κονδύλιο 20.000,00 ευρώ για ανακατασκευή και συντήρηση του δημαρχείου Εξαπλατάνου. Στο θέμα στέγασης του Κτηματολογίου  στο ''σπίτι του ποιητή'' στο οποίο  οι τυχόν κτηριακές ελλείψεις θα συμπληρωθούν από την εταιρεία που ανέλαβε το κτηματολόγιο, και στο τέλος θα παραμείνει προς χρήση των δημοτών της Αλμωπίας. Ανέφερε ακόμα  ότι με την ευκαιρία των εκλογών στην ΚΕΔΚΕ, θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει διαδοχικές επισκέψεις με τους παρακάτω Υπουργούς ή  υπηρεσιακούς παράγοντες:


-Υπουργείο Οικονομικών, για το θέμα των οφειλών κλπ εκκρεμοτήτων της ΔΕΥΑ Αλμωπίας.
-Υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα του έργου ύδρευσης της Σωσάνδρας και την επιστροφή του ποσού των 1.700.000, ευρώ, που ζητά η περιφέρεια.
-Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας, για το θέμα παραχώρησης του χώρου που στεγαζόταν η καταργηθείσα  υπηρεσία των ΤΕΑ.
-Υπουργείο Τουρισμού για το θέμα των ιαματικών πηγών στα Λουτρά-Λουτρακίου-Πέλλας, σχετικά με την αξιοποίηση τους.
-Υπουργείο Γεωργίας, για το θέμα παραχώρησης του χώρου όπου στεγαζόταν ο σταθμός γεωργικής έρευνας  (Αμερικάνικη  Σχολή) , για διάφορα αγροτικά προγράμματα και ειδικότερα για την αγροτική οδοποιία.
Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, έχουν γίνει είκοσι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, ενώ οι άλλοι δήμοι δεν ξεπερνούν τους 4 έως 5, με αποτέλεσμα λόγω της μεταφοράς χρημάτων σε άλλους κωδικούς, να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του εργοταξίου, θέμα όμως που λύθηκε  σε μικρό χρονικό διάστημα. Για τη θέση του Αντιδημάρχου ο οποίος θα αναλάβει θέματα Διοικητικού-Προσωπικού-Πολιτισμού, ανέφερε ότι την διαχειρίζεται προς το παρόν ο ίδιος για να έχει άποψη και πλήρη εικόνα για τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου.
Τόνισε ότι η κριτική από τους πολίτες είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να γίνεται από πολίτες που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις  τους,  γενικότερα .Έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς (αλλά άγνωστους αποδέκτες) τονίζοντας ότι ''δεν θα χαριστώ σε κανέναν, τιμώντας την ψήφο των δημοτών, θα είμαι δίκαιος, το οποίο όμως προϋποθέτει να είμαι και σκληρός. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη όχι όμως και την προσωπική για λάθη άλλων''. Η ενημέρωση τελείωσε με την υπόσχεση από την πλευρά  του για καθιέρωση τέτοιων συναντήσεων, ώστε να ενημερώνονται πλήρως οι κάτοικοι της Αλμωπίας

2 σχόλια:

  1. Δημαρχε εισαι ενας απ αυτους;;;;; Κριμα.....Παει μια πενταετια χαμενη α χρηστους....;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ. ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ. ΜΙΑ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΣΤΕΙΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)