Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο ΥΠ.ΕΣ Αργύρης Ντινόπουλος επισκέφθηκε το Δήμο Σκύδρας.








Τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, το μεσημέρι του Σαββάτου 22/11/2014, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Μαζί τους κάθισαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου o Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και στελέχη του Δήμου Σκύδρας.
Η Δήμαρχος καλωσορίζοντας τον Υπουργό τον ευχαρίστησε, τόσο για την εγκαρδιότητα με την οποία την δέχθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όσο και για την τωρινή τιμητική του επίσκεψη.
Στη συνέχεια, επικαλέστηκε το αυτοδιοικητικό του παρελθόν (Δήμαρχος Βριλησσίων) για να τεκμηριώσει τον χαρακτηρισμό πως είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων της αυτοδιοίκησης.
Μίλησε για τις περικοπές των κρατικών πόρων προς τους Ο.Τ.Α. σε ποσοστό πάνω από το 60% με συνέπεια ο Δήμος να μην μπορεί ν΄ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις του, κι επανέφερε το αίτημα της άμεσης επιχορήγησης του Δήμου για ν΄αποκατασταθούν οι καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πέρσι και φέτος, στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα.
Υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι προσανατολισμένος στην αξιοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014 -20.
Παρέδωσε, βεβαίως, υπόμνημα στον Υπουργό με αιτήματα του Δήμου (οικονομικά, τεχνικά, θεσμικά, στελέχωσης κ.α.), αλλά και με γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τους Ο.Τ.Α και το θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Ταυτόχρονα, ζήτησε τη δίκαιη μεταχείριση κι αντιμετώπιση του Δήμου, διότι τα προβλήματα αφορούν όλους τους πολίτες.
Ο Υπουργός ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και με αφορμή το γεγονός ότι στη θέση Δημάρχου βρίσκεται γυναίκα, είπε ότι οι γυναίκες έχουν αρκετές φορές πιο πρακτικό μυαλό. Ξεκαθάρισε δε, από την αρχή, ότι βρίσκεται στο Νομό με την κομματική του ιδιότητα. Ωστόσο, αποδέχθηκε την πρόταση της ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ. Πέλλας,( το Προεδρείο ήταν παρόν στη συνάντηση), να επισκεφθεί τους Δήμους, χωρίς εξαίρεση.
Ζήτησε περισσότερη ενημέρωση για τις προαναφερθείσες καταστροφές, και μάλιστα αργότερα μετά τη λήξη της σύσκεψης, κατά παρέκκλιση του προγράμματός του, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Δημάρχου κι επισκέφθηκαν μαζί τις πληγείσες περιοχές σε Άνυδρο και Μάνδαλο.
Σημείωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε και την αυτοδιοίκηση που με τις κοινωνικές της δράσεις πάλεψε για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τα πέτρινα χρόνια πέρασαν και η νέα πενταετία θα είναι καλύτερη. Η αυτοδιοίκηση παρουσιάζει θετική εικόνα, όμως, εάν χρειαστεί, μπορεί να εφαρμοστεί νέο πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Επεσήμανε ότι όλοι πρέπει να εργαστούν για ν΄αποκατασταθεί η αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης.
Τόνισε ότι με αισιοδοξία και καλή συνεργασία θ΄αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κι ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή.
Ο Υπουργός δεν έκρυψε την έκπληξή του όταν η Δήμαρχος του απένειμε τιμητική πλακέτα και δήλωσε ότι είναι η πρώτη αντίστοιχη που παραλαμβάνει από το χώρο της αυτοδιοίκησης κι εντυπωσιάστηκε από το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα που του προσφέρθηκαν.
Τέλος, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Εύχομαι ολόψυχα μια γόνιμη θητεία στην δήμαρχο και σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι – πάνω από όλα - μεράκι και προσφορά. Και αυτό το είδα ολοκάθαρα σήμερα στην φιλόξενη αυτή αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)